Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
29 Aralık 2009 Salı - 09:41

TEKEL işçileri Meclis'te

Ankara’da günlerdir eylem yapan TEKEL işçileri, Meclis’e giderek MHP’li yöneticilerle görüşüp destek istedi. İşçiler, sorun çözülünceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi

TEKEL işçileri Meclis te

Ankara’da günlerdir eylem yapan TEKEL işçileri, Meclis’e giderek MHP’li yöneticilerle görüşüp destek istedi. İşçiler, sorun çözülünceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi
Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, yönetim kurulu üyeleriyle bağlı sendikaların yöneticileri, ’sürekli eylem kararı’gereği dün Gvenpark’ta bir araya geldi. Kumlu ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra TBMM’ye giderek siyasi parti temsilcileriyle görüştü.
Haber:Fatih ERBOZ
TEKEL işçilerinin, kapatılan işyerlerinden başka kamu kurum ve kuruluşlarına özlük haklarıyla geçebilmek için Ankara’da sürdürdükleri eylem 14. gününe girdi. Türk-İş yöneticileriyle bir grup işçi, TBMM’ye giderek MHP yöneticileriyle görüştü. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Mustafa Kumlu, Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Türk-İş Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı sendika yöneticileri Türk-İş Genel Merkezi’nden yürüyerek Bayındır Sokak’tan Güvenpark’a geldi.

Amaç bağcıyı dövmek değil
Heyet, CHP İstanbul milletvekili Bayram Meral ile bir grup işçi tarafından karşılandı. Burada işçilere hitap eden Mustafa Kumlu, TEKEL işçilerinin bir “hak mücadelesi” verdiklerini söyledi. Kumlu, 23 Aralık’ta toplanan Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun devamlı eylemlilik kararını aldığını anımsattı. Kumlu, “Hükümetle oturup bu sorunu çözene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bizim maksadımız ideolojik değil. Bizim maksadımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Ama her nedense hükümet bunu ideolojik bir durum olarak değerlendiriyor. Bizim ideolojiyle işimiz yok” diye konuştu.

İşçilerle polis arasında gerginlik
Konuşmanın ardından Mustafa Kumlu ve beraberindeki heyetle birlikte TBMM’ye, Güvenpark’taki işçiler de gitmek istedi. Sloganlar atan ve yürümek isteyen gruba, güvenlik güçleri izin vermedi. Daha sonra Kumlu ve beraberindeki 30 kişilik heyet, TBMM’ye gitti. Burada MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile görüşen heyet, isteklerini iletti. Heyet daha sonra Güvenpark’ta bekleyen TEKEL işçilerinin yanına döndü. Kumlu ve beraberindeki heyet metro alt geçidini kullanarak Türk-İş binasına geçerken işçiler altgeçit yerine üstten geçmek isteyince polis barikatıyla karşılaştı. Polisin ablukaya aldığı işçilerle polis arasında tartışmalar yaşandı. Polis, işçilerin ısrarlarını sürdürmeleri durumunda müdahale edileceği konusunda uyardı, ancak Harb-İş Genel Başkanı Ahmet Kalfa ve diğer sendika yöneticileri kol kola girerek polis barikatını yardı ve işçiler Türk-İş Genel Merkezi’ne yürüdü.

Vural’dan Erdoğan’a: TEKEL, babanın şirketi değil
Meclis’te TEKEL işçileriyle görüşen kendilerine destek verdiklerini belirten MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın TEKEL işçileri için söylediği “yetim hakkı yiyorlar” sözüne tepki göstererek “TEKEL işçileri yetim hakkı yemiyor, bu dili kınıyorum” dedi. Vural “Bu insanlar yetim hakkı yiyenlerden banka hortumlayanlardan değil, herkes haddini bilsin, sözlerini Başbakan’a aynen iade ediyorum” diye konuştu. Vural, hükümete seslenerek “TEKEL senin babanın şirketi değil, bunlar da babanın işçileri değil. Alternatif göstermek lazım. Bu insanların tercih imkanı yok, nerede çalışacaklar” diye konuştu. Oktay Vural, TEKEL işçilerinin mağduriyetini önlemek için önerge verdiklerini, ancak bu önergenin kabul edilmediğini söyledi.

 
ERBAKAN YİNE ESKİ FORMUNDA…
 
Usta yazarlar aramayı yorumladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahte otobüs bileti baskını
Başkent’te özel toplu taşıma otobüslerinde kullanılan biletlerin sahtesiniyapan ...
Metroda Büyükşehir OSTİM işbirliği
Ankara Metrosu’nun yedek parçaları ve vagonlarının üretimi ile yenileme ...
Ankara'nun suyunu Japonlar finanse edecek
Ankara Su Temini Projesi-Gerede Sistemi'ni Japonlar finanse edecek
 
Başkent ‘Yeni Bir Kızılay’ düşündü
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Kızılay meydanının yıllar ...
Ata’yı karşıladık
Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 90. yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. ...
SGK asli görevine hızla geri dönmeli
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, ‘’Bizlerden ...
 
ABD’de beyin göçü değil beyin gücü var
Zamanı Yakalamak ve Zamanı Aşmak: Yenilikçi Yaşam konulu konferans, 29 ...
Fal kafe yasağı deldi kahveciler isyan etti
Ankara’da ‘’kahve sizden fal bizden’’ sloganıyla işletme açılan ‘’fal ...
Seğmenlerden Şahin’e ziyaret
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Ankara Kulübü Derneği ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri