Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
24 Temmuz 2010 Cumartesi - 06:48

Taksiciler ingilizce öğreniyor

AIESEC’in başlattığı projeyle taksi şoförlerine yönelik İngilizce eğitimleri sürüyor. Proje kapsamında bugüne kadar iki taksi durağında, şoförler İngilizce öğrendi. Proje bu yıl da devam edecek.

Taksiciler ingilizce öğreniyor

AIESEC Ankara’nın geçen yıl başlattığı taksi şoförlerine yönelik İngilizce eğitimi projesinde iki taksi durağındaki eğitim tamamlandı. Projenin bu yıl genişletilerek sürdürülmesi kararı alındı.

Ağustos ayında gerçekleşecek eğitim altı ile sekiz hafta sürecek. Daha çok turistik bölgelerdeki taksi duraklarına eğitim verileceğini belirten AIESEC Ankara Yönetim Kurulu üyesi Sercan Deniz bu sene gerçekleştirecekleri projeyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Bir çok ülkeden ana dilleri İngilizce olan yabancı stajyerler gelecek. Eğitim verecekler, projemizde gönüllü çalışmak isteyen üniversite öğrencilerinden seçiliyor. Biz gönüllülerin sadece konaklama ve yiyecek masraflarını karşılıyoruz. Gelen stajyerlerin Türki Cumhuriyetlerden olmasına özen gösteriyoruz çünkü şöförlerle doğru iletişim kurabilmesi için belli seviyede Türkçe biliyor olmaları çok önemli.”

Geçen seneki projenin başarısından dolayı projeyi geliştirmek istediklerini söyleyen AIESEC Ankara Medya ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Ece Saygılı ise “Bu sene projemizi ana kurumlarla görüşerek daha kapsamlı hale getirmek istiyoruz. Daha çok gönüllü stajyer getirip, daha fazla taksi durağına eğitim vermeyi düşünüyoruz” dedi.

AB’de zorunlu

Saygılı, projenin ortaya çıkışı ile ilgili olarak şöyle konuştu:

“AIESEC olarak bizim asıl görevimiz üniversite öğrencilerine uluslararası iş tecrübesi programları ve liderlik fırsatlarıyla çok sayıda değişim tecrübesi sunmak ve öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak. Fakat bu sefer farklı bir proje gerçekleştirmek istedik. Avrupa Birliği üyesi ülkelerde taksi şöförlerinin İngilizce bilmesi gerekiyor. Biz de AB’ye girmek isteyen bir ülke olarak Ankara’da ilk kez böyle bir proje gerçekleştirdik.”

Sertifika verildi

Saygılı ayrıca geçen seneki proje hakkında şu bilgileri verdi:

“AIESEC Ankara olarak bu projede amacımız ülkemize gelen turistlerle taksi şöförlerinin daha etkili iletişim kurabilmeleri ve turistlerin daha rahat etmelerini sağlamak. Bu yüzden geçen sene Halkbank’ın sponsorluğunda pilot olarak Aşti ve Bilkent taksi duraklarını seçerek İngilizce eğitim verdik. Dört yabancı stajyer ülkemize gelerek şöförlere ülkemize gelen yabancıları istedikleri yerlere ulaştırabilecek seviyede İngilizce öğretti ve tüm şöförlere program sonunda katılım sertifikası verildi.”

Temel iletişim rahat kuruluyor

PROJE kapsamında 310 kişinin İngilizce eğitim aldığı Aşti taksi durağı şöförlerinden Levent Demir, Süleyman Çöçü, Mehmet Gökmen ve İsa Ünal aldıkları eğitimden memnun olduklarını söyledi. Şoförler görüşlerini şöyle ifade etti:
“Aşti çok sayıda yabancı turistin geldiği bir yer. Günlük neredeyse 10 taksi şöförümüze yabancı müşteri denk geliyor. Gelen yabancı müşteriler genellikle Birleşmiş Milletler binasına ve konsolosluklara gitmek istiyorlar.

Eskiden turistleri istedikleri yerlere götürmekte çok zorluk çekiyorduk. Haritada göstermeye çalışıyorlardı ama bazen hiç anlaşamıyorduk. Proje kapsamında günde yaklaşık iki saatlik eğitim aldık. Bu projede yer aldığımız için çok memnunuz.”

 
Modernleşirken tarımdan olmayacağız
 
Gözler bu açılımda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Modernleşirken tarımdan olmayacağız
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, “Ankara Kalkınma Ajansı” kuruluyla yaptığı ...
Tarımın başkentine ilk tarım ünitesi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, ...
Sincan şantiyeden farksız
Sincan Belediyesi çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ederken sokaklar ...
 
Şimdi sıra yeşil alanda
Sincan’da kent estetiğini bozan siloların kaldırılmasından sonra rekrasyon ...
Ağaç caddeye devrildi
Ankara’nın işlek caddelerinden Tunus Caddesi’nde devrilen ağaç dalları ...
Et fiyatlarındaki düşüş tüketiciye yansımadı!
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa ...
 
Karum'da esnafa Tanık
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Karum İş Merkezi’ni ziyaret ederek ...
Ramazan öncesi temizlik
Mamak Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilçe genelindeki camilerin ...
MOBESE suçu azaltacak
Ankara Valisi, MOBESE sisteminin faaliyete geçmesiyle şahsa ve mala karşı ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri