Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
6 Haziran 2010 Pazar - 02:24

Türk öğrenciler Çayyolu modelini dinledi

Bir dönem başkanlığını yaptığı, Çayyolu Platformu’nun çalışma şablonlarını Harvard Üniversitesi’nde anlatan Uç, aynı yapının ülkenin her yerinde kurulması gerektiğini vurguladı.

Türk öğrenciler Çayyolu modelini dinledi

ÇAYYOLU Platformu Onursal Başkanı ve ÇABA Derneği Başkanı Engin Uç, Amerika Birleşik Devletleri’nde Harvard Üniversitesi’nin hükümet okulu olan John F. Kennedy School of Government’da (Harvard Kennedy School) tarihinde Türk öğrencilerle bir araya gelerek “Yerel Yönetimler, Sivil Toplum Hareketleri, Son Gelişmeler  ve Yeni Oluşumlar” konulu bir powerpoint sunumu yaptı. 
Engin Uç, sunuma katılan öğrencileri ülkeye dönüşlerinde bu tür örgütlenmelerde çalışmaya ve sivil toplum kuruluşlarının gelişmesine katkıda bulunmaya davet etti.
Ümit sizlerde
Engin Uç, “Sizler Türkiye’nin geleceğisiniz. Sizin ışığınız, ülkeyi aydınlatacak. Ancak yapılacak çok şey var. Sivil toplum örgütlerinin de bu konuda önemli bir rolü olmasını bekleyebiliriz” dedi. Daha önce Çayyolu’nda yapılan çalışmalardan söz eden Başkan Uç, “Biz geldik, gidiyoruz. Şimdi tüm ümit sizlerde, aydınlık, genç beyinlerde. Sizin çizeceğiniz rota ülkenin çağdaş geleceğine yön verecek” dedi.
Bir dönem başkanlığını yaptığı, örnek bir sivil toplum örgütü olan Çayyolu Platformu’nun çalışma şablonlarını anlatan Uç, aynı yapının ülkenin her yerinde kurulması gerektiğini vurguladı. Sunumda sivil toplum örgütlerinin işlevleri, potansiyelleri ve karşılaştıkları zorluklar Çayyolu’ndan örnek olaylar eşliğinde değerlendirildi.
Lunapark olayı
Halkın artık sorunlarına sahip çıktığını lunapark olayının gelişimi ile anlatan ÇABA Başkanı, “Çayyolu’nda artık “Bananecilik ya da sananecilik olayı tamamiyle bitmiştir. Halk hareketleri başlamıştır. Bu gelişim politik yaşama da yön verecektir.” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin kent meydanı olarak tasarlanan alana lunapark yapma kararını durduran 2. İdare Mahkemesi kararı için üst mahkemeye yaptığı itirazı hatırlatan Engin Uç, üst mahkemenin karar bozma talebini reddettiğini hatırlattı. Uç, “Bu durumda da Arcadium’un arkasına yapılması tasarlanan lunapark kararının iptali tam anlamıyla kesinleşmiş oldu ve alan kurtarılmış oldu” dedi.
40 dakikalık sunumun ardından Engin Uç, öğrencilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. 

Platform örneği verdi

ENGİN Uç, sunumunda bir sivil toplum örgütü olarak Çayyolu Platformu’nun yapısı ile ilgili olarak da bilgi verdi. Uç şunları söyledi:
“Sivil toplum örgütlerinin önemine en güzel örnek 2004 yılında Ankara’da kurulan Çayyolu Platformu’dur.  O tarihlerde 11 derneğin bir araya gelerek, bölgedeki gelişmelerde söz ve karar sahibi olma adına yapılan ortak duruş, daha sonra 25 derneğin bu oluşuma katılımı ile en yüksek seviyeye taşınmıştır.
250 bini aşan nüfusu barındıran Çayyolu’nun sınır komşusu bile olmayan Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı olmasının sakıncaları ortaya konmuş, Çayyolu Platformu’nun dernekler arası protokolündeki birinci maddeyi, ana amacı da belirlemiştir. Ankara Çayyolu’ndaki dernekler bölgenin ilçe olması noktasında çalışmalara tam destek vermişlerdir.
Aynı şekilde bölgenin dokusunun korunması ve bu konuda kamuoyu oluşturma noktasında  da bölge dernekleri birçok çalışma yapmış, siyasi partileri aynı noktaya çekmeyi  başarmış, değişik  partilerin temsilcileriyle ortak etkinlik yaparak belirli noktalara ulaşılmıştır.
Daha önceki adı Çayyolu Demokrasi Platformu olan dernekler  topluluğu,  bugün varlığını istenen ve belirlenen doğrultuda sürdüremese de bölgede yaşayanlar artık sorunlarına sahip çıkma noktasında son derece bilinçli,  girişimci, çabucak organize olan ve müdahale eden bir yapıyı kurmuşlardır.”

 
Miniklerden davul şovu
 
Bu gençler takdir topluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Miniklerden davul şovu
Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu birinci sınıfında eğitim gören 43 ...
Askeri okullarda Sincan başarısı
Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda ...
Mahallede Şenlik Var
Mutluluk, engel tanımıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ...
 
El sanatları zenginlik
Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, el sanatlarının üreticilerin gelirini ...
Çırak çalıştırmayan nasıl mühendis çalıştırır
TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
“2010 AB Kalite Ödülü” sahibini buldu
AB Kalite Zirvesi’nde Tüketici Akademisi tarafından çeşitli üniversitelerin ...
 
Çevik Kuvvet'e özel eğitim
Uluslararası Bodyguardlar Birliği Türkiye Temsilciliği, özel kuvvet ve ...
Yılın korosu Ankara'da
Sevda Cenap And Müzik Vakfı ile Concert Sweden iş birliğiyle Ankara’ya ...
Esnafın şalteri attı
İskitler Büyük Sanayi’de önceki gün, gün boyu yapılan elektrik kesintisi ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri