Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
23 Ocak 2012 Pazartesi - 11:32

Uzlaşı için son gün

Dikmen Vadisi’nde belediyeyle anlaşmayan vatandaşlara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek resti çekti: Ya bugün gelir anlaşırsınız ya da bu hafta içinde orada tek gecekondu kalmaz.

Uzlaşı için son gün

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek Dikmen Vadisi’nde bu hafta içinde sahipleri anlaşmaya yanaşmayan tüm gecekonduları yıkacaklarını belirterek, “Bugün mesai saati bitimine kadar ya gelip anlaşacaklar ya da bu hafta içinde bir tek bina dahi kalmayacak” dedi. Dikmen Vadisi’nde gecekonduda oturan vatandaşlara son kez çağrıda bulunduğunun altını çizen Gökçek, “2 bin kişi anlaşmış ve 350 kişi yüzünden burayı yapmayacağız dememiz mümkün değil. Vatandaşlardan rica ediyorum, sizi tahrik edecek olanlara uymayın. Siz pazartesi günü gelin. Oturup, arsa mı ev mi istiyorsunuz anlaşalım. Başka kanuni bir şey varsa o olsun” dedi. Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü:
Kanun dışına çıkamayız
“Burada hak sahipleri 3 ayrı gruba ayrılıyor. Birincisi arsa sahibi olanlar. İkincisi 1985 öncesinde evini yaptığı için tapu tahsis belgesi sahibi olanlar. Üçüncüsü ise 1985’ten sonra inşaat yapan ve hiçbir hakkı olmayan kişiler. Birinci ve ikinci gruptaki vatandaşlarımızla anlaşmalarımızı yaptık. Bu kez de 1985’ten sonra ev yapan ve hak sahibi olmayan kişiler karşımıza çıktı. Bunlara kanun bir hak verdi. Yasaya göre ya TOKİ’den ev vermemiz gerekiyor ya da arsa vereceğiz. Biz vatandaşlarla bir araya geldik. Kanunu anlattım ve kanun dışında bir şey yapamayacağımı söyledim. 
Herşeyi sorun ettiler
‘Kanuna göre Dikmen Vadisi’nden konut veremem. TOKİ’nin evlerinden vereyim veya arsa vereyim’ dedim. Hatta arsayı da 16 bin lira karşılığında teklif ettim. Ayda 83 liraya arsa sahibi olacaklar. Ama biz para veremeyiz diyorlar. Israrla Dikmen Vadisi’nden yer istiyorlar. Doğukent’ten ev verelim dedik. Gidip baktılar sosyal donatı eksikliği var dediler. Onları düzelttik. Okulu sorun ettiler.
Taahhütnameye müsade
‘Hazirana kadar idare edin’ dediler. Tamam dedik. Taahhütname verin bekleyelim dedik. Tekrar geldiler. Bu sefer de TOKİ bize indirim yapsın ya da Dikmen’den bize ev verin diye diretmeye devam ettiler. ‘Bakın benim oy depom olan Kuzey 
Ankara
 var’ dedim. Karacaören’de onlara konut verdik. Hiçbir tanesi sizin tekliflerle bize gelmedi. Herkes teklifimizi kabul etti. Eksik bir şey varsa söyleyin. Nedir istediğiniz? Ama anlatamadım. Vadi’yi silahla teslim aldılar. Bunların esas niyeti ev sahibi olmak falan değil. 
Suç duyurusunda bulunduk
Orada Tarık Çalışkan var. Bu grubun liderliğini yapıyor. Kendi beyanatları var, ‘Bu mücadele ev mücadelesi değil sınıfsal mücadeledir’ diyor. ‘İdeolojik kavga veriyoruz’ diyor. ‘Sonuçta zaten benim evim var benim eve ihtiyacım yok’ diyor. Umurunda değil yani. ‘Biz tabutları hazırladık ama bunun içine kimin gireceği belli değil’ şeklinde açıklaması var. Bununla ilgili suç duyurusunda bulundum. Tarık Çalışkan yargılanıyor.”
Vatandaşı kışkırtıyorlar
Dikmen Vadisi’nde bazı art niyetli kişilerin bulunduğunu ve bu kişilerin masum vatandaşları kışkırttığını kaydeden Gökçek, şunları söyledi:
“Orada Tarık Çalışkan var. Bu grubun liderliğini yapıyor. Kendi beyanatları var, ‘Bu mücadele ev mücadelesi değil sınıfsal mücadeledir’ diyor. ‘İdeolojik kavga veriyoruz’ diyor. ‘Sonuçta zaten benim evim var benim eve ihtiyacım yok’ diyor. Umurunda değil yani. ‘Biz tabutları hazırladık ama bunun içine kimin gireceği belli değil’ şeklinde açıklaması var. Bununla ilgili suç duyurusunda bulundum. Tarık Çalışkan yargılanıyor.”
Tüm haklarını kaybedecekler
“DİKMEN Vadisi’nde yanlış yönlendilen masum vatandaşlar bu hafta içinde bütün haklarını kaybedeceklerini bilmeliler. Bugün geldiler, geldiler. Yıkıldıktan sonra hiçbir şey alamazlar. Enkaz bedeli ödeyebilmemiz için bizimle anlaşmış olmaları gerekiyor. Tüm davaları kazandık. Hukuki bir engel kalmadı. Herhangi bir sorun yok. Mahkemeler tahliye için kararı verdi. Tüm sorun 400 kişiyle kaldı. Bunlar da ya gelecekler anlaşacağız, ya da yıkım gerçekleşecek.Bu hafta da anlaşmayanların gecekondularının tamamı yıkılacak.”

 
Doğalgazda kriz uyarısı
 
Ankara'da buzlanma kazası:12 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğalgazda kriz uyarısı
Botaş, kış şartlarının çetin geçmesi ve aşırı gaz tüketim talebine karşılık ...
Minik Elanur'un feci ölümü
Ankara’da elektrikli sobadan çıktığı tahmin edilen yangında evdeki üç ...
Doğalgaz sızıntısı 6 kişiyi zehirledi
Binadaki doğalgaz sızıntısı, 6 kişilik aileyi yok ediyordu. 2 yaşındaki ...
 
Mamak’ta 120 gecekondu yıkıldı
Mamak’ta Gülseren-Anayurt Kentsel Dönüşüm Projesi’ne, Anayurt Mahallesi ...
Esenboğa’ya yeni pist inşa edilecek
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanına ...
Beypazarı’nda online randevu
Beypazarı Devlet Hastanesi’nde kısa süre önce hizmete başlayan Merkezi ...
 
Yeni hayat
GÖZLERİNİ açtığında, yarı bulanık gördüğü tek şey, tepede, kafa hizasında ...
Kardan adamlarla vedalaşın
Türkiye yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine ...
Ankara'da yangın ikiz kardeşleri ayırdı
Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir evde çıkan yangında, evde bulunan ikiz ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri