Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
24 Şubat 2010 Çarşamba - 19:58

Yarın Mevlid Kandili

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu "gönlümüzü Kur'an'a açmaya ve Sevgili Peygamberimiz'in örnek hayatını ve ahlakını rehber edinmeye ne ihtiyacımız var'' dedi.

Yarın Mevlid Kandili

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ''Dünyanın sanal ve geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı ve geleceğimizi ipotek altına aldığı modern dönemde, Kur'an-ı Kerim'i ve Peygamberimiz'in Sünnetini daha iyi anlamaya, bunun için de gönlümüzü Kur'an'a açmaya ve Sevgili Peygamberimiz'in örnek hayatını ve ahlakını rehber edinmeye ne kadar çok ihtiyacımız var'' dedi.

Bardakoğlu, Mevlid Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, 25 Şubat Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gece, tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderilen, peygamberlik zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed'in Hicri Takvime göre doğumunun idrak edileceğini belirtti.

Hz. Muhammed'i örnek almanın, ancak O'nun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı daveti hayatımıza yansıtmakla ve güzel ahlakını bir bilinç ve hayat tarzı olarak davranışlarımıza mihver yapmakla mümkün olduğuna işaret eden Bardakoğlu, ''Nitekim kendi aranızdan, size ayetlerimizi okuyan, sizi her türlü kötülükten arındıran, size Kitabı ve hikmeti öğreten, ayrıca bilmediklerinizi de öğreten bir peygamber gönderdik'' ayet-i kerimesinin dile getirdiği gibi, ilahi hitabı buluşturan Rahmet Elçisi'nin, aynı zamanda o kelamı açıkladığını ve onun hayat veren mesajını bizzat yaşayarak aktardığını kaydetti.

''KUR'AN VE SÜNNET 14 ASIRDIR BİZLERİ KORUMUŞ'


Kur'an ve bütün ahlaki erdemleri şahsında toplayan Hz. Muhammed'in tüm insanlığa bir kurtuluş ve diriliş çağrısı yaptığına dikkati çeken Bardakoğlu, Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve gecelerin, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde ve hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleri olduğunu ifade etti. Bardakoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

''Dünyanın sanal ve geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı ve geleceğimizi ipotek altına aldığı modern dönemde, Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur'an-ı Kerim'i ve alemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamberimiz'in Sünnetini daha iyi anlamaya, bunun için de gönlümüzü Kur'an'a açmaya ve Sevgili Peygamberimiz'in örnek hayatını ve ahlakını rehber edinmeye ne kadar çok ihtiyacımız var. Çünkü Kur'an ve Sünnet, bizi sıradan bir canlı olmaktan kurtarıp aslımıza döndüren bir çağrı olarak, bize kendimizi, Rabbimizi ve varoluşun sırrını tanıtan bir hakikat bilgisi olarak 14 asırdır bizleri korumuş, dünya hayatının engebeli yolculuğunda dimdik ayakta durmamızı ve dosdoğru yol üzere yürümemizi sağlamıştır. Öyleyse Mevlid Kandili'nde Kur'an'la ve Peygamberimiz'in Sünneti ile buluşalım, onları evimize misafir edelim, Peygamber Efendimizi daha yakından tanıyalım, çocuklarımızı O'nun sevgisi ile yetiştirelim, Kur'an-ı okuma ve anlamayı ibadet, yaşamayı hayatımızın gayesi edinelim.

Bu duygu ve temennilerle, Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini, O'nu ve insanlığa getirdiği en büyük hediye olan Kur'an'ı yakından tanımamıza ve çağrısı etrafında birleşmemize vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz eder, vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın ve bütün İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ederim.''

BARDAKOĞLU, KAHİRE'DEN VAAZ VERECEK

Mevlid Kandili dolayısıyla TRT, İstanbul Eyüp Sultan Camisi merkez olmak üzere, bu yıl 5 ayrı ülkeden canlı bağlantılar gerçekleştirilecek.

Tataristan'ın Kazan, Mısır'ın Kahire, Makedonya'nın Üsküp, Irak'ın Kerkük ve Suudi Arabistan'ın Medine kentlerinden bağlantıların yapılacağı programda, Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu da Kahire'deki Hüseyniye Camisi'nden canlı bağlantı aracılığıyla vaaz verecek.

Mevlid Kandili Programı, 25 Şubat Perşembe akşamı 19:30-22:30 saatleri arasında TRT 1, TRT AVAZ ve TRT 6'dan yayınlanacak.

 
Ankara'da cumartesi elektrik kesintisi
 
Ankara-İstanbul demiryolu kapandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Robotlar ODTÜ’de yarışacak
Türkiye’nin tek uluslararası robot yarışmasına ev sahipliği yapan ODTÜ, ...
'Bilinmeyen numara'larda farklı fiyat uygulaması
Bilinmeyen numaralar üzerine hizmet veren çağrı merkezleri, farklı ücretlendirmeler ...
900 bin kişiye iş imkanı!
90 bin firmaya 45 milyarlık faizsiz kredi desteği sağlanacak. 30 bin yeni ...
 
Liselilere 25 gün izin
Lise öğrencileri bu sene zaten değişen sistemin zorluğunu çekiyorlar. ...
Dizilerdeki sahneler beni rahatsız ediyor
Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, dizi filmlerdeki ...
Evin temizliğini artık robot yapacak
Ev robotları üreten Amerikalı iRobot Şirketi, 2010 yılı başında Roomba ...
 
MKE, 5 bin ton hurda satacak
Hurda İşletmesi Müdürlüğü 5 bin ton muhtelif hurda için, Aliağa ise 110 ...
Özel okulda 15 bin öğrenci okuyor
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın ...
4,6 milyar kişi cep telefonu kullanıyor
Dünyada cep telefonu kullanan sayısı 4,6 milyara ulaştı.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri