Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
10 Mart 2010 Çarşamba - 07:02

Yeni AVM’lere ihtiyacımız var

Acity Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Birol Ceyhan, “Ankara mevcut AVM’lerin en az iki katı kadar, yeni AVM’yi taşır” dedi.

Yeni AVM’lere ihtiyacımız var

Acİty Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Birol Ceyhan, Ankara genelindeki AVM’lerin sayısının 28’e ulaşmasının başkentteki AVM’lerin (alışveriş merkezi) metrekare olarak Türkiye ve hatta kimi ülkelerin ortalamasından bile yüksek olduğu görüşlerine yol açtığını belirterek, “Aynı aksta birden fazla AVM kurulması nedeniyle, Ankara AVM yatırımları açısından doyuma ulaştı sanılıyor. Oysa mevcut AVM’lerin en az iki katı kadar, yeni AVM’yi taşır” dedi.

Başkent’te 28 AVM var

Başkent Ankara’da birbiri ardına açılan AVM’ler,’Ankara’nın bu kadar AVM’ye ihtiyacı var mı?’ sorularını gündeme getirdi. Sorularını yanıtlayan Acity AVM Yönetim Kurulu Başkanı Birol Ceyhan, Ankara’da 2005 yılından başlayarak, art arda AVM’ler açıldığını ve bugün başkentteki AVM sayısının 28’e ulaştığını söyledi. Birol Ceyhan, çoğunluğu sabit gelirlilerden oluşan Ankara’lı müşterilerin gıdadan sonra en fazla parayı giyime harcayan ciddi bir nüfusa sahip olduğunun altını çizerek, başkentte çok sayıda AVM açılmasının nedeninin gerçekten böyle bir talep olmasından ileri geldiğini kaydetti. Tüketim alışkanlıklarına bağlı olarak müşterilerin AVM’den beklentilerinin de değiştiğini anlatan Ceyhan,”müşteri artık vakit kaybetmeden, yorulmadan ve terlemeden alışverişini yapıp çıkmak istiyor. Kışın sıcak, yazın serin fiziki ortamlar bekliyor” dedi.

Ceyhan: Türkiye genelinde 222 adet AVM bulunuyor

AVM’lerin doğru lokasyonlarda kurulması ve kullanışlı fiziki ortama sahip olması gerektiğini vurgulayan Ceyhan, “Özellikle Amerika’da yaygın olan açık alanlı geniş otoparklı AVM’lerin Türk müşterilerin de tercihi olduğunu görüyoruz” dedi. Türkiye genelinde 222 AVM bulunduğu bilgisini veren Ceyhan, sektöre girenlerin AVM kurdukları arazilerin yüzde 90’ının şahıs arazisi olduğunu söyledi.

Doyuma ulaştı yanılgısı

Ceyhan, Türkiye’de hazine arazilerinin uzun dönem için kiralandığı yap - işlet - devret modelinin sahil bölgelerindeki turizm işletmelerine özgü olduğunu hatırlatırken, uzun dönemli kira sözleşmesiyle kurulan az sayıda AVM bulunduğunu bildirdi. Acity AVM Yönetim Kurulu Başkanı Birol Ceyhan, Ankara’nın mevcut AVM’lerin en az iki katı kadar yeni AVM’yi taşıyacak kapasitesi bulunduğunu, hatta yeni AVM’lere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Birol Ceyhan, aynı aksta birden fazla AVM kurulması nedeniyle Ankara’nın AVM yatırımları açısından doyuma ulaştığı yanılgısına düşüldüğünü ifade etti.

Sincan, Eryaman ve Samsun yolu’na yeni AVM’ler

Acity AVM Yönetim Kurulu Başkanı Birol Ceyhan, şöyle devam etti: “Kısa zamanda AVM’lerin bulunduğu lokasyonlarda bile yeni AVM’lerin iş yaptığını yoğun olarak göreceğiz. Bundan sonraki projelerin daha ince eleneceğini düşünürsek, AVM’ler birbirinin müşterilerini almaktansa çevre illerin dahi cazibesini kazanacak bir merkez haline gelecek. Ankara’nın Sincan, Eryaman ve Samsun yolu bölgelerinde yeni AVM’ler kurulabilir. Bu bölgelerdeki talep arzı rahatlıkla karşılar. Ankara Avrupa Başkenti, git gide cazibe ve avantajları artan bir şehir artık. Yatırımları da bu unsurlar artırıyor..” Acity AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan, AVM yönetimi ve mağazacı ilişkilerine değindi.

Merkezimizde 141 mağaza var

AVM’lerde kira oranlarının yüksek olmasının en çok konuşulan konu olduğunu kabul eden Ceyhan, 2008 krizinin AVM’ler açısından önemli bir sınav olduğunu, söz konusu dönemde AVM’ler ve kiracılarının birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını söyledi. Ceyhan, AVM yatırımcılarının yegane arzusunun mağazalarını yüksek kiradan verme olmadığını vurguladı. Birol Ceyhan, Ankara’da İstanbul yolu üzerinde 2008 yılında hizmete giren Acity Alışveriş Merkezi’nde, 141 mağaza bulunuyor ve 1500 kişi çalışıyor. Ankara’daki outlet merkezlerinden biri olan Acity’de, dünya ve Türkiye’nin ünlü ve önemli markaların seri sonu ve sezon ürünlerini düşük fiyatlarla bulmak mümkün.

 
Ankara Emniyeti’nde eğitim atağı başlatıldı
 
Kadınlar dişiliğini değil kişiliğini geliştirmeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara Emniyeti’nde eğitim atağı başlatıldı
Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in 2010’u personelin eğitim yılı olarak ...
İhsan Doğramacı'ının adı Bilkent'le yaşayacak
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 25 Şubat tarihinde hayatını kaybeden ...
Ankara'da müzeden büyük hırsızlık
Ankara Resim Heykel Müzesi'nden, 18 eserin çalındığı belirlendi.Çalınan ...
 
Beypazarı'nda trafik kazası: 1 ölü
Ankara'nın Beypazarı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Gökçek Ankaralıyı yolda bıraktı
Ankara’da 1.9 TL’ye ulaşan ulaşım ücretlerinin, tüketici derneklerinin ...
Ankara'da ulaşım çilesi sürüyor
Ankara'da toplu taşıma krizi kaosa dönüştü. Özel araçları ile yola çıkanlar ...
 
Gökçek'ten başarılı kadınlara ödül
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek 8 Mart Kadınlar Günü'nde 15 başarılı kadına ödül verdi.
Esenboğa girişimi
ASO’da bir araya gelen Ankara Sanayi Odası ile Türk Sanayici ve İşadamları ...
Ulaşım indirimine dava
Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda altı yıl öncesinin ücretlerine dönülmesine ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri