Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
30 Haziran 2011 Perşembe - 11:16

Yeni yatırımlara 20 milyon TL hibe

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, “2011 Yılı Mali Destek Programları”nın “Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi” ve Yenilikçi Uygulamalar” başlıkları altında uygulanacağını belirterek, “20 milyon liralık kaynak dağıtılacak” dedi.

Yeni yatırımlara 20 milyon TL hibe

ANKARA Kalkınma Ajansı, hazırladığı mali destek programları ile Başkent’te bilişim ve sağlık sektörlerinde yenilikçi uygulamalar geliştiren girişimcilerle, turizm alanında yatırım yapacaklara 350 bin liraya kadar hibe veriyor. Toplamda 20 milyon lirayı bulacak mali destekten Ankara’da faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile KOBİ’lerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları da faydalanabiliyor.
Tamamı kullanılacak
Sağlanacak destekler, başvuran kuruluşların yasal statüsüne göre göre değişen oranlarda eş finansman gerektiriyor. 
Ankara Kalkınma Ajansı tarafından verilecek destek miktarı, proje başına 40 bin lira ile 350 bin lira arasında değişiyor.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, ellerinde bulunan kaynağın tamamını,Ankara için geliştirilecek projelere ayırdıklarını bildirdi. Balcı, “2011 Yılı Mali Destek Programları”nın “Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi” ve Yenilikçi Uygulamalar” başlıkları altında uygulanacağını belirterek, toplamda 20 milyon liralık kaynağın bir yıl içerisinde dağıtılacağını ifade etti. Önümüzdeki yıllarda desteğin daha da artacağını dile getiren Balcı, başvuruları 16 Eylül’e kadar kabul edeceklerini söyledi. Başkent’in turizm, bilişim ve sağlık alanlarında önemli potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Balcı, AnkaraValisi Alaaddin Yüksel’in göreve gelmesiyle birlikte özellikle turizm alanında ciddi çalışmaların yapıldığını anımsattı./_np/5753/13805753.jpg

Eğitimler başlayacak

HAYATA geçirilen destek programlarıyla özel sektör ile kamu kurum ve kuruluşlarını bir yarışa soktuklarını, bunun sayesinde destek verilecek projelerin niteliğinin daha da artacağını vurgulayan Balcı, tüm başvuruların aynı kriterlere göre değerlendirileceğini bildirdi. Desteği, eş finansman şartıyla vereceklerini belirten Balcı, şöyle devam etti: “Projelere 40 bin lira ile 350 bin lira arasında destek vereceğiz. Bu miktarı başvuranlar belirleyecek. Projelerini ortaya koyduklarında, ‘Bizim projemiz bu ve biz bu projeye şu kadar destek istiyoruz’ diyecekler. Ancak, burada biz bir eş finansman şartı koyuyoruz. Biz, şimdiden itibaren bilgilendirme toplantılarına başladık. 15 günlük süre içinde
Ankara’da gitmediğimiz ilçe kalmayacak ve bunun hemen arkasından eğitimler başlayacak. Bu eğitimlerde de programlara nasıl başvurulacağını anlatacağız.”

Ankara tek başına Almanya’yı geçiyor

TURIZM hareketlerinin yoğun yaşandığı ülkelerin başkentleriyle kıyaslandığında Ankara’ya gelen turist sayısının çok az olduğunu, bunun da Başkent’e yakışmadığını dile getiren Balcı, Başkent’in potansiyelini harekete geçirmek için hemen hemen tüm kuruluşların seferber olduğunu kaydetti. Asım Balcı, Ankara’nın sağlık ve kongre turizminde dünyada söz sahibi olabileceğine dikkati çekerek, şöyle konuştu: “Türkiye’de 42 adet uluslararası akreditasyona sahip hastane bulunmakta ve bunların 8’i Ankara’da yer almakta. Buna karşılık Almanya’da 5, Çin’de ise 8 hastane uluslararası akreditasyona sahip. Yani Ankara tek başına Almanya ve Çin’den daha fazla uluslararası akreditasyonu olan hastaneye sahip, bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Normal bir turist, ortalama 700 dolar civarında harcama yaparken, sağlık turizmi nedeniyle bir ülkeye gelen turist, 3 bin -5 bin dolar civarında harcama yapıyor. Bu pastadan Ankara da payını almalı.

 
Tatilcilere hırsız uyarısı
 
Türk yıldızları Avrupa semasında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatilcilere hırsız uyarısı
Ankara İl Jandarma Komutanlığı, hırsızların, akaryakıt istasyonlarında, ...
Ankara Tıp'ın birincisi
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 66. yıl mezunlarını verirken, mütevazi ...
Nüfus müdürlüğü sınavları kurtadı
Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) Fen ...
 
Acı gerçekler
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Baş İş Müfettişi Ömer Tanman’ın meslek ...
İcralık ne varsa ekranda
Teknolojinin gelişmesi ve icralık mallarda yaşanan artışlar sanal ortamda ...
Terör en fazla Çubuk’u vurdu
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve Belediye Meclisi üyelerine teşekkür ...
 
Gıda denetiminde sorunlar var
Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Türkiye’de ...
Kazakistan’da Ankara rüzgarı
Büyükşehir Belediyesi’nin Kazakistan’ın bağımsızlığının 20. yılı kutlamaları ...
Hergün 23 kişi trafik kurbanı
Yapılan bir trafik araştırmasıyla hergün 25 kişinin kazalarda yaşamını ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri