Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
2 Nisan 2010 Cuma - 01:23

Yolsuzluğa kapı açmak cinayet bunu yapanların yatacak yeri yok

Başbakan Erdoğan, Kızılay’ın 142’nci genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, “Yolsuzluğa kapı açmak cinayettir” dedi. Erdoğan, “Yatacak yerleri yok’ diyerek tanımladığı yolsuzluk yapanlarla mücadelede hukukun işletilmesinde hiç tereddütlerinin olmayacağını söyledi.

Yolsuzluğa kapı açmak cinayet bunu yapanların yatacak yeri yok

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, yardım kuruluşlarındaki yolsuzlukları sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, Türk Kızılayı Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Kendi bir parça ekmeğini, bir lokmasını insanlar, muhtaçlarla paylaşmak için veriyorlar. O bir emanettir, namustur. Bu emanete el uzatanın, onu gayesi dışında kullananın Anadolu deyimiyle yatacak yeri yoktur” dedi. Erdoğan, konuşmasını özetle şöyle sürdürdü:
“İnsanların adeta ciğerlerinden koparıp verdikleri yardımların amacı dışında kullanılması hukuken, ahlaken kabul edilemez. Gerek kamu kaynaklarının, gerekse vatandaşların yardımlarının kullanılmasında suistimale gitmek, yolsuzluğa kapı açmak çok büyük bir cinayettir. En önemlisi de insanların güvenini sarsmak, iyi niyetlerini suistimal etmektir ki bunun telafisi uzun zaman alabilir. Kimi zaman görülen olumsuz örneklerin nasıl sarsıcı bir etki yaptığını, gönüllülüğü, fedakarlığı zedelediğini görüyoruz.
İtham da yanlış
En az yolsuzluk yapanlar kadar, haksız yere ithamlarda bulunanlar da büyük sorumsuzluk, yanlışlık yapmış olurlar. Yolsuzluk iddiaları, hukuk çizgisinden çıkarak, bir karalama kampanyasına dönüştürülürse, vatandaşımız da haklı olarak yardımlarını keser. Sonuçta mağdur ve muhtaç olan insanların mahrumiyeti artarak devam eder.
Müsaade etmeyiz
Kim olursa olsun, hangi kuruluş, hangi sivil toplum kuruluşu olursa olsun yolsuzluk yapana, hele hele insanların gönlünden kopararak, teslim ettiği yardımlara el uzatanlara asla ve asla müsamaha göstermedik. Bundan sonra da göstermeyiz. Hukukun işletilmesi noktasında en küçük tereddütümüz olamaz.
Sadece Gazze için değil
Dini, dili, rengi hiç fark etmez. İşte onun için Haiti’de biz varız. Haiti’de sadece Müslüman yok; Hıristiyan, Budist hepsi var. Sadece Gazze’ye yardım dağıttığımızı, sadece Gazze için sesimizi yükselttiğimizi iddia edenler büyük yanılgı içindeler.”

Soruşturulan dernekler

DENİZ Feneri, Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV’in adı bağış yolsuzluklarıyla gündeme geldi. Almanya’nın en büyük bağış yolsuzluğu olarak tarihe geçen Deniz Feneri e.V soruşturmasında derneğin üç yöneticisi hüküm giydi. Türkiye’deki Deniz Feneri hakkındaki soruşturma ise halen sürüyor. Bu soruşturmada, Kanal 7 Yöneticisi Zekeriya Karaman ve RTÜK üyesi Zahid Akman’ın ifadelerine başvuruldu. Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV için de kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla soruşturma açılmıştı. Soruşturma kapsamında tutuklanan vakıf yöneticileri daha sonra yapılan itiraz üzerine serbest bırakılmıştı.

Yardımları online izleyecek projeyi bir an evvel bitirin

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların yolsuzluk tartışmalarından etkilendiğini vurgulayarak şunları kaydetti: “Kızılayın da bu tür olay ve propagandalardan etkilendiğini biliyoruz.  Samimiyetle ve hassasiyetle çalışan bir çok sivil toplum örgütünün de bundan  etkilendiğini biliyoruz. Onun için Kızılay Genel Başkanımdan rica ediyorum,  biliyorum ki Kızılay her zaman bu noktada en yüksek hassasiyeti göstererek  hareket etmiştir. Ve bugün bu güce böyle ulaşmıştır. Bu hassasiyeti  kurumsallaştırarak, somut mekanizmalara dönüştürerek, aynen devam edecektir.
Özellikle yardımların izlenmesi için başlatılan yazılım projesinin bir  önce bitirilmesi lazım. Kızılay’ın bu noktadaki şeffaflık girişiminde öncü olmasını  istediğimi belirtmek istiyorum.”  

 
İsrail Gazze'yi bombaladı
 
Kaçakçılara göz açtırmadılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsrail Gazze'yi bombaladı
İsrail savaş uçaklarının, Hamas yönetimindeki Gazze Şeridi'ne en az 5 ...
Balyoz’dan sadece 7 tutuklu kaldı
Balyoz soruşturmasından tutuklu eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral ...
İşçiler, TÜRK-İŞ binasından uzaklaştırıldı
Çeşitli illerden gelen Tekel işçilerinin TÜRK-İŞ önünde toplanmalarına izin verilmiyor.
 
Erdoğan: Kendi ipimi kendim çekerim
Başbakan'ın siyasi danışmanı Akdoğan, AB'ye tam üyelik müzakerelerinin ...
2.2 milyon kart batık
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin bankaları ...
AB Anayasa değişikliğine ne dedi?
Avrupa Komisyonu, Anayasa değişiklik paketini memnuniyetle karşıladığını ...
 
MHP'den anayasa paketine boykot
Kılıçdaroğlu'ndan Fener vurgunu belgesi
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu Deniz Feneri soruşturmasıyla ...
YARSAV'dan Gül atamasına tepki
Raportörlükten yargıya atamaya YARSAV tepkisi
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri