Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
31 Ağustos 2010 Salı - 03:55

Zafer gururu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, tüm Türkiye gibi Başkent’te de coşkuyla kutlandı. Her yıl olduğu gibi kutlamalar hipodrumdaki askeri birliklerin geçiş töreniyle başladı.

Zafer gururu

ANKARA’daki ilk törenin adresi Anıtkabir’di. Ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile kuvvet komutanları, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Şeref Salonu’nda tebrikleri kabul etti. Orgeneral Koşaner ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay konuklarla tokalaştı.

Gölbaşı’ndaki kutlamalara da, Kaymakam Raşit Zengin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, Başkan Yakup Odabaşı, Cumhuriyet Savcısı Selahattin Çataklı, ilçe teşkilat başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, kamu ve kurum yöneticileri, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Kahramanlık destanı

Gölbaşı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, “Başta, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan ugruna canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla, kahramanlıklarıyla destanlar yazmış gazilerimizi şükranla anıyoruz” dedi. Özköroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu savaş; bir milletin kaderini değiştiren 22 gün ve 22 gece süren yaman bir uğraştır. Bu savaş, insanlık duygularından yoksun, vahşi ve saldırgan bir düşmanın, Türk’ün iman dolu göğsüne çarparak paramparça olduğu bir savaştır. Bu Savaş; haksız, şuursuz ve kirli bir istila emelinin, Sakarya’nın köpürmüş sularında boğulduğu bir savaştır.

Ya İstiklal, Ya Ölüm

“Ulu önder Atatürk’ün ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafa vardır, o satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça, düşmana terk olunamaz’ sözündeki anlamı çok iyi kavrayan Türk Ulusu ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ parolasıyla mücadele etmiştir. Günlerce açlığa, susuzluğa meydan okumuş, umutla elbirliği etmiş bir ordunun yalın ayaklarındaki sızıdır bu zafer.

Yuvalarını, bebelerini terk ederek, erine cephane taşıyan kadınların sırtındaki ağrıdır bu zafer, Evini, yurdunu, bağımsızlığını kaybetmiş, umutla cepheden haber bekleyen bir ulusun sevinçlerindeki gözyaşıdır bu zafer. Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferin 88. yıldönümünde böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmaktan gurur duyuyoruz.”

Yerli üretim toplar büyük alkış aldı

POLATLI’daki 30 Ağustos kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Askeri tören birliklerin geçişi sırasında sergilenen yerli üretim 40 ve 60 km. menzilli top arabaları büyük alkış aldı. Kutlama törenine Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral İhsan Uyar, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Şehitlik anıtındaki törene katıldı.
Ardından Cumhuriyet meydanında devam eden törende Topçu Albay Selam Gürpınar’ın konuşmasının ardından askeri bando eşliğinde tören geçiti yapıldı.

Akyurt’da zafer sevinci

AKYURT 30 Ağustos Zafer Bayramını coşkuyla kutladı. Cumhuriyet meydanında düzenlenen kutlama törenlerine İlçe Kaymakamı Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Akyurt Cumhuriyet Savcısı İsa Emekçi, yeni görevine başlayan Garnizon komutanı Jandarma Üsteğmen Erdinç Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Özbek, siyasi parti ilçe başkanları ile vatandaşlar katıldı.
Akyurt Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk büstüne çelenk koyulmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Tören resmi geçitle sona erdi.

 
Yaşar engellilerle iftarda buluştu
 
Başkentli çocuklar festival ile coşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşar engellilerle iftarda buluştu
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Bedensel, Zihinsel, İşitme ve ...
Elektronik Ağ dönemi başlıyor
Emniyet ve Karayolları Genel Müdürlükleri ile Gelir İdaresi Başkanlığı ...
Cemal Safi şiirleriyle Ankaralıları büyüledi
Türkiye’nin yaşayan en önemli şairlerinden biri olan Cemal Safi, Hamamönü ...
 
Ekmeğe zam kapıda
Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, çiftçinin ...
Beyin göçünde 34 ülke içinde 24'üncüyüz
Genç Girişim ve Yönetişim Birliği (GGYB) Başkanı Metin Özbek, Türkiye’nin ...
Ramazan'da bin 500 aileye ulaştılar
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın eşi Nebahat Korkmaz öncülüğünde ...
 
Altınay engelleri kaldırıyor
Altındağ Belediyesi’nin hasta, özürlü ve diğer ihtiyaç sahibi kişilere ...
Azeri diplomatın veda mesajı
Azerbaycan Büyükelçi-liği’nde görevli olan Esmira Hüseynova, Ankara’daki ...
Obama reklamdan çıktı
Reklam filmlerinde ABD Başkanı Barack Obama’nın görüntülerini izinsiz ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri