Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi hayatını kaybetti
Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi hayatını kaybetti
BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları ücretsiz olarak erişime açıldı
BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları ücretsiz olarak erişime açıldı
5 terörist etkisiz hale getirildi
5 terörist etkisiz hale getirildi
Dışişleri Bakanı Fidan, Katar’a gidecek
Dışişleri Bakanı Fidan, Katar’a gidecek
E-ihale ile yapılan tasfiyelik satışlardan 913 milyon TL kamu geliri elde edildi
E-ihale ile yapılan tasfiyelik satışlardan 913 milyon TL kamu geliri elde edildi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
18 Ekim 2020 Pazar - 12:32

8. Engelsiz Filmler Festivali’nde beşinci gün

Son dönemin öne çıkan filmlerini sinemaseverlerle erişilebilir olarak buluşturan Engelsiz Filmler Festivali’nin sekizinci yılında, pandemi sebebiyle çevrim içi olarak düzenlediği gösterimleri ilgiyle takip edilmeye devam ediyor.

8. Engelsiz Filmler Festivali’nde beşinci gün

18 Ekim Pazar gününe dek sürecek Festival’inbeşinci gününde “Eski Normal: Şehir” seçkisinden “Simbiyoz” “Eski Normal: Hayvan” seçkisinden “Cody: Zor Günlere Veda” ve “Eski Normal: Beden”seçkisinden “Şişmanlar Cephesi” filmleri eff2020.muvi.com adresinde gösterime girdi.

 

Gösterimlerin yanı sıra Festival Yönetmeni Ezgi Yalınalp’in moderatörlüğünde Simbiyoz filminin yönetmeni Nadja Andrasev“Eski Normal: Hayvan” seçkisinde yer alan “Cody: Zor Günlere Veda” filminin yönetmeni Martin Skalsky ile yürütücü yapımcısı Serkan Taştemur ve “Eski Normal: Beden” seçkisinden “Şişmanlar Cephesi”nin yönetmeni Louise Detlefsen ile söyleşiler gerçekleşti.

 

“Filmin Didaktik Olması En büyük Çekincemdi”

Eski Normal: Şehir seçkisinin bir parçası olan Simbiyoz filminin söyleşisinde yönetmen Nadja Andrasev ilk olarak, filmin esasında kendisinin kişisel deneyimlerini ve ruh halini yansıttığını söyledi. Bu fikrin ilk kez bir partiye katıldığında ortaya çıktığını belirten yönetmen, partide kıskandığı kadınlar üzerinden ilerleyerek “Kafamda bu kadınların tahtaya vuran kelebekler gibi olduğuna dair ironik bir imge uyandı” dedi. Bunun yanı sıra filmin temel meselesi konusunda kendisine yöneltilen soruya, “Didaktik bir film olması ya da ders vermeye çalışan bir film olması en büyük çekincemdi” şeklinde cevap vererek filmin söylemlerinin kadın hazzı, mastürbasyon, cinsellik ve yalnızlık üzerine olduğunu ifade etti.

 

“İnsan Ve Köpekler Arasındaki Bağı Göstermek İstedim”

 

“Cody: Zor Günlere Veda” filminin yönetmeni Martin Skalsky ve yürütücü yapımcısı Serkan Taştemur ile yapılan söyleşide, ilk olarak yönetmene filmin çıkış noktası soruldu. Filmin asıl çıkış noktasının insanlarla hayvanlar arasındaki ilişkiden doğduğunu belirten yönetmen, “Sadece insan ve hayvan arasındaki bir ilişkiyle ilgilenenler için değil, köpekler hakkında güzel hikaye görmek isteyenler için de yapmak istedim” sözleriyle devam etti.

 

Yürütücü yapımcıya yöneltilen “Bu filme nasıl dahil oldun?” sorusuna İşviçre’ye geldiğinde Cody’nin tüm hayatına tanıklık ettiğinden dolayı filme dahil olduğunu açıkladı.

 

“Kendinize Limit Koyarsanız Engeller Çıkacaktır”

Sinemaseverlerin ilgiyle takip ettiği bir diğer söyleşi de, “Eski Normal: Beden” seçkisinde yer alan “Şişmanlar” filminin yönetmeni Louise Detlefsen ile gerçekleşti. Filmin hikayesinin filizlenme noktası olarak kadınların şişmanlama korkusu üzerinden ilerlediğini ifade eden yönetmen, beden olumlamanın günümüze yansımalarından bahsetti. Instagram üzerinden oyuncu seçimlerini yaparken karşılaştıkları karakterlerin kendilerini pek çok şeyden alıkoymuş olmalarından etkilendiklerini belirterek, toplum tarafından farklı görünen kişilerin "Ben farklıyım, o yüzden şunu ya da bunu yapamam" düşüncesiyle kendi üzerlerinde baskı kurduklarını belirtti. Sağlıksız yaşam biçimini teşvik etmekle ilgili eleştirilmekten korkmadığını, aksine bunu istediğini söyleyerek “Film, hayatını yaşamak ve ondan keyif almak hakkında” diyerek asıl meselenin ayrımcılık olduğunu söyledi.

 

FESTİVALDE TÜM GÖSTERİMLER VE SÖYLEŞİLER BU YIL DA ERİŞİLEBİLİR VE ÜCRETSİZ

 

Türkiye ve dünya sinemasının öne çıkan, çok konuşulan ve beğeniyle karşılanan filmlerini Türkiye’deki tüm sinemaseverlerle buluşturan Festival, programında yer verdiği tüm filmleri her yıl olduğu gibi göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için ayrıntılı altyazı seçenekleri ile erişilebilir ve ücretsiz olarak izleyiciye sunuyor. Festival’in çevrim içi film gösterimleri eff2020.muvi.com adresinden gerçekleştiriliyor. Filmler, Festival’in web sitesinden açıklanan gün ve saatlerde bu platform üzerinden ücretsiz izlenebiliyor. Engelsiz Filmler Festivali’nde film gösterimlerinin yanı sıra film ekipleri ve aktivistlerle gerçekleşecek söyleşiler de yine aynı adresten erişilebilir olarak takip edilebilmekte. Filmlerle ilgili ayrıntılara, gösterim ve söyleşi takvimlerine Festival'in web sitesi olan engelsizfestival.com adresinden ulaşılabilir.

 

 

Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilir; Festival’in Facebook, Instagram, Twitter hesaplarından duyuruları takip edebilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı

 
Kuzey Ege Denizi'nde deprem
 
1.049 Projeye 243 milyon lira hibe sağlanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akbank 38. günümüz sanatçıları ödülü sergisi açıldı
Akbank 38. günümüz sanatçıları ödülü yarışması sonuçlandı.
4. kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor
Sanatseverleri ve koleksiyonerleri, yerli ve yabancı sanatçıların eserleri ...
“Misafirler: Sanatçılar ve Zanaatkârlar” sergisinde son gün 18 Ekim
İstanbul Modern'in, 26 Şubat - 18 Ekim 2020 tarihleri arasında düzenlediği, ...
 
Festival, ''Sun Children'' filmiyle başlayacak
8. Boğaziçi Film Festivali’nin açılış filmi, Majid Majidi'nin dünya prömiyerini ...
2. Uluslararası Balkan Müzik Festivali başladı
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, ...
Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Yarışmasına yeni bir ödül eklendi
Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bu yıldan ...
 
5. İstanbul Tasarım Bienali’nin Çevrimiçi Çocuk Atölyeleri başlıyor
Pera Müzesi Öğrenme Programları ve İKSV Alt Kat tarafından, 5. İstanbul ...
8. Boğaziçi Film Festivali’nde yarışacak kısa filmler ve jüri üyeleri belli oldu
8. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Kısa Kurmaca, Ulusal Kısa Belgesel, ...
8. Engelsiz filmler festivali için geri sayım başladı
COVID-19 salgını nedeniyle 12-18 Ekim tarihleri arasında çevrim içi olarak ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri