Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
14 Nisan 2020 Salı - 14:19

‘Adaletsizlik olur’

“Bizim bu 8 haftayı ne yapıp edip oynamamız lazım. Önce bu süreci tamamlayıp daha sonra yeni bir sezona geçilmesi taraftarıyım, ona göre bir planlama yapılmasından yanayım. Tescil adaletsizlik olur”

‘Adaletsizlik olur’

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle liglerin ertelenmesinin ardından nasıl bir yol izlenmesi gerektiği, futbolcuların mental durumları ve kişisel hedefleri ile ilgili ilgili soruları yanıtladı. Hamza Hamzaoğlu, liglerin çok mecbur kalmadıkça tescil edilmesinden yana olmadığını belirterek, "Oynanmamış 8 hafta var. Bana göre adaletsiz bir karar gibi olur diye düşünüyorum. Bizim bu 8 haftayı ne yapıp edip oynamamız lazım. Önce bu süreci tamamlayıp daha sonra yeni bir sezona geçilmesi taraftarıyım, ona göre bir planlama yapılmasından yanayım" dedi.

FUTBOLCULAR BÜYÜK KAYIPLA DÖNECEK
Hamzaoğlu, pek çok futbolcunun sahaya hazır dönmesinin kolay olmayacağını vurgulayarak, "Bu kadar zaman sadece futboldan uzak olmak değil aynı zamanda Koronavirüs'ün getirdiği psikolojik durumla da mücadele etmemiz gerekecek. Biz mümkün olduğunca onları en az kayıpla tekrar geri kazanmaya çalışıyoruz fakat büyük kayıplarla gelecekler geriye. Tekrar ona göre bir planlama yapmamız gerekiyor. Bütün kulüpler aynı durumda olacağı için maçların sonuçlarına çok tesir edeceğini düşünmüyorum. Sakatlıklar, kendini gösterebilir. Bize çok iş düşünüyor. Doğru planlama yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

İNDİRİMDE KAZANCA GÖRE HAREKET EDİLİR
'Kulüpten gelen bir maaş indirimi yapma durumu söz konusu mu?' sorusuna Hamzaoğlu, direkt maaşlardan indirim beklemenin doğru olmadığını belirterek, "Eğer yayıncı kuruluş bu maçları yayınlayacaksa bu paraları kulüplere ödeyecek. Kulüplere ödeyecekse o zaman kulüpler de oyunculara ve teknik adamlara ödeyecek. Ama diyelim ki bu paralar belki yayıncı kuruluş tarafından verilmeyebilir, kulüpler de zaten kazancına göre hareket edecek. Tabi o süreçte kontratı devam eden oyunculardan kaybı oranında indirim talebinde bulunabilir kulüpler. Ben burada oyuncuların da teknik adamların da bunu olumlu karşılayacağını düşünüyorum. Çünkü olağanüstü bir süreç yaşıyoruz. Herkes kendi oranında bence bu yükü omuzlamalıdır. Bu daha adil bir duruş olacaktır" ifadelerini kullandı.

ANADOLU'DAN ŞAMPİYON ÇIKACAK
Anadolu takımlarından şampiyon çıkabileceğini ve rekabetin kızıştığını vurgulayan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Çünkü artık son senelerde gelirlerin de Anadolu kulüplerine doğru bir şekilde dağıtılmasıyla birlikte Anadolu kulüpleri iyi oyuncular transfer etmeye başladılar. Alt yapılarına biraz daha yatırım yapıp oradan oyuncu yetiştirmeye başladılar. Rekabet kızıştı. Son senelerde bakıyorsunuz dört büyüklerin dışında işte Bursaspor da beşinci büyük olarak şampiyonluğa adını yazdırdı. Bursaspor şampiyon olduktan sonra diğer kulüpler de bu hedefi yavaş yavaş koymaya başladı. İşte Başakşehir senelerdir şampiyonluğa oynuyor, belki de bu sene olacaklar, bilemeyiz. Anadolu'dan da mutlaka önümüzdeki birkaç sene içinde bir şampiyon çıkabilir. Bu hiç de sürpriz olmaz" dedi.

G.SARAY ÇAĞIRIRSA TEKRAR GİDERİM
49 yaşındaki Hamzaoğlu, kariyer hedeflerinin neler olduğu sorusuna, 'İleride milli takımı çalıştırmayı ben de her teknik adam gibi isterim. Galatasaray'da tekrar görev düşerse camiama gidip tekrar hizmet etmek isterim' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlar benim hedeflerimde olan şeyler fakat bu hedeflere gitmek için herhangi bir çabam yok. Benim şöyle bir felsefem var, ben bulunduğum yerde en iyisi yapmakla mükellefim. Bugün Gençlerbirliği kulübündeyim yarın başka bir kulüpte olabilirim orada da aynı şekilde o kulübe yapabildiğimin en iyisi yapmak için çaba gösteririm."

YURT DIŞINDAN OYUNCU GETİRMEK ARTIK ZORLAŞIR
KORONAVIRÜS salgını sonrasında nasıl bir futbol düzeni olacağına ilişkin Hamzaoğlu, "Yaşadığımız pandemiden sonra yurt dışından oyuncu getirmek de kolay olmayacak. Oyuncuların ailelerin bulunduğu ülkelerde kalmayı daha çok tercih edecekler. Her kulübün alt yapısına önem vermesi gerekir. Kulüpler alt yapılarıyla sadece oyuncu değil, topluma sağlıklı, çalışkan bireyler yetiştirmek için varlar" diye konuştu.

ŞENOL HOCA DOĞRU YOLDA
HAMZA Hamzaoğlu, milli takımın iyi bir çizgide olduğunu ifade ederek, "Çok genç bir kadromuz var. 10-15 sene daha bu jenerasyon hizmet edecek. Şenol hocayla beraber milli takımın çok doğru bir şekilde ilerlediğini görüyorum. Biz de kulüpler olarak alt yapılarımızdan oyuncu yetiştirerek milli takıma katkı sağlamaya çalışacağız. Hep birlikte Türk futbolunu hem Avrupa Şampiyonaları'nda hem de dünya kupalarında boy gösteren bir konuma getirmek durumundayız. Maalesef iç çekişmeler, kendi aramızdaki rekabetten dolayı biraz bunu atladık. İnşallah bu pandemiden sonra egolarımız törpülenmiş, birbirimize olan sevgimiz daha da artmış bir şekilde yavaşlarız. Sadece kendimizi düşünmez, karşımızdakinin de haklarını gözetiriz ve faydalı oluruz" dedi.

SAKİN KALALIM EVDE OLALIM
GENÇLERBIRLIĞI Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu şu mesajla sözlerini tamamladı: "Bu topyekûn hareket ederek üstesinden gelebileceğimiz bir olay. Telaş yapmayalım, en büyük tehlike budur. Sakin kalalım, ne yaptığımızı bilelim ve inşallah doğru hareket ederek bu pandemiden de hem ülke hem de dünya olarak kurtulalım. Lütfen herkes duyarlı olsun ve evde kalsın."

 
Yavaş yine tezgaha getirdi
 
Mamak Belediyesi esnafın yanında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lig başlayacakmış gibi
“Bu dönemde mutlaka en azından yarın lig başlayacakmış gibi verilen antrenman ...
Hedefim Olimpiyat şampiyonluğu
Judodaki gururumuz Bilal Çiloğlu, 2021 yılına ertelenen Olimpiyatlarda zafere ulaşacağını söyledi
Hidayet Türkoğlu: Futboldan çok farklıyız!
“Biz, bu süreçte futboldan farklıyız. Futbolda birçok yabancı oyuncu burada kaldı.
 
Futbolu özledik heyecanımız arttı
Tecrübeli futbolcu, yeniden sahalara dönüş kararı verilmesinin ardından ...
Hedef yükselteceğiz
“Spor camiamız olarak bu süreçten de güçlenerek, daha yüksek bir hedefle ...
Daha güçlü döneceğiz
“Umuyorum ki, bu süreç en kısa sürede normale dönecek; ülkemiz gibi biz ...
 
Kubalas: Öksüren olursa korkarız!
“Antrenmanlar başlarsa kalabalık olarak çalışacağız. Biri öksürse eskiden ...
Ligler ne zaman başlayacak? Başkan Özdemir duyurdu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, hedeflerinin bu ...
A.Gücü Başkanı Fatih Mert: Zaten gelirimiz yok!
“Futbolcu ödemeleri ve diğer bazı giderler için yönetimin cebinden son ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri