Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesi başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesi başladı
Çelik: Demiral’ın gol sevincine ilişkin UEFA’nın başlattığı soruşturma kabul edilemez
Çelik: Demiral’ın gol sevincine ilişkin UEFA’nın başlattığı soruşturma kabul edilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'da
UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı
UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda düşüş dönemi başladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda düşüş dönemi başladı
HABERLER>GÜNDEM
2 Şubat 2022 Çarşamba - 12:21

Bakan Akar: "Teröristler bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetleri'nin nefesini enselerinde hissettiler"

M.illi Savunma Bakanı Akar, beraberindeki komutanlarla terör yuvalarının imha edildiği Kış Kartalı Harekatı’nı gece geç saatlere kadar Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ve idare etti

Bakan Akar:  Teröristler bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetleri nin nefesini enselerinde hissettiler

Milli Savunma Bakanı Akar, beraberindeki komutanlarla terör yuvalarının imha edildiği Kış Kartalı Harekatı’nı gece geç saatlere kadar Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ve idare etti.

Milli Savunma Bakanı Akar: "Kış Kartalı Harekatı ile teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı”

“ Teröristler bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetlerinin nefesini enselerinde hissettiler”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile “Kış Kartalı” Harekatı’nı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ve idare etti. Gece geç saatlere kadar Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’nda kalan Akar, “Kış Kartalı Harekatı ile teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı. Teröristler bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetlerinin nefesini enselerinde hissettiler” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak ve Suriye kuzeyinde teröristler tarafından üs olarak kullanılan Derik, Sincar ve Karacak bölgelerindeki terör yuvalarına hava harekatıyla vurdu.

Bakan Akar beraberinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile “Kış Kartalı Harekatı”nı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nde takip etti.

Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’na gelişinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz tarafından karşılandı. Beraberindeki komuta kademesi ile Harekat Merkezi’ne inen Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral İsmail Güneykaya’dan harekata ilişkin brifing aldı.

Uçakların terör örgütüne ait hedefleri imha etmesinin ardından personele hitap eden Akar, “Kış Kartalı Harekatı’nı başarıyla tamamladık” diye konuştu. “Bizim maksadımız 84 milyon vatandaşımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak” diyen Akar, şunları söyledi:

“Bu kapsamda Irak ve Suriye’nin kuzeyinde teröristlere ait hedeflere yönelik gerçekleştirilen harekat hassas şekilde planlandı ve başarılı bir şekilde icra edildi. Tüm faaliyetlerimizde olduğu gibi bu harekatta da hem planlamada hem icrada masum insanlara, çevreye zarar vermemek için gerekli her türlü tedbiri aldık ve buna uygun olarak harekatı icra ettik. Teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, depo, teröristlerin sözde eğitim merkezleri, sözde karargahları hedef alındı. Sadece ve sadece teröristler ve teröristlere ait yapılar hedef alındı. Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı. Teröristler bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetlerinin nefesini enselerinde hissettiler. Terör örgütünde çöküş hızlandı. Sözde elebaşları bunları anladı, temennimiz alttakilerin de bu çöküşü görmeleri ve adalete teslim olmalarıdır.”

“Arananlar listesindeki her renkten çok sayıda terörist…”

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Akar, “Kış Kartalı Harekatı’nda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Sonuçları yakından takip ediyoruz, önümüzdeki saatlerde, günlerde harekata ilişkin kesin sonuçları istihbarat kanallarından ve diğer kanallardan alacağız” diye konuştu.

Akar, bu harekatla arananlar listesindeki her renkten çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, “Diğer unsurlarımızla birlikte özellikle Hava Kuvvetlerimizin kartalları kendilerine verilen görevleri büyük bir başarıyla yerine getirdiler. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizleri kutluyoruz, başarılarınızın daim olmasını temenni ediyoruz” ifadesini kullandı.

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini bir kez daha vurgulayan Akar, “40 yıldan beri ülkemizin, milletimizin başına musallat olan terör belasından ülkemizi, milletimizi kurtaracağız. Bu konuda azimli, karalıyız ve buna da muktediriz” dedi.

Harekat Merkezi’nde kalarak gelişmeleri yakından takip eden Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesi gecenin geç saatlerinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’ndan ayrıldı.

 

Hibya Haber Ajansı

 
Ispanağı sağlıklı tüketmenin 6 yolu
 
Beijing’de üç gün sürecek Olimpiyat Meşalesi Koşusu başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koronavirüs salgınında vaka sayısı 100 bini aştı
Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı 102 bin 601 oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile ortak basın toplantısı düzenledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile ...
Bakan Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Hasanov ile görüşt
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile görüştü.
 
Karaismailoğlu: Yılda 80 milyon TL tasarruf sağlayacağız
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde ...
Bakan Yanık: “Yeni anaokulu, anasınıfı desteğimiz ile 1 milyon çocuğumuzun eğitimine katkıda bulunacağız”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,ilk kez uygulanacak olan Anaokulu/Anasınıfı ...
Pakdemirli: “2022 yılında tarımsal destekleme bütçesi 29 milyar TL’ye çıkarıldı”
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ...
 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı 93 bin 261 oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
Elektrik faturalarına yeni düzenleme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik faturalarının vatandaşların ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri