Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
2 terörist etkisiz hale getirildi
2 terörist etkisiz hale getirildi
Meteoroloji, kuvvetli yağış, rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli yağış, rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Mahzen-34 operasyonunda bir organize suç örgütü çökertildi
Mahzen-34 operasyonunda bir organize suç örgütü çökertildi
Akdeniz'de deprem
Akdeniz'de deprem
Milli yüzücü Boyacı, Avrupa üçüncüsü oldu
Milli yüzücü Boyacı, Avrupa üçüncüsü oldu
HABERLER>GÜNDEM
11 Mart 2017 Cumartesi - 11:41

Buluşuyla elektrik enerjisi ücretsiz olacak

İzmir’in Bornova ilçesinde oturan Mustafa Bilek, sonsuz yer çekimi gücünü sürekli elektrik enerjisine dönüştürecek bir buluşa imza attı. Bilek, bu buluşla birlikte hem Türkiye ‘de hemde dünyanın hemen her yerinde elektrik enerjisinin artık ücretsiz olacağını iddia etti.

Buluşuyla elektrik enerjisi ücretsiz olacak

Özel bir şirkette yedek parça sorumlusu olarak çalışan Mustafa Bilek, yüzyıllarca kullanım ömrüne sahip, bir nükleer santralin 5 katı ve daha fazlası enerji üretebilen bir enerji santrali icat etti. Bilen, ‘Sürekli Enerji Santrali’ ismini verdiği bu buluşun, hiçbir yakıta ihtiyaç duymadığını ve sadece yer çekimi gücüyle sürekli ve sabit bir enerji ürettiğini söyledi. Bir akşam kitap okurken böyle bir fikrin aklına geldiğini ve 12 yıllık bir uğraşın sonunda bunu başardığını aktaran Bilen, ‘Sürekli Enerji Santrali’ sayesinde hem Türkiye ‘de hemde dünyanın hemen her yerinde elektrik enerjisinin artık ücretsiz olacağını aktardı.

Gücünü sadece yer çekiminden alıyor

Sistemin nasıl çalıştığına dair açıklamalarda bulunan Bilen, ‘Sürekli Enerji Santrali’ sisteminin gücünü tamamen yer çekiminden aldığını söyledi. Bilen, “Yer çekimi kuvvetini sonsuz elektrik enerjisine çeviriyoruz. Yer çekimiyle sıvının çevirme gücünü kullanıyoruz ve sürekli bir devir daim oluşuyor. Çok yüksek miktarlardaki durgun sıvı jeneratörlerden geçerken yüksek miktarda enerji elde edip şehir şebekesine iletiliyor. Buraya iletilen sıvı üst haznede kendisine bağlı olan çevrim mekanizması vasıtasıyla kendi enerjisini kendisi üretirken, en üst hazneye göndereceği enerjiyi kendisi üretmiş oluyor. Kendi kendine elektrik üreten makine, çevreyi kirletmeyen, sessiz, sürekli ve sabit elektrik üreten, ısı yaymayan, yakıt ihtiyaçsız, tam bağımsız ve kapalı devre çalışır” diyerek bu sistemle birlikte şehirlere 24 saat kesintisiz enerji verilebileceğini söyledi.

Nükleer Santralin 5 katı daha fazla enerji üretebiliyor

Bu buluşun bir nükleer santralin 5 katı ve daha fazlası enerji üretebildiğini ifade eden Bilen, sistemin periyodik bakımlarının yapılmasıyla yüzyıllarca kullanım ömrüne sahip olacağını ve nükleer santraller gibi bir süre sonra işlevselliğini kaybetmeyeceğini dile getirdi. Bilen, “Katı, sıvı, gaz olmak üzere bilinen hiçbir yakıta, suyun hidrolize ile ayrıştırılıp elde edilen hidrojene ihtiyaç duymamaktadır. Rüzgar enerjisi ile çalışan santraller ve güneş enerjisi ile çalışan santraller deki gibi rüzgara ve güneşe de ihtiyacı bulunmuyor. Nükleer santrallerdeki gibi radyoaktif maddelere ve dolayısı ile yüksek teknolojiye ihtiyaç bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra mıknatısların itme - çekme gücünden faydalanan bir çalışma olmadığından yoğun bir manyetik alan oluşturması ve çevreye olumsuz etkileri söz konusu olmayacaktır” dedi.

Çevreye hiçbir zararı yok

‘Sürekli Enerji Santralinin’ nükleer santraller gibi çevreye zarar vermediğini ve çevre dostu olduğunun altını çizen Bilen, “Hem ülkemizde hem de tüm dünya ülkelerinde küresel ısınmaya yol açan enerji üretim yöntemlerinden uzaklaşarak gelecekteki tek üretim yöntemi olarak uygulanacak ve küresel ısınmanın etkileri ortadan kalkarak mevsimler normal düzeylerde yaşanacak. Böylece tüm dünyada kirlenen toprak, su ve havadan kaynaklanan olumsuzluklar ile ısınmanın sebep olduğu etkiler son bularak tüm canlı varlıkların yaşam döngüsüne kavuşacak. Herhangi bir atık oluşturmadığından toprağı suyu ve havayı kirletemez. Böylece temiz bir enerji kaynağı ihtiyacını tam olarak karşılayacaktır. Ayrıca en büyük getirisi fosil yakıtlı termik santraller ve nükleer santraller gibi çevreye ısı yayarak küresel ısınmaya yol açmaz.” diyerek sistemin ne kadar çevreci olduğunu anlattı.

Etiketler:
 
Almanya'da Öcalan resmi ve PKK sembolleri yasaklandı
 
Emrah Karaduman, Aleyna Tilki yüzünden mi bıçaklandı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mumbar dolması yapan kadından Nusret takliti
Mumbar dolması yapan bir kadın, et restoranı zinciri sahibi Nusret Gökçe’nin ...
Türkiye ile Rusya arasında 100 milyar dolarlık dev işbirliği
Moskova’da bir araya gelen Erdoğan ve Putin Türkiye ile Rusya’nın önünü ...
Tırnaklarında oje değil, yağ pas var
Edirne’de lastik montajı ve satışı yapan kadın adeta erkeklere meydan ...
 
Akdeniz kıyılarında dev balina balıkçı teknesine çarptı
Akdeniz kıyılarında avdan dönen balıkçıların karşısına dev bir balina ...
Alanyaspor 2-3 Fenerbahçe (Maç sonucu) Fener Alanya maçı geniş özet ve golleri izle
Spor Toto Süper Lig’in 24. haftanın açılış maçında Fenerbahçe 2-0 geriye ...
Şırnak’taki operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi
Şırnak’ın Uludere ilçesinde hava ve karadan yürütülen operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi.
 
Batı Karadeniz’de nefes kesen tatbikat
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), “Şehit Deniz Binbaşı Deniz Akdeniz Taktik ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den flaş açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus lider Vladimir Putin ortak ...
Son dakika: MHP'de o ilin yönetimi görevden alındı
MHP Genel Merkezi tarafından Malatya İl yönetiminin görevden alındığı öğrenildi.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri