Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
15 Nisan 2010 Perşembe - 07:42

CHP'liydi AKP'li oldu!

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir yılın ardından sona eren imar komisyonu üyeliklerinin seçimleri yenilendi, kıyamet koptu. Gökçek, Denetim Komisyonu’nda yaptığı gibi muhalefetin aday gösterdiği değil “göstermediği” kişileri komisyona seçtirdi. Seçilemeyen MHP’li üye, Gökçek’i Kuranı Kerim’den bir ayetle eleştirdi.

CHP liydi AKP li oldu!

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi’nde, Gökçek’in Meclis’in açılışının ardından CHP’li Tinç’in AKP’ye geçtiğini duyurması şaşkınlık yarattı. Tinç’in AKP’ye geçmesiyle CHP’nin Meclis’teki üyesi sayısı 25’e düşerken, AKP’nin üye sayısı 60’a yükseldi.

Meclis’te bir yılın ardından yeniden seçilen ihtisas komisyonlarından, imar komisyonuna üye belirlenme şekli sert tartışmalara neden oldu.

Toplam dokuz üyesi olan komisyonun beş üyesini AKP’li üyeler oluştururken, CHP ve MHP’den iki üye seçildi. Ancak CHP ve MHP’nin hangi üyelerinin komisyona seçileceği için yapılan oylamada, AKP’li üyeler muhalefetin istediği isimlere değil, kendi belirledikleri üyelere oy verdi.

İbrahim Uyar’dan ayetli eleştiri

Oylama sonucunda partisinin aday göstermesine ve iki üye kontenjanları olduğu halde AKP’lilerin oylarıyla imar komisyonuna seçilmeyen MHP’nin harita mühendisi Meclis Üyesi İbrahim Uyar Gökçek’e sert çıktı.
Kuran-ı Kerim’den alıntı yapan ve Nisa Suresi’nin 58. Ayetini okuyarak Gökçek’i eleştiren Uyar, “Melih Gökçek hukuki zekasını kullanarak komisyonda olmamı engellemeye çalışıyor. Tıpkı denetim komisyonunda yaptığı gibi imar komisyonunda da işin uzmanlarının denetlemesini istemiyor. Bizi belki önemsemiyor. Ben kendisine Nisa Suresi 58. ayette yazan ‘Muhakkak ki Allah size emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Gerçekten Allah bu emriyle size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla işitir ve her şeyi hakkıyla görür’ sözlerini hatırlatmak isterim” dedi.

Muhalefetin üyelerini AKP’liler belirledi

Gökçek, Uyar’ın eleştirisine, “İmar komisyonuna gelmek için bir engeliniz yok. İsterseniz 15 kişi gelin” yanıtını verdi.

İmar komisyonu tartışması yüzünden partisinden istifa ederek AKP’ye geçen Mustafa Tinç bu kez komisyona alınırken, AKP’nin geriye kalan dört üyesi Nadir Koç, Uygun Algan, Zekeriya Top, Hacı Bekir Ünüvar oldu. MHP imar komisyonu için İbrahim Uyar ve Kadir Yanık’ı aday gösterdi ancak AKP’lilerin oylarıyla MHP’li Hayrettin Çetin ve Hüseyin Günay komisyona seçildi. CHP’liler ise iki kontenjanları için Durmuş Akkaya ve Nihat Hatam’ı aday göstermesine rağmen yine AKP’lilerce CHP’li Cemil Gürsoy ve Mehmet Yurtsever komisyona seçildi.

Ödülü alan Büyükşehir organizasyonun sponsoru

Birleşmiş Milletler çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Su Örgütü’nün Kızılırmak Projesi’ne verdiği ödül de tartışma konusu oldu. CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak ödül almanın güzel olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi’ni kutladığını belirterek, “Ancak Kızılırmak üzerinde ne gibi bir inceleme yaptı? BM’nin ilgisini çeken 384 kilometrelik hatla Ankara’ya suyun getirilmesi olmuştur. Bu ödül ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin sponsor olduğu ve iki gün süren konferansla verilmiştir. Bunun maliyeti nedir bilmiyoruz tabii” dedi. MHP’li üye Hamit Yavuz da “Bu suyu biz içemiyoruz ama alınan ödül dolayısıyla kutluyorum” dedi.

“Kompleksinizi anlıyorum”

AKP Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz ise 50 yıllık su sorununun çözüldüğü böyle bir projeyi görmezden gelmenin “muhalefet etme” anlamı taşıdığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar doğru olmasaydı, dört dönemdir halk tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek seçilmezdi. Demek ki yapılan doğru şeyler var” dedi.

Eleştirilerin ardından konuşan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin “havada kuş tutsa” dahi eleştiri alacağını belirterek, “Avrupa Ödülü için de eleştirildik. Ama biz istediğimiz kadar iyi işler yapalım, uluslararası ödül almayan bir siyasi partinin belediyeleri var, dolayısıyla hazmedebilmek kolay değil. Kompleksinizi anlıyorum” diye konuştu. Gökçek, Belediye Meclisi’ni düzenlenen törenle ilgili bilgilendirmesi için ödülü teslim alan Meclis Üyesi Hacı Bekir Ünüvar’ı kürsüye davet etti. Ünüvar, konuşmasının ardından ödülü Gökçek’e verdi.

Bu bir onur istifasıdır

İMAR Komisyonu’na aday gösterilmediği için partisinden istifa ederek AKP’ye geçen Mustafa Tinç çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tinç istifa sebebini şöyle anlattı:

“Ani bir şey değil. Belli bir birikim sonucu istifa ettim. Komisyonlar belirlenirken bütün komisyon üyeleri aynı kaldı, bir beni değiştirdiler. Ben gruptaki arkadaşlara, ‘Şu anda töhmet altındayım, güvensizlik mi var? Yanlışılık mı yaptım?’ diye sordum. Tüm grup üyeleri, il başkanı da dahil, ‘Çok memnunuz, ne alakası var. Senden çok memnunuz, çok dürüst çalışıyorsun’ dediler. ‘Beni ikna edecek bir şey söyleyin. Ben bunu kaldıramam benim de onurum var. Sizden kararınızı gözden geçirmenizi talep ediyorum. Aksi takdirde ben durumumu gözden geçireceğim” dedim.

Madem ben çok mükemmel çalışıyorum, benim incitilmem kabul edebileceğim bir şey değil. Ben 30 yıldır siyaset yapıyorum ve töhmet altında bırakılıyorum.

Raporları Güleken’e veriyorlardı

Ben imar komisyonundaydım. CHP’li olarak Çankaya’nın imar konularıyla ilgili Çankaya’nın görüşünü bilmem gerekmez mi? Bülent Tanık’la bunu konuştum, imar müdürünü çağırdı, ‘Görüşlerimizi Mustafa Bey’e iletelim’ talimatını verdi. Ancak bana hiç gelmedi. İmar Müdürü Erdal Kurttaş’a sordum, ‘Raporları Fazıl Güleken’e veriyoruz’ dedi. Ama bana iletilmiyordu. Ya güvensizlik var ya da art niyet. Ben imar komisyonunda dürüstçe çalıştım, ama benim onurumla oynandı. Salı günü saat 15.00’a kadar bekledim. ‘Mustafa hatan şurda ya da bizim hatamız var’ demelerini bekledim. Arayan olmadı, ben de kararımı verdim ve 30 yıldır emek verdiğim partimden istifa ettim.”

Devlet Bahçeli olaya el koyuyor

MHP’li İbrahim Uyar imar komisyonuna kendisinin alınmaması konusunda başta Gökçek olmak üzere AKP’lilerin yoğun baskı yaptığını belirterek şunları söyledi:
“Melih Bey Gölbaşı’nda 70 daireyi 700 daireye nasıl çıkardıklarını anlatmamdan rahatsız. Bir kaç konuda ‘Sus ne dilersen yaparız’ dedier. MHP grubuna bizzat AKP Grup Başkanı gelerek, ‘İbrahim Uyar’ı çıkarın, iki üyelik verelim’ dedi. Konuyla ilgili Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye bilgi vermeye gidiyorum. Kendisi olaya el koyuyor.”

 
Belediye'den insani yaklaşım
 
Öfkeli eşten bir bomba daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kule polemiğine tam gaz devam
Keçiören’de bitirilemeyen Cumhuriyet Kulesi’yle ilgili, ‘İbret abidesi ...
Kılıç: ASKİ yıpratılmamalı
CHP’li Yılmaz Ateş’in ASKİ’yle ilgili ortaya attığı, “Kazan’da sahte iş ...
Ankara Milletvekili istifa etti
AKP Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan partisinden istifa ettiğini ...
 
Ateş’ten çok sert suçlamalar
Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in, “Yılmaz Ateş dikkat etsin. Ayağı ...
Tanık kaygılı
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Belediye Kanunu’nun 73. maddesinin ...
Reklam peşinde değiliz
Ankara’nın şehircilik ve asayiş açısından tartışmasız en problemli bölgesi ...
 
Pursaklarda araç bereketi
Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, belediyeye bağlı müdürlükler ...
Sincan daha iyi olacak
Seçimlerde dönemin belediye başkanı ve ilçe başkanının soğuk savaşına ...
Akgül 1 yılını değerlendirdi...
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül geride kalan bir yılı değerlendirdi önemli projelerini anlattı.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri