Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
HABERLER>SPOR
9 Nisan 2019 Salı - 11:21

Çalıştığımız yerdeki soruyu çözemedik

Ankaragücü ile Fenerbahçe, Eryaman Stadı’ndaki zorlu 90 dakikayı, birer puan alarak tamamladı.

Çalıştığımız yerdeki soruyu çözemedik

Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, “Hafta içinde, rakibin iki bekinin hücuma iyi çıktığını, buna önlem almamız gerektiğini defalarca anlatmamıza rağmen, beraberlik golünü böyle yemek canımızı sıktı” diye konuştu. Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında, tehlikeli bölgenin uzağında durmak isteyen Ankaragücü ile Fenerbahçe arasındaki zorlu mücadele 1-1 sona ererken, iki takım da sahadan birer puanla ayrılıp, hesaplarını gelecek maçlara taşıdı. MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, maçın sonucu için üzüldüğünü, ancak aldıkları bir puanın da iyi olduğunu söyledi. Kazanabilecekleri maçı 1 puan ile kapattıklarını dile getiren Kaplan, şöyle konuştu: “İyi bir maç oynadık, Fenerbahçe de iyi oynadı. Kazanabilirdik, ilk yarı pozisyonlarımız var. Maçın son 15 dakikalık bölümünde çok güzel ve heyecalı bir mücadele oldu. Fenerbahçe’nin kaliteli ve yetenekli ayakları olduğunu biliyoruz. Hasan Ali’nin, çıkışlarını, bindirmelerini ve gollerini hafta içindeki analizlerimizde futbolcularımıza anlattık. İki bekin oyuna nasıl katıldığını biliyorduk. Sacko ve Boyd’u bu konuda uyardık. Bir türlü onu engelleyemedik. Çalıştığımız yerden gol yememiz bizi üzdü. Buna rağmen alınan puan iyi diye düşünüyorum.”

 

KARGAŞADAKİ KARARLAR DOĞRU

“Son dakikalarda çıkan kargaşada hakemin kararları doğruydu. Oyuncu değişikli için Boyd’un durumunu bekledik. Boyd, 40 derece ateşle oynadı. Kulüp sağlık ekibimiz oynama demesine rağmen, Boyd oynamak istediğini söyledi. Kendisine, (Sen 2 gol atarsın maçı kazandırırsın dedim) O da büyük fedakarlık yapıp oynadı, golü de attı. Son anlardaki pozisyonu net gördüm. Hakemin verdiği kararlar doğru. Kaleci Harun’u da atabilirdi diye düşünüyorduk ama VAR’a gidip baktı ve sarı kart gösterdi. O kargaşa da oyuncularımızı da kaybettik. Orgill ve Hector cezalı duruma düştü. İyi bir ekibiz. Çalışkan ve düzgün bir oyuncu grubumuz var. Saha içerisinde antrenman durumumuzda iyi. Hector, Orgill, Kayseri’de olmayacak ancak başka arkadaşlarımız var, onları oynatacağız.”

 

BU LİGE TUTUNMAK İSTİYORUZ

 

“Öncelikli hedefimiz takımı ligde tutmak. Bugün sahada iyi bir Altay vardı. Önemli kurtarışlar yaptı. Ülke futbolu ve Ankaragücü için önemli bir kaleci diye düşünüyorum. Ersun hoca buraya kazanmaya gelmişti. Onların kadrosuna baktığımızda, kazanmak için oynayacakları belliydi. Fenerbahçe, ikinci yarıya girerken 4 transfer yaptı, biz 12. Onların da 32 puanı var bizim de 32 puanımız var. Demek ki doğru işler yapmışız. Ankaragücü, çok sıkıntılar atlatmış bir camia. Hedefimiz ligde kalıp önümüzdeki mücadelelere bakmak. Önce bu sezonu kurtaralım.”

 

STATTAKİ ATMOSFER ETKİLEYİCİ

Geçmiş dönemlerde Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nde teknik adam olarak görev yapan Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü Ersun Yanal, Eryaman Stadı’nın atmosferinin etkileyici olduğunu vurgulayıp, “Ankaragücü taraftarının her koşulda takımı sahiplenmesi konusunu hepimiz biliyoruz. Stadı tamamen doldurup maç boyu verdikleri destekle bunu bir kez daha gösterdiler. Ankaragücü, köklü bir camia ve onların da bulundukları konumdan kısa sürede çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.

BAŞKANLARDAN TRİBÜN DESTEĞİ

 

Ankaragücü ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta, yerel seçimlerde; AnkaraBüyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanlığını kazanan Alper Taşdelen ve Yenimahalle Belediye Başkanlığı’nı kazanan Fethi Yaşar, tribüne gelip, takıma destek verdi. Ankaragücü’nü zorlu süreçte, yalnız barakmayan Ankara eski milletvekili Aylin Nazlıka da maçı izleyenler arasındaydı.

TARAFTAR STADI DOLDURDU

 

Maça büyük ilgi gösteren MKE Ankaragücü taraftarları, tribünlerin çok büyük bölümünü doldurdu. Fenerbahçeli taraftarlar da kendilerine ayrılan tribünü doldurarak deplasmanda takımlarına destek verdi. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın vasiyeti doğrultusunda Suriye Çobanbey’de açılan Kurt-Ar Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan Kültür Evi Futbol Takımı’nın minik sporcuları ve yetkilileri de karşılaşmayı tribünden izledi.

GÖREVİMİ BAŞARIYLA YAPTIM

 

Ankaragücü’nün genç kalecisi Altay Bayındır, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıkları maçta 3 puan için oynadıklarını ancak istediklerini alamadıklarını söyledi. Karşılaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Altay, “Ne mutlu bana ki yapmam gerekeni yaptığımı düşünüyorum. Her maç bizim için önemli. İyi odaklanıyoruz. Oyuncuları bireysel anlamda iyi analiz ediyoruz. Bu maç da benim açımdan iyi geçen bir maçtı” diye konuştu. “Üç puan alabilirdik” diyen Altay, “Takımımı verdiği mücadeleden dolayı kutluyorum. Yaşanmaması gereken bazı olaylar da yaşandı. Daha dikkatli olmamız gerekiyor. Camia olarak, taraftar olarak da bize yakışan daha iyi davranmak ve daha sakin karşılamak” ifadelerini kullandı.

BU DÖNEMDE 1 PUAN ÇOK DEĞERLİ

Ankaragücü Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıkları maçta aldıkları bir puanın önemli olduğunu söyledi. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan başkan Yiğiner, müsabakaya 3 puan parolasıyla çıktıklarını belirterek, “1-0 da öndeydik ama maalesef skoru koruyamadık. 1-1 bitti. Bana göre bu ligde bu saatten sonra 1 puan bile çok değerli ve kıymetli” değerlendirmesinde bulundu. Taraftarlara teşekkür eden Yiğiner, şunları söyledi:

“Stadı tamamen doldurdular. 22 bin kişilik statta herhalde localara biraz fazla gelenler olmuş. İlgiden dolayı taraftarlara teşekkür ediyorum. Bir de 90 dakika takımımızı desteklediler, sağ olsunlar. Neticede 1 puan da iyi puandır. İkili averajda Fenerbahçe’nin yine önündeyiz.” Göztepe ve Bursaspor’un puan kaybetmesinin kendileri açısından bir avantaj olduğuna dikkati çeken Mehmet Yiğiner, “Bana göre bu ligde bu saatten sonra 1 puan bile çok değerli ve kıymetli. Gönül ister ki 3 puan alalım ama bu kadarını becerebildik. Futbolcularımızı ve teknik heyetimizi kutluyorum. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Yiğiner, gelecek haftaki İstikbal Mobilya Kayserispor maçına odaklanacaklarını belirtip “Kazanıp, üzerimizdeki baskıyı azaltmak ve üst sıralara çıkmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 
Çizgi dünyası Başkent’te buluşuyor
 
Dersimiz sebze
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yenikent’te hayal kırıklığı
Osmanlıspor, zirveye yakınlaşma adına, mutlak galibiyet hedefiyle çıktığı ...
Şampiyonluk acıyla gelir
Gençlerbirliği, kendi sahasında oynadığı Boluspor maçında, kritik bir ...
Hedef seriyi üçlemek
Gençlerbirliği, lige verilen uzun aranın ardından, hafta içi mesaisinde ...
 
Son bölümde hüsran
Türk Telekom, play-off sıralaması açısından önem taşıyan maçta Tofaş’a ...
Şampiyonlar Beştepe’de
Gençlerbirliği, Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü futbolcularını ...
Lig maçına hazır oluruz
Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, özel maçtaki oyunun ölçü olmayacağını söyledi.
 
50 bin hayali gerçekleşmedi
Ankaragücü taraftarı, passolig kart alma konusunda, Süper Ligden sadece 3 kulübü geride bırakabildi.
Gençler’de yolcular çoğunlukta
Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nde milli araya 54 puan ve averajla ikinci ...
Yıldızlar sahaya çıktı
Yetenekli çocukların Türk futboluna kazandırılması amacını taşıyan, 13 ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri