Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı
UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda düşüş dönemi başladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda düşüş dönemi başladı
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
45 ilde 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
45 ilde 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
HABERLER>GÜNDEM
17 Mart 2022 Perşembe - 21:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı nda konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Milletimizin ve tüm müslümanların Berat gecesini canı gönülden tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Önümüzdeki ağustos ayında partimiz 21 yaşını kasım ayında da iktidarımız 20 yılını geride bırakıyor. Bir büyük davanın neferleri olarak AK Parti bayrağı altında yola nasıl niçin ve hangi şartlarda çıktığımızı muhasebesini her fırsatta yapmaya çalışıyoruz.

Öncelikle şu hususun altını tekrar çizmek isterim. Biz AK Parti'yi istişare ile kurduk en büyük istişareyi de milletimiz de yaptık. Attığımız her adımda önce milletimize onunla birlikte teşkilatlarımızın gözüne bakarak partimizin genel merkezinden il ve ilçe teşkilatlarına kadar her kademesinde kurumsal işleyişin partinin yürümesini fevkalade bir durum olmadıkça Merkez Yürütme Kurulu Merkez Karar ve Yönetim Kurulu meclis kurulu toplantılarını belirli periyotlarla titizlikle gerçekleştirmeye özen gösterdik.

Ziyaretlerimizde teşkilatlarımız da bir araya gelmemize vesile olan genişletilmiş il danışma Meclisi toplantılarına mutlaka katılıyoruz. Dünyada bölgemizde ve ülkemizde yaşanan nice meseleyle nice krize nice gelişme ile uğraşırken parti çalışmalarını da asla ihmal etmedik etmiyoruz.

1 Ekim Salı günü milletvekillerimizle yaptığımız sohbet toplantılarının dördüncüsünü gerçekleştirdik, bugün sizlerle birlikteyiz.

Ortak aklın ürünü fikirleri kayıt altına alıyoruz. Kadim davamızın bize gösterdiği istikamette yol yürürken partimizin 21 yıllık birikimi ışığında daha büyük hedeflere yöneliyoruz. Elbette kimi zaman konjonktürel dalgalanmalar günlük telaşlar geçici olduğunu bildiğimiz sıkıntılar hepimizi bunaltıyor, ama gittiğimiz yolun doğru olduğunu biliyoruz.

Bugüne kadar girdiğimiz 15 seçimin istisnasız tamamında sandıktan açık ara 1. parti olarak çıkmamız milletimizin bu duruşumuzu gördüğünü takdir ettiğini desteklediğini gösteriyor. 2023 seçimlerinin arefesindeyiz bir kez daha milletimizin huzuruna çıkacak geçmişin hesabını verecek gelecek de yapacaklarımızı ortaya koyacak, sonraki 5 yıl için seçmenden ruhsat isteyeceğiz.

Şüphesiz her seçim önemlidir. Her seçim hayati, her seçim belirleyicidir ama 2023 seçimleri Ak Parti'nin bunun yanında Cumhur İttifakı'nın geleceğinin ötesinde ülkemizin ve milletimizin kaderi bakımından gerçek anlamda bir yol ifade edecektir.

Bu seçimde öncelikle Türkiye'yi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılını aktif ettiğimiz büyük hedeflerine ulaştırarak ülkemizin demokrasi ve kalkınma kazanımlarını korumanın peşindeyiz. Bununla kalmıyor, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek milletimizi asırlık özlemlerine kavuşturmanın taahhüdünü ediyoruz.

Türkiye'nin son 20 yılına damgasını vuran her eserimiz de her hizmetimizle her projemizle her siyasi ekonomik sosyal ve formumuza İşte bu büyük gayeyi hayata geçirmek için gereken altyapıyı kurmaya çalışıyoruz.

 Artık kalkınma konusunda kayda değer bir eksiğimiz kalmadığını memnuniyetle yarın açılışını yapacağımız 1915 Çanakkale Köprüsü'nün en önemli sembollerinden biri olacağına inandığım kalkınma hamlesine ihtiyacımız olan büyük katılımını destekleyecek seviyeye getirdik.

Cumhuriyet tarihimizin özellikleri AK Partimizin döneminde eğitimde sağlıkta adalette emniyette ulaşımda özellikle dış politikada tarımda ve enerji de bu alanlarda şu anda özellikle de 1915 Çanakkale Köprüsü adeta bir taç mesabesindedir.

Dünyanın en önemli köprülerinden biri olacak. Böylece inşa ettik anlamı nedir o burası Çanakkale, Çanakkale Zaferi'nin taçlandığı bu bölgede bu eseri ortaya koyduk.

Bilhassa son 10 yılda terörden darbeye ekonomik tuzaklardan siyasi kelimelere kadar maruz kaldığımız her saldırı ülkemizi yeniden istikrarsız da güvensiz de kaos İşte bu hedefler uzaklaştırma amacı taşıyordu. Hamdolsun başaramadılar başaramayacaklar.

Milletimiz hem elindekilerin kıymetini biliyor hem oynanan oyunu görüyor hem de verdiğimiz mücadelenin gayesini kabul ve tasdik ediyor.

Yavuz Selim Köprüsü'nü yaptık ona takıldılar. Osmangazi yaptık ona takıldılar Nissibi Köprüsü'nü Şanlıurfa'dan Adıyaman'ı birbirine bağladık. Ona takıldılar, çünkü akılları bu tür şeyleri kabullenemiyor.

Ordu Giresun'da denizin üzerinde bir havalimanı yaptık. Haberiniz var mı.? Şimdi Rize-Artvin orada da havalimanımız bitiyor. inşallah önümüzdeki ay onun da açılışını yapacağız. Haberiniz var mı.?  Ey muhalefet.!

25 havalimanında 56 havalimanına çıktı. Bu ne demek biliyor musunuz.? Yani ülkemizin bir yerinden bir yerini gidecek olan benim vatandaşım uçağa bindi zaman uçaktan inince yarım saatte evinde.

Bakın durmuyor bütün bu yatırımları yaparken biz bu yatırımları da özellikle bakıyorsunuz, yap-işlet-devret ile bu adımları atıyoruz ama bunu da akıllı almıyor.

Ne demek o diyor, bunu bize bir açıklayın öğren de gel.

Devletin kasasından bir kuruş çıkmıyor, burada yüklenici firma bunu yapıyor ve belli bir ücretle ama köprüden ama otobanlardan geçen vatandaş bedelini ödüyor.

Devlet o yüklenici firmaya ödüyor. Bütün bunlarla beraber bir süratle bu yatırımları yaparak ülkemizi ayağa kaldırdık. Bunu sadece otobanlarda otoyollarda yapmadık, 19 Şehir Hastanesi var bu şehir hastanelerimizde biz aynı anlayışla yaptık.

Şimdi de şehir hastanelerimizin üzerine gelmeye başladılar, hastanelerimize kulp takmaya başladılar boşuna uğraşmayın bak sizin de eliniz ayağınız oralara düşer.

Bakın şimdi paletli ambulaslarımız bile var geldiğimiz de dogru dürüst  ambulans yoktu.

Kanuni'nin ifade ettiği gibi halk içinde muteber bir nesne yok, devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi dedik ve yola böyle konulduk.

Unutamayın insanoğlu unutur onun içinde devamlı hatırlatmamız lazım, bunun için teşkilatımıza köy köy en ücra noktaya ulaşmamız anlatmamız lazım.

Rabbimiz herkese çalıştığı kardarını oldugunu emrediyor, biz calışacağız elimizden geleni yapacağız.

Diğer yandan pek çok yüz akı proje ile ülkemizin çehresini değiştirdik. Kazandırdığımız eserleri ve hizmetleri geçmişle mukayeseli bir şekilde anlatmazsak o zaman gündemi muhalefetin yalanları iftiraları çarpıtmaları alıyor adamların işi gücü yalan akşam yalan.

Bilhassa 30'un 35'in altındaki gençlerimiz eski Türkiye'yi bilmedikleri için bugün sahip oldukları imkanların değerini yeterince kavrayamayabiliyor.

Elbette değişen dünyanın değişen şartların ve önceliklerinin farkındayız. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini ısrarla anlatarak teknoloji ve medya merkezi bu toplumsal iklimin hangi zeminin üzerinde yükseldiğini gençlerimize de gösterebilir. Dikkat ederseniz muhalefet eser ve hizmet merkezi tartışmalardan ısrarla kaçıyor. Çünkü bu konuda hem geçmişteki müktesebatları itibariyle söyleyecek bir sözleri yok.

Biz okullarımızda 20 yılda 3 milyar 400 milyona yakın ders kitabını çocuklarımıza ücretsiz dağıtmışız. Onlar daha ötesine geçerek bir proje ortaya koysunlar .Var mı muhalefetin böyle derdi yok! Biz üniversite sayısını 76'dan 207'e, akademik personel sayısını 70 binden 182 bine öğrenci sayısını 1,6 milyondan 8 buçuk milyona çıkarmışız. Onlar daha kaliteli Yükseköğretim İçin bir teklif sussunlar Var mı böyle bir dertleri.?

Üniversitemizin olmadığını hatırlayın ne dediler.? ne gerek var ya dediler.

Hakkari'deki evladımızı kalkıp da oradan İstanbul'a Ankara'ya İzmir'e değil! Üniversiteyi onun ayağına götürdük! Bunu düşünen kim Doğuyu düşünen kim.? Biz biz.

Biz hocalarımızı da oraya götürdük, tüm hizmet edecek olan elemanları da oraya götürdük. Kim seviyormuş Kürt kardeşlerimizi evlatlarımızı biz seviyoruz, kardeşlerim biz.

Sözümüzde durduk bundan sonra da duruyoruz, duracağız ve bir olacağız.

Mesela sağlıkta tarihimizin en büyük sağlık reformunu yapmışız. Hastanesinden doktoruna ambulansından ilacına her alanda milletimize en üst standartlarda hizmet verilmesini tahmin etmişiz. Onlar bunun üzerine ne diyeceklerini açıklasınlar!

Biz ülkemize şehir hastaneleri modeli ile salgın döneminde tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir altyapıyı kazandırmışız. Onlar daha iyilerini yapacaklarını anlatsınlar.

Mesela adalette biz hakim-savcı sayısını iki buçuk kat ve yardımcı personel sayısını 3 kat artırarak mahkemeleri yaygınlaştırarak modern binalar yaparak, bilişim alt yapısını güçlendirerek milletimizin adalet hizmetlerine erişimini kolaylaştırmışız. Ne dediler bu güzel binaları yapmak adaleti getirmez dediler.

Biz de diyoruz ki at denize balık bilmezse halik bilir. Biz merdiven altlarında adalet arayışının olduğu dönemleri biliriz. Gayet lüks modern adalet saraylarını yaparak hakim savcı çok daha huzurlu çok daha rahat çalışsınlar diye bu adımları atmışız.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizi emniyet ve jandarma teşkilatlarımızı, sahil güvenliğimizi, Milli İstihbarat Teşkilatımızı personel araç-gereç operasyonel kabiliyet bakımından dünyanın sayılı güçleri haline getirmişiz.

Onlar daha öte ne hedeflediklerini söylesinler.? Şu anda bizim Milli İstihbarat Teşkilatımız yani belki de Pentagon'dan sonra dünyanın 2 numaralı teşkilatı. Şimdi de inşallah silahlı kuvvetlerimizin tüm birimlerini bile Milli İstihbarat Teşkilatımız da yakın bir bölgede onun inşaatı devam ediyor. Ve orada da inşallah onunla beraber güvenliğimizi çok daha güçlü bir şekilde temsil edeceğiz.

 Onlar daha fazla ne yapacaklarını lütfen açıklasınlar ne yapacakları bile inandırıcı değil yapsınlar da görelim.

Ellerinde şu anda büyükşehir belediyeleri var, bu büyükşehir belediyelerinde ne yapıyorlar görelim lafla olmuyor peynir gemisi lafla yürümüyor. Bir sel afeti olduğu zaman bunların belediyelerin olduğu yerlerin ne hale geldiğini hep gördük.

Mesela ulaştırmada biz bölünmüş yol uzunluğumuzu göreve geldiğimizde 6100 kilometreyi 28 bin 600 kilometreye çıkardık oto yolculuğumuzu 1714 kilometreden 3532 kilometreye tünel uzunluğumuzu 50 kilometreden 651 kilometreye çıkardık. Bunlar bunların üzerine koyacaklarını söylesinler.

Mesela sanayide ibz Organize Sanayi Bölge Sanayi sayısını 192'den 332 'e  buralardaki istihdamı da çok önemli, 415 binden 2,2 milyona desteklenen KOBİ sayısını 4 binden 508 bine teşvik belgesi sayısını 2654 ten 80 bine çıkardık güçlü bir savunma sanayi altyapısı oluşturduk. Onlar  hangi projeleri hayata geçireceklerini lütfen bir anlatsınlar.

Mesela tarımda sektörün milli gelirini 37 milyar liradan 337 milyar liraya, ihracatını 3,7 milyar dolardan 22 milyar dolara, tarımsal destekleri 1,8 milyar liradan 26 milyar liraya, orman varlığımızı 20,8 milyon hektardan 23 milyon hektara sulama barajı sayımızı 276 dan 936'ya çıkardık.(Muhaleet) Onlar nereleri hedeflediklerini lütfen ifade etsinler.

Çevre ve Şehircilikte ülkemizi deprem başta olmak üzere tabii afetlere hazırlamak için tespit ettiğimiz 1 milyon 700 bin dönüşümünü bina olarak söylüyorum tamamladık halen 350 bin konutun dönüşümünü sürdürüyoruz. Onlar daha fazlasını nasıl gerçekleştireceklerini ortaya koysunlar.

TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 101 vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Kamu hizmetleri için 25 bina inşa etmişiz. Ülkemize 126 millet bahçesi kazandırmışız iklim değişikliği ile mücadelede yeşil kalkınma devrimini ilan ederek dünyaya örnek olacak adımları atmışız. Onlarda gelsinler kendi planlarını açıklasınlar.

Asgari ücreti 184 liradan 4 bin 250 liraya, en düşük emekli maaşını 66 liradan 2 bin 500 liraya, istihdam sayısını 19 milyondan 30 milyonun üzerine çıkarmışız. Onlar kendi çıtalarını göstersinler milyar liradan 69 milyar liraya çıkarmışız. Çocuklardan yaşlılara kadınlardan engellilere, şehit yakınlarından gazilere kadar ülkemizde hiçbir vatandaşımızın kimsesiz bırakmayacak bir sistem kurmuşuz. Onlar daha iyi ne yapacaklarını ilan etsinler!

Yatırıma istihdama ihracata büyümeye sizlerden bu tabloyu her biri insanımıza sürekli anlatmanızı istiyorum.

Gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın AK Parti'nin kendi hayatında yaptığı değişimi ve bugünkü sorunlarını çözebilecek siyasi teşekkür olduğunu görmesini ancak bu şekilde sağlayabiliriz.

Cumhur İttifakı olarak uzunca bir süredir hazırlıklarını yürüttüğümüz seçim kanundaki değişikliklere ilişkin çalışmayı geçtiğimiz günlerde Yüce Meclisimizin takdirine sunduk. Seçim Barajı'nın yüzde 7'ye diye düşürülmesinden ittifakların milletvekili çıkarma hesabını yeniden yapılmasına seçmen kütüklerinin tanziminden yeni sistemimizle ilgili uyum hükümlerine kadar pek çok düzenlemeyi içeren bu teklifin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

En çok CHP milletvekillerini rahatlatacaktır diye düşünüyorum. Çünkü biliyorsunuz bu partinin milletvekilleri seçimler öncesi gruplar halinde gözleri yaşlı boyunları bükük bu şekilde başka partilere altın yeni düzenleme ile seçimlere katılmak için mecliste

Grup kurmak tek başına yeterli olamayacağı için siyasi mühendislik aletlerinin ürünü bu tür taşınmaları artık ihtiyaç kalmayacak tepside ikram ediliyor.

Böyle CHP milletvekillerinin tuzluk gibi siyaset masasında elden ele dolaştı. Milli irade adına utanç verici yüz kızartıcı tablolarla İnşallah bir daha karşılaşmayacağız.

Böylece hem milli iradenin tecelliinsinde adaleti sağlamayı hem de tabela partilerinin siyaseti manipüle etmelerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz.

En çok CHP milletvekillerinin işine yarayacak çünkü CHP ittifakını geniş tabanlı göstermek için kendi mensuplarının seçilmesi gereken yerlerin bir kısmını diğer partilerin adaylarına ne yapıyordu, peşkeş çekiyordu meclise verilen bu garabetin de önüne geçirmektedir.

AK Parti'yi demokrat olmamakla sadece kendi çıkarını düşünmek de suçladılar  ama gördüğünüz gibi biz seçim kanundaki değişikleri çalışırken bile CHP'li milletvekillerinin yaşadığı sıkıntıları da dikkate aldık. Düzenlemeleri onların ve endişelerini giderecek şekilde yaptık.

Biz seçim kanundaki değişiklikleri çalışırken bile CHP'li milletvekillerinin yaşadığı sıkıntıları da dikkate aldık. Düzenlemeleri onların ve endişelerini giderecek şekilde yap. Kalben destekleyeceklerini inanıyorum.

Aslında en çok rahatlattığımız kişi de cevap veren başında bunca yıldır hiçbir iş yapmadan hiçbir seçim kazanamadan durmayı başarabilen Kılıçdaroğlu'dur.

Bu zaat önce Ak Parti'nin yaptıklarına yapmakta olduklarına bakıyor sonra çıkıyor. Türkiye bunların bir kısmını iftiraya varan yalan yanlış bilgilerle eleştiriyor bir kısmını da sanki kendi akıl etmiş kendi söylemiş gibi söylüyor.

Terörle mücadele için yaptığımız sınır ötesi harekatlarına PKK'ya göbekten bağlı olduklarını gücendirmemek için zırva bahanelerle karşı çıkıyor, sonra bir başka gün bu harekatları kendisinin önerdiğini söylüyor.

Bir gün bakıyorsunuz ülkemizin dünyadaki en önemli markalarından biri haline gelen insansız hava araçları başta olmak üzere savunma sanayi ürünlerimizi yerden yere vuruyor sonra bir başka gün bu projelerin kendisine ait olduğunu ifade ediyor.

Hatta hatta o fabrikayı benden önce gidip gezmiş görmüş oluyor. Yalan olur böyle olur mu.?  Anlamak mümkün değil bir gün bakıyorsunuz Türkiye'nin onurlu dış politika kuruluşlarına en ağır en garip ifadelerle saldırıyor sonra bir başka kendinden gayet emin şekilde bu duruşun patentine talip oluyor. Sonra cıkıp karşımıza ellerine tutuşturulmuş bir raporla karşımıza çıkıyor. Daha masada oturma sırasını bile karar veremiyorlar.

Allah muhafaza aynı ekibin yaşanan güvenlik krizleri salgın gibi bir felaket siyasi ve ekonomik fay hatları gibi hususlarda ülkemizin kaderini ellerinde tuttuğunu düşünün onlar bir araya gelene oturma düzenine ve söz sırasına karar verene yemek menüsünde anlaşana koridorda yürüme hizasını tutturana kadar zaten iş işten geçer.

İşte budur gerçek Kılıçdaroğlu'nun bu tutarsızlıklarına  rüzgar gülü misali esintiye göre değiştirmelerini artık alıştık. Biz belki mecburen alıştık ama milletimiz kendisinden inanıyorum ki bıktı. İnşallah 2023 seçimleri diğer birçok hayırlı neticesinin yanında ülkemiz siyasetini bu karikatür tipten de kurtaracak."


Hibya Haber Ajansı

 
AKOM’dan kar uyarısı
 
TBB Başkanı Fincancı hakkında suç duyurusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKOM’dan kar uyarısı
İstanbul başta olmak üzere yurdun kuzey bölgeleri yeniden soğuk ve yağışlı ...
Merkez Bankası faizi sabit tuttu
Merkez Bankası (TCMB), bugünkü toplantısında politika faizini yüzde 14’te sabit tutma kararı aldı.
Gençlere Yönelik “Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri” 12 ilde devam edecek
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “Geleceg?in Burada, Devletin ...
 
Bakan Yanık: "Kayıp göçmen veya mülteci çocukların korunması için hükümetler harekete geçmelidir”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Kayıp göçmen veya mülteci ...
Üç nesilden Çanakkale’ye gönül yolculuğu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl ...
Bakan Akar, Fransa Savunma Bakanı Parly ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ile görüştü.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ...
Aydemir: ‘Berat Gecesi hayırlara vesile olsun’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Yüce Milletimiz ve içinde yer ...
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı 22 bin 345 oldu.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri