Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Erdoğan: Suriye’nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, hedefimiz asla olamaz
Erdoğan: Suriye’nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, hedefimiz asla olamaz
Bakan Yerlikaya: Kara para aklayan suç odaklarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz
Bakan Yerlikaya: Kara para aklayan suç odaklarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz
Yılmaz: Uluslararası yatırımcıların Türkiye'nin finansal sistemine güveni daha da güçlendi
Yılmaz: Uluslararası yatırımcıların Türkiye'nin finansal sistemine güveni daha da güçlendi
FATF: Türkiye gri listeden çıkarıldı
FATF: Türkiye gri listeden çıkarıldı
Bakan Şimşek: Yıllık dış ticaret açığı 87 milyar dolara geriledi
Bakan Şimşek: Yıllık dış ticaret açığı 87 milyar dolara geriledi
HABERLER>SİYASET
5 Haziran 2024 Çarşamba - 15:02

DSP’den Hükümete eleştiriler

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, DEM Parti milletvekillerinin TBMM Genel Kurulunda yaptığı kürsü eylemine ilişkin, "Kendilerini dağ başında zanneden bu eşkıyalar hakkında mutlak surette İçtüzük hükümlerine göre işlem başlatılmalı ve konu Türk adaletine havale edilmeli." dedi.

DSP’den Hükümete eleştiriler

DSP Genel Başkanı Aksakal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kayseri'de kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında şehit düşen pilotlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Önder Aksakal, "Küçük bir eğitim uçağında, iki pilot albay neden bir aradaydı? İkisi de pilot ve üstelik albay rütbesindeki askerlerimizin o küçük eğitim uçağında ne gibi bir görevleri olabilirdi? Bu hususların da açıklığa kavuşturulmasının önemli olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin yanı başında oluşturulmaya çalışılan "teröristan" çabalarının, Türk devletinin geleceğini tehdit eden konuların başında geldiğini vurgulayan Aksakal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör sadece kırsalda ve komşularımızın topraklarında değil, bugün aynı zamanda gazi Meclisimizin çatısı altında da faaliyetlerini aralıksız sürdürmekte. Dün, Meclis Genel Kurulu'nda yaşananlar birer ibret vesikasıdır. Devletin kendisini ve halkını koruma refleksiyle oluşturduğu karar ve uygulamalara karşı PKK terör örgütünün siyasi militanları, Meclis kürsüsünü işgal etmiş, Meclisin çalışmalarını açıkça sabote etmiş ve engellemiştir.

Emperyalizm gemi iyice azıya almıştır. Bugün Gazze'de yaşananları yarın bizim topraklarımıza yöneltmeye çalışanlara karşı uyanık olmak durumundayız. Parlametodaki PKK yandaşı bazı milletvekillerinin sahip oldukları demokratik statüyü kötüye kullanarak bir oldubitti yaratmalarına asla müsaade edilmemeli."

- "Dün, Genel Kurul'da yaşananlar geçiştirilemez"

Aksakal, grup toplantılarında "milliyetçilik hamaseti" yapıp, sonra milletin meclisinde kürsü işgali eylemleriyle demokratik ortamı baltalamaya çalışanlara herhangi bir yaptırım ortaya konulmamasının "danışıklı dövüş" algısını güçlendireceğini, bunun vahim bir durum oluşturacağını belirtti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a seslenen Aksakal, dün Genel Kurul'da yaşananların asla tasvip edilemeyeceğini, üzerinin örtülemeyeceğini ve geçiştirilemeyeceğini söyledi.

DSP Genel Başkanı Aksakal, şöyle devam etti:

"Yeni Anayasa yapılması sürecine 'olumsuz yansır' anlayışıyla görmezden gelinemez, terör yandaşlarının inayetine muhtaç kalacak bir anayasadan da bu millete hayır gelmez. Kendilerini dağ başında zanneden bu eşkıyalar hakkında mutlak surette İçtüzük hükümlerine göre işlem başlatılmalı ve konu Türk adaletine havale edilmeli. Burası ne Kadıköy Meydanı'dır ne İstiklal Caddesi. Burası, halkın iradesinin tecelligahı TBMM'dir. Buranın güvenliği ve güvenilirliği öncelikle Meclis Başkanından sorulur."

- "Hükümet, ekonomik krizi 'carry trade' sistemi üzerinden çözmeye çalışıyor"

Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden birisinin de halkın geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığı olduğunu belirten Aksakal, makro göstergelerdeki büyümenin, serbest piyasada ve halk içinde çok hissedilmediğini ifade etti.

Önder Aksakal, ülke büyürken Kur Korumalı Mevduat gibi etkilerle zengin bir kesimin varlığını artırdığını ancak halkın genelinin ise yoksullaştığını vurguladı.

Türkiye'ye yabancı ilgisinin artmasının en büyük sebebinin, şu an dünyadaki en yüksek faizin ve yabancıya Türk lirasının dövize karşı güçlü duracağı garantisinin verilmesi olduğunu kaydeden Aksakal, bu stratejinin de "carry trade" denilen sistemin uygulanması olduğunu dile getirdi.

"Hükümet, iki sene önce faiz sebep, enflasyon sonuç ısrarının ülkemizde yarattığı ekonomik krizi, carry trade sistemi üzerinden çözmeye çalışıyor" diyen Aksakal, kamunun ihraç ettiği ürünün azlığından dolayı bu oluşacak faiz yükünün doğal olarak ek ve yüksek vergilerle karşılanacağını ifade etti.

Aksakal, "Carry trade yöntemi bir soygundur. Kur Korumalı Mevduat uygulamasından daha kötü sonuçlar doğurabilir. Bizden söylemesi. Maliye Bakanımız kur şoku dalgası yaşamadan swap kanallarını açıp, daha uzun vadeli girişi hedeflemelidir. Tabii o durumda üretim sübvansiyonu uygulamasında tarım ve hayvancılık sektöründe adil ve akılcı kullanımının şart olduğu gerçeği de gözden uzak tutulmamalıdır." diye konuştu.

 
Bakan Yardımcısı Ağar: İhracatın yüzde 22'sini tarım ve gıda ürünleri oluşturuyor
 
Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu, Resmi Gazete’de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSP’den Hükümete eleştiriler
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, DEM Parti milletvekillerinin TBMM Genel ...
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye ziyaret
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Numan Kurtulmuş, Milliyetçi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov ile ...
İstanbul Havalimanı'nda Boeing-767 tipi kargo uçağı gövde üzeri iniş yaptı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Paris’ten İstanbul Havalimanı’na ...
Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidecek
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ...
 
Bakan Kurtulmuş: Parlamentodaki her partinin görüşünü alacağız
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa ...
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Saadet Partisi’ni ziyaret etti
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa ...
TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özel ile görüştü
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri