Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
HABERLER>EKONOMİ
6 Mart 2019 Çarşamba - 10:48

Direkt uçuş istiyoruz

Başkent’ten yurt dışına direkt uçuşların artması için mücadeleye devam edeceklerini belirten ATO Başkanı Gürsel Baran, “Ankara’nın, Avrupa’nın en önemli aktarma merkezlerinden birisi olmasını hedefliyoruz. Çin, ABD ve Uzak Doğu’ya direkt uçuş istiyoruz” dedi.

Direkt uçuş istiyoruz

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara'dan direkt yurt dışı uçuşlarda yüzde 85'lere ulaşan doluluk oranı olduğunu belirterek, "Türk Hava Yolları’ndan (THY) Ankara'dan Çin, ABD ve Uzak Doğu'ya direkt uçuş istiyoruz" dedi. Baran, göreve geldikleri günden bu yana Başkent’ten yurt dışına direkt uçuşların artması için çaba harcadıklarını anımsatarak, Ankara’nın savunma sanayisi, medikal ve bilim gibi birçok alanda Türkiye’nin merkezi olduğunu, turizm anlamında da bir hazine niteliği taşıdığını söyledi. Ankara’nın 5,5 milyon nüfusu bulunduğunu, etrafındaki illerde de 5,8 milyon insanın yaşadığını belirten Baran, şunları kaydetti:

“İstanbul’dan günde 500’e yakın yurt dışı uçuşu varken Ankara’dan 7-8 uçuş vardı. Başkent Ankara’nın hak ettiğinin bu olmadığını her yerde anlattık ve THY ile bir aylık çalışmamızdan sonra 4 yeni hattı açtık. Bunlar Frankfurt, Viyana, Berlin ve Paris’ti. Sonrasında geçen yıl Roma, Tiflis ve Londra hatları açıldı. Şimdi Ankara’dan uçuşlar 17 ülke ve 29 destinasyona ulaştı. Bu da yeterli değil. Bizim bu konudaki mücadelemiz devam edecek. Ankara’nın, Avrupa’nın en önemli aktarma merkezlerinden birisi olmasını hedefliyoruz.”

 

İHRACATI SEVDİREMEMİŞİZ

Girişimcilik ve ihracatın, en önemli gündem maddelerinden olduğuna işaret eden Baran, ATO olarak Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortak uygulamalı girişimcilik kursları verdiklerini söyledi. ATO'da 5 binin üzerinde girişimciye eğitim verildiğine dikkat çeken Baran, "2018'de KOSGEB ile birlikte girişimcilik eğitimleri kapsamında 460 kişiye eğitim verdik, bunların yüzde 25'i iş yerini açtı. Hem girişimciliği hem de ihracatı teşvik etmemiz lazım" diye konuştu.  ATO'ye üye 1,5 milyon kişiden 10 binin ihracat yaptığını ve bu rakamın çok düşük olduğunu vurgulayan Baran, "Türkiye'nin geleceği dış ticarette, katma değerli ihracatta. Bu anlamda biraz eksikliğimiz var. İnsanlara ihracatı sevdirememişiz ya da ürkmüşler ihracattan. İhracat yapmak isteyenlerin önünde ne gibi engeller var, bu engelleri nasıl kaldırabiliriz, neler yapabiliriz, bu anlamda ATO olarak gayretimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

 

Hükümetin, dara düştüğü her alanda reel sektörün yanında olduğunu ifade eden Baran, istihdam seferberliği kapsamındaki teşviklere de değindi. Baran, “Devletin, nisan ayı sonuna kadarki her ilave istihdamda, vergi ve SGK primi desteklerinin yanında, 3 ay boyunca maaş desteği de verecek olması ve kısa çalışma ödeneği düzenlemesi reel kesimin moralini yükseltti” diye konuştu. İstihdam seferberliğine herkesin katkıda bulunması gerektiğini dile getiren Baran, Oda binasını seferberliğe katkı için giydirdiklerini ve gerekli duyuruları yaptıklarını söyledi.

 
Dostluk çağrısı
 
Ayrım gözetmeyeceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Direkt uçuş istiyoruz
Başkent’ten yurt dışına direkt uçuşların artması için mücadeleye devam ...
Pirinç tanzim noktalarında
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Halk Sebze Tanzim Satış Noktaları’nda sebze, ...
Çiftçinin yüzü havuçla güldü
Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, ilçede üretilen havucun şu ...
 
Bakliyat satışı bugün başlıyor
Ankara’da kurulan tanzim satış noktalarında sebze ve meyveden sonra bakliyat ...
Endüstri 4.0'a adapte olabiliriz
Ankara Sanayi Odası (ASO) ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV), Digit4Turkey ve ...
Tanzimde bir haftada 704 ton satış
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen hafta kentin 30 farklı noktasına ...
 
Ankara üstü bir hazine
Ankara Ticaret Odası (ATO) Turizm Geliştirme Stratejileri Özel İhtisas ...
Barajlarda son 27 yılın rekoru kırıldı
Başkent’te kış aylarında etkili olan kar yağışları, barajlara gelen su miktarını artırdı.
Veysel Tiryaki: Esnaf kazanacak
İvedik Caddesi esnafı ile buluşan AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri