Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
25 Mayıs 2009 Pazartesi - 13:55

EN ACI KONGRE

Helikopter kazasında kaybettiğimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun halefini belirlemek için toplanan BBP 4.Olağanüstü Kurultayı’nda gözyaşı, hüzün ve matem havası hakimdi. Salonda boş bırakılan bir koltuğa Muhsin Yazıcoğlu’nun resmi, gül ve Türk bayrağı bırakıldı. Partililer, sık sık tekbir getirerek, “Muhsinler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atarken, Yazıcıoğlu’nun kızı Firuze ve oğlu Furkan’ın yanı sıra yeni Genel Başkan Yalçın Topçu da gözyaşlarına hakim olamadı.

EN ACI KONGRE

HÜZÜNLÜ KURULTAY
BBP Kurultayı, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’ndan boşalan koltuğu doldurmak için Ankara’da toplandı. Kurultayda gözyaşı ve matem havası hakimdi.

 

Haber: MACİT SOYDAN-FATİH ERBOZ
Büyük Birlik Partisi’nin 4’ncü Olağanüstü Büyük Kurultayı, Ankara’daki Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 25 Mart 2009’da helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun yerine yeni genel genel başkan seçimi için toplanan olağanüstü kongrede hüzün vardı. Kongrenin yapıldığı salona sabah erken saatlerden itibaren gelen partililer, ellerinde helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun posterlerini taşırken, yakalarına ise BBP Lideri Muhsin Yazıcoğlu’nun fotoğrafının bulunduğu rozetleri taktılar.

Çocukları da katıldı
Ankara Atatürk Spor Salonu’ndaki kongrede, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Başkanlığı oluşturuldu. Divan Başkanlığına BBP Kurucular Kurulu Üyesi Hasan Çağlayan getirildi. Kısa bir konuşma yaparak Yazıcıoğlu’nun hayatını anlatan Çağlayan kongreye katılan partililere “Bu bizim hüzün kurultayımız” dedi. Kongreye, Muhsin Yazıcoğlu’nun çocukları Firuze ve Furkan Yazıcıoğlu da katıldı. Salona, Yazıcıoğlu’nun, “Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar kaynaşmış bir Türk-İslam Dünyası hayal ediyorum”, “Türk, Kürt, Türkmen, Alevi, sunni ayrımı olmadan kaynaşmış bir Türkiye istiyorum” şeklindeki sözlerinin yazılı olduğu afişler ve Yazıcıoğlu’nun posterleri asıldı. 

Muhsinler ölmez
Partililer, sık sık tekbir getirerek, “Başbuğ Muhsin”, “Muhsinler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı.Bu arada, küçük bir kız çocuğu ile erkek çocuğunun, Muhsin Yazıcıoğlu’nun “Ey sonsuzluğun sahibi sana ulaşmak istiyorum” şiirini okuması, salonda duygusal anlar yaşattı. Kürsüden “Sayın Genel Başkanımız Yazıoğlu salona teşrif etmiştir” anonsu yapıldıktan sonra sinevizyonda, Yazıcıoğlu’nun önceki kongrelere gelişi gösterildi. Bu sırada, ağlayanların olduğu gözlendi. Gösterim sırasında “Muhsinler ölmez” sloganları atıldı. Kongrenin açılışında, Genel Başkanı Yardımcısı Mustafa Destici de Kur’an-ı Kerim okudu.Yalçın Topçu, Tuna Koç ve Adem Işık’ın genel başkanlık için yarıştığı konrede adaylar tek tek kürsüye çıktı.

 

Koltuğuna fotoğrafı
ve gül bırakıldı
Salonda boş bırakılan bir koltuğa Muhsin Yazıcoğlu’nun fotoğrafı, gül ve Türk bayrağı bırakıldı. Kongreye katılan Yazıcıoğlu’nun çocukları Firuze ve Furkan Yazıcıoğlu, Genel Başkan adayı Yalçın Topçu’nun yanında oturdu. Topçu, akan gözyaşlarını mendiliyle sildi.  

 

Genel Başkan Topçu oldu
BBP 4. Olağanüstü Kongresi’nde genel başkanlık seçiminin ilk turunda Yalçın Topçu 455, Tuna Koç 387 ve Adem Işık 3 oy aldı. İkinci tur oylamada ise, Yalçın Topçu 404, Tuna Koç 348 oy aldı. Bunun ardından Tuna Koç ve Adem Işık çekildiklerini açıkladı. 3. tur oylamaya tek aday olarak giren Yalçın Topçu, 507 oy alarak partinin yeni genel başkanı oldu. 3. turda, 2. turda adaylıktan çekildiğini açıklayan Tuna Koç’a 1 oy çıktı. Toplam 516 oyun kullanıldığı 3. turda, oylardan 8’i geçersiz sayılırken 508 oy ise geçerli olarak değerlendirildi.

 

NOTLAR... NOTLAR... NOTLAR...
Gönlümüz buruk, yüreğimiz yasta 
* SALONDA boş bırakılan bir koltuğa Muhsin Yazıcoğlu’nun resmi, gül ve Türk bayrağı bırakıldı.
* MERHUM Muhsin Yazıcıoğlu’nun çocukları Firuze ve Furkan Yazıcıoğlu kongre başlamadan hemen önce kürsüye çıkarak salondaki partilileri selamladı.
* MUHSİN Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu da, kurultaya bir mesaj gönderek,
“Muhsin Başkansız bir kurultayda gönlümüz buruk, yüreğimiz yastadır. Aranızda olmayı çok isterdim. Ancak, sağlık durumumun oradaki ortamı kaldıramayacaktı. Her kim genel başkan olursa parti başkanlığı ile çok önemli bir misyonu da üstlenecektir” dedi. Öte yandan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP’li bazı bakanlar mesaj gönderenler arasında yer aldılar.
* DİVANIN tam arkasındaki duvarın sol tarafına Atatürk’ün, sağ tarafına ise Muhsin Yazıcıoğlu’nun posterlerinin asıldığı görüldü. Divan masasının karşısındaki duvara ise helikopter kazasından sonra yaptırılan ve Yazıcıoğlu’nun beyaz karlar üzerinden göğe açtığı elleriyle gülümsediği fotoğrafının yer aldığı afiş asıldı. Afişte “Sonsuzluğun sahibi sana ulaşmak istiyorum” sözleri yer alıyordu.
* KONGREDE, genel başkanlık seçiminin yanı  sıra 50 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile 9 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MYK) üyelikleri için de seçimler yapıldı. Toplam 1050 delegenin oy kullandı.
* YALÇIN Topçu, konuşmasının tamamladıktan sonra rakipleri  Tuna Koç ve Adem Işık’ı platforma davet etti. Topçu, Koç ve Işık, el ele vererek ‘birlik’ mesajı verdi.
* BBP’nin Hüzün kurultayına gönderilen çelenklerin fazlalığı dikkat çekti. Gönderilen çelenklerin üzerinde şu isimler yer aldı:

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı
Tüm Sağlık Sen Genel Merkezi
Memur Sen
Eğitim-Bir Sen
Bem-Bir-Sen
TESK Başkanı Bendevi Palandöken
Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol İş Sendikası Genel Başkanı Ergun Atalay
Türk Eğitim Sen İsmail Koncuk
Hasan Celal Güzel
Hizmet-İş Genel Başkanı Mehmet Aslan
Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur
MÜSİAD Karadeniz Ereğlisi Şube Başkanı
Faruk Yazıcı

 

Hedef tek başına iktidar
BBP’nin olağanüstü kongresinde ilk olarak Adem Işık kürsüye geldi. Hedefinin Yazıcıoğlu’nun davasını savunarak, onun çektiği bayrağı omuzlamak olduğunu belirten Işık, “Gönlüm her zaman bu davayla oldu. O’nun öğrettikleriyle, O’nun davasını sırtlanmaya geldim” diye konuştu. Daha sonra kürsüye çıkan genel başkan adaylarından Tuna Koç da, şunları söyledi: “Muhsin Yazıcıoğlu, birbirinden farklı pek çok oluşumu bir araya getirebilen tek liderdi. Hiçbir lidere böyle bir cenaze nasip olmadı. Bir yanda bozkurt, bir yanda tekbir işaretleriyle herkes orada oldu.” Koç, konuşmasını “Görevimiz genel başkanımızın vasiyeti olan Büyük Birlik Partisi’ni tek başına iktidar yapmaktır” diyerek noktaladı.

 

Siz emrettiniz aday oldum
Son olarak konuşan Yalçın Topçu, partililere “Siz emrettiniz. Baş üstüne dedim ve aday oldum” diye seslendi. Merhum genel başkan Yazıcıoğlu’nun kadrolarının, milletin muktedir iktidarını gerçekleştireceğini söyleyen Topçu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunu başarmak, bu kadroların görevidir. Bu kadrolar, Merhum başkanımızın hep söylediği Türk-İslam birliği hayalini gerçekleştirecek. Bu coğrafyada 75 milyonla hep beraber büyük Türkiye’yi ve tam bağımsız Türkiye’yi kuracağız. Bu kadrolar milletle buluşunca ülkenin dış politikasını ABD’ye iç politikasını AB’ye ekonomisini IMF’ye teslim etmeyecek. Ülkenin meselelerini kendi insanımızla çözeceğiz.  Cumhuriyeti göz bebeğimiz bileceğiz. Dünyada ve Türkiye’de barış için öncü olacağız. Bütün dünya içinde Alperen olacağız.”

 
New York'ta Türk Günü
 
Güneş enerjisi tek kurtuluş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
New York'ta Türk Günü
28. Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali, New York sokaklarını dolduran binlerce ...
Başkent'te polis aracı devrildi
Başkent'te bir polis aracının devrilmesi sonucu araçta bulunan 8 polis ...
Bankada hesabınız varsa dikkat
Milyonlarca insanı ilgilendiren bir haber. Bankada hesabı olanlar bilgilerini güncellemek zorunda.
 
Dünya diken üstünde
Kuzey Kore nükleer deneme yaptı. Tepkiler çığ gibi artıyor.
Kene kovar halı ilk defa Türkiye’de
İngiliz bilim adamlarının geliştirdiği tekstil teknolojisiyle halıya kene, ...
Atatürk'ün düşüncesindeki T.C bayrağı
Osmanlı'dan, Cumhuriyet'e geçişte yazıdan hukuk sistemine kadar birçok ...
 
Annesinin kaleminden Atatürk'ün akrabaları
Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın bağış belgesi, ailesi ile ilgili bilinmeyenleri ...
Güzel'den Bölücü Yaklaşıma Sert Tepki...
Eski Baknlardan Hasan Celal Güzel'in kaleme aldığı yazının tam metni şöyle...
Üretime darbe vuracak program asrın hatası olur
Askon'un, "Küresel Kriz Gölgesinde Türkiye ve Dünya Ekonomisi 2009" başlıklı ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri