Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
1 Mart 2012 Perşembe - 11:56

Ekranlarda kar nöbeti

Ankara’da önceki gün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, gece boyu devam edince, Başkent sokak ve caddelerinde onlarca trafik kazası yaşandı.

Ekranlarda kar nöbeti

Ankara’da kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, özellikle Konya yolu üzerinde yoğun kar altında ilerleyemeyince araçlarını yol kenarında bırakmak zorunda kaldı.
Kamyon, TIR ve özel araçların yol boyunca sıralandığı bölgede, belediye ekipleri ise kar temizleme çalışması yaptı.
Gün boyunca etkili olan ve zaman zaman şiddetini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.
Yağış nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, toplu ulaşım araçlarını tercih eden vatandaşlar ise otobüs duraklarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Geceyarısını beklediler

Gün boyu kazaların yaşandığı Ankara’da veliler de akşam saatlerinden itibaren Valilikten kar tatili haberi bekledi. Valiliğin, yoğun kar yağışına rağmen tatil haberini gece yarısına doğru açıklaması velilerin tepkisine neden oldu. Tatilden haberi olmayan çok sayıda öğrenci, dün sabah saatlerinde okula gitmek için çaba harcadı. 
Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, başkentin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında bulunduğu belirtilerek, vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

Valiliğin açıklaması

Kar yağışı nedeniyle resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları, anaokulları ve kreşlerin bir gün süreyle tatil edilmesinin kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Beklenen ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı ve birlikte aralıklı kar yağışı beklendiği değerlendirildiğinden,Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile 29 Şubat Çarşamba günü ilimiz kamu kurumların görevli hamile ve emziren bayanlar, kalp-böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanların ve özürlü personelin idari izinli sayılması, resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşlerin ise bir gün süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.”

Vali Yüksel: Geç açıklamadık

ANKARA Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Vali Alaaddin Yüksel, okulların tatil edilmesi noktasında geç kalınma gibi bir durumun olmadığını söyledi. “Son 30 yılın en ağır kış şartlarını yaşıyoruz” diyen Yüksel, şöyle konuştu: “Bu şartlarda Ankara sürekli alarm halinde yönetiliyor. Valilik kontrolünde tüm yerel yönetimlerle koordineli çalışmalar sürüyor.  Türkiye’nin Başkentinde, hava durumuna gelişi güzel bakılıp, ‘Haydi okulları tatil edelim’ diyemezsiniz. 1 milyon öğrenciyi evlerine hapsedip, 50 bin öğretmeni ve diğer eğitim bireylerini sistemin dışına itmek en kolayıdır. 
Dün meteroloji yetkilileriyle üç ayrı toplantı yaptık. Hava değişimleri yaşanıyordu. En emin olduğumuz noktada bu kararı verdik. Ben ve arkadaşlarım sabaha kadar çalışarak 30 yılın en ağır şartlarında 
Ankara’nın en güvenli şekilde yaşamını sürdürebilmesi için çabalıyoruz.”  

Veliler kampanya  düzenledi

TBMM’nin dahi mesaisini bir saat erken tamamladığı Ankara’da veliler de ekran başında “tatil haberi” nöbeti tuttu. Valilik, tatil kararını gece yarısı açıkladı.
Anne babalar, twitter’da gece boyu “#AnkaradaOkullarTatilOlsun” etiketiyle kampanya yürüttü.

Gökçek: Tatili benim açıklamam şık olmazdı

OKULLARIN tatil edilip edilmeyeceğinin merak edildiği gece saatlerinde sosyal paylaşım ağı twitter’a giren Büyükşehir Belediye BaşkanıMelih Gökçek saat 22.00 sıralarında yazdığı “twit”te, “Yarın büyük ihtimal okullar tatil olabilir. Televizyonlardan takip edin Vali Bey açıklama yapabilir” dedi.
Okullara ve bazı kamu görevlilerine yönelik “kar tatilinin” gece 23.00 sularında açıklanmasının ardından da Gökçek, “Daha önce tatil olabileceğini söylemiştim. Ama yetki Valimiz’de, benim açıklamam şık olmazdı. Bürokrasinin de bir nezaketi var” dedi. Belediyenin çalışmadığına yönelik eleştirilere de yanıt veren Başkan 
Melih Gökçek twitter hesabından şunları yazdı:

Üstünden mi atlasın

Müzmin muhalifler ‘belediye nerede’ gibi klasik söylemlerine devam ediyorlar. Bir başka deyişle resmen saçmalıyorlar. Her yerde hazır ve 24 saat aralıksız çalışıyorlar. Yollar kayan araçlarla kapanınca bizim araçlarımız yolu açmak için arabaların üstünden mi atlayacak? Herkes tenkit ederken mantıklı olacak bir... Trafiği kesinlikle aşınmış lastikler çıkmayacak iki. Eğer buna rağmen biz yolları açık tutmazsak bizi suçlamakta haklısınız. Gece sabaha kadar kar yağdığı halde sabah kalktığınızda yağdığı halde sabah kalktığınızda yollar için açık oluyor?

 
Zincirleme kazada 5 yaralı
 
Üniversite mezunları iş arıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zincirleme kazada 5 yaralı
Kırıkkale-Kayseri karayolundaki buzlanma nedeniyle meydana gelen zincirleme ...
Kazan’da etnoğrafik çalışma
Kazan Belediyesi, ilçenin geçmişten günümüze kadar ulaşan toplumsal yaşayışını, ...
Çankaya’da kayan kayana
Ankara’da gün boyunca etkili olan kar yağışı, Başkent’in göbeği Çankaya’da ...
 
1950’lerin modası İtalya’ya taşınıyor
Sincan İMKB Lisesi ve Etimesgut Belediyesi Huzurevi’nin yürüttüğü “Coming ...
Fit bir vücut için 10 öneri
Herkesin hayali fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak. Peki böylesine ...
Hocalı katliamının 20. yıldönümü!
25–26 Şubat 1992’de Hocalı’da Rus Ermeni işbirliği ile büyük bir soykırım ...
 
Ankara’da balık baştan kalkınır
Kalkınma Bakanlığı’nda yapılan tadilatla ilgili Başbakanlık müfettişleri soruşturma başlattı
Çıkrıkçılar Yokuşu halâ tütüyor
Ankara’nın tarihi Çıkrıkçılar Yokuşu’nun dumanı hala tütüyor.
Ankara'da 'Gören Göz’ projesi başlıyor
Gören Göz cihazının dağıtımına Ankara’da başlandı.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri