Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SPOR
24 Eylül 2019 Salı - 11:15

Gençler baskıyı kıramadı

Kırmızı-siyahlılar, Lider Alanyaspor ile Eryaman Stadı’nda 1-1 berabere kalırken, ligin dibinden çıkamadı. Başkent ekibinin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, “5 maç sonunda topladığımız 2 puan bizim için iyi değil. Çünkü bizim takımımızın değeri bu değil” diye konuştu.

Gençler baskıyı kıramadı

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 5. haftasında oynadığı maçta lider Aytemiz Alanyaspor ile Eryaman Stadı’nda 1-1 berabere kalıp, sezondaki ikinci puanını aldı. Geride kalan hafta Trabzon deplasmanından bir puanla dönen kırmızı-siyahlılar, 5. hafta sonunda iki puana ulaşırken, son basamaktan kurtulamadı. Stancu’nun penaltı golü ile öne göçen Başkent temsilcisi, Ceyhun’un golüne engel olamadı sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Gençlerbirliği, ligin 6. haftasında derbide Ankaragücü ile karşılaşacak.

POZİSYON ÜRETMEDE SIKINTI ÇEKTİK

Gençlerbirliği’nin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, maçla ilgili değerlendirmesinde, “Kazanmak, 3 puanla tanışmak istiyorduk. İyi bir oyuncu grubumuz var ama bir şanssızlıktır gidiyor” diye konuştu.

Kaplan, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Aytemiz Alanyaspor karşısında hücumda fazla üretken olamadıklarını söyledi. Trabzonspor karşısında geçen hafta iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirten Kaplan, “Bugün iyi oynadık diyemem. Penaltı golüyle içeriye 1-0 önde girdik. Soyunma odasında oyuncularımıza rakibin en etkili tarafının duran toplar olduğunu söyledik. Hafta içi bunun üzerinde çalıştık. Buna rağmen duran toptan gol yedik. Duran top ve Cisse’nin kaçırdığının dışında pozisyon da vermedik. Bizim de pozisyon üretkenliğimiz zayıftı” dedi. Kaplan, “Kazanmak, 3 puanla tanışmak istiyorduk. İyi bir oyuncu grubumuz var ama bir şanssızlıktır gidiyor. İnşallah bunlar düzelecek. Çünkü oyuncu grubuma çok inanıyorum, güveniyorum. Kazansaydık belki üzerimizdeki baskıyı da kaldıracaktık. 5 maç sonunda elde ettiğimiz 2 puan bizim için iyi bir puan değil. Çünkü bizim takımımızın değeri bu değil” değerlendirmesinde bulundu.

YOLA YENİLGİSİZ DEVAM EDİYORUZ

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut ise ilk yarıda istedikleri oyunu sergileyemediklerini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Zor bir maç olacağını biliyorduk. Gençlerbirliği geçen hafta Trabzonspor karşısında ikinci yarı iyi bir oyun oynamıştı. İlk yarı biraz iyi görünmedik. İkinci yarı futbolcularımız elinden geleni yaptı ve 1-1’i yakaladık. Hatta 2-3 pozisyonumuz daha var. Cisse’nin bir pozisyonu var, yerden vursa belki buradan galip ayrılacaktık. Maçın geneline baktığımızda 1-1 bizim adımıza iyi bir sonuç. Yolumuza namağlup devam ediyoruz.”

GALİBİYET HASRETİ DİNMEDİ

 

Gençlerbirliği, Süper Lig tarihinde mağlup edemediği takımlardan biri olan Alanyaspor’u yine yenemedi. Kırmızı-siyahlılar, rakibi ile yaptığı lig maçlarında 2 beraberlik ve 3 yenilgi alırken, Türkiye Kupası’ndaki tek maçı da kaybetti.

Gençlerbirliği, rakibi oynadığı 5 Süper Lig maçında toplam 9 gol yedi. Başkent temsilcisi, bu karşılaşmaların üçünde gol sevinci yaşayamadı. Bu sezonki ilk puanını Trabzonspor deplasmanında alan Gençlerbirliği, evinde oynadığı son iki maçı kaybettikten sonra (Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir) ilk puanını aldı. Şimşekler, 5 hafta geçilirken, Kayserispor ile birlikte lige galibiyet alamayan ikinci takım konumunda.

NESLİCAN UNUTULMADI

Gençlerbirliği taraftarı, yakalandığı amansız hastalıkla verdiği mücadelede sembol haline gelen ve önceki gün hayatını kaybeden Neslican Tay’ı unutmadı. Kırmızı-siyahlı taraftarlar, Alanyaspor maçında tribüne astıkları ve Neslican’ın fotoğrafının yer aldığı pankarta, ‘Mücadelen çok güzeldi’ diye yazdı.

SAHADA NELER OLDU

Ertaç: Takımların tehlikeli pozisyon üretmekte zorlandığı maçta, kendisine çok fazla iş düşmedi. Son dakikalarda, yakın mesafeden gelen kafa vuruşunu, kale çizgisi üzerinde kontrol edip, olası bir golü önledi.

Ahmet Oğuz: Diğer maçlara göre, daha agresif, daha tempolu ve canla başla mücadele eder bir görüntüsü vardı. Bazen yerini kaybetse de bu kez bariz hata yapmadan maçı tamamladı. Ancak hücuma katkı konusunda katkısı olmadı.

F.Ramos: Karşıdan gelen yüksek toplarda geçit vermezken, yan toplarda rakibini 1-2 kez kaçırdı. Topu, geriden oyuna sokma konusunda çok zayıftı. Kaleci Ertaç’ın verdiği topları, sadece ileriye doğru uzun oynadı.

Toure: Rakip takımda, Cisse gibi bir tehdit olduğundan o da maç boyu tedirgin oynadı. Oyuna geriden fazla destek veremedi. Duran toptan gelen rakip golünde tüm savunma alice pozisyon yanlışlığı içindeydi.

Polomat: Hücuma destek anlamında neredeyse rakip alana hiç geçmedi. Buna rağmen, savunmada da çok aksadı. Ağır ve güçsüzdü. Adamını kaçırdığı pozisyonun devamında gelen köşe atışında, Alanyaspor beraberliği yakaladı.

Candeas: Geçen haftaki performansının çok uzağındaydı. Topu ileri taşıyamadı, adam eksiltemedi, ceza alanına etkili paslar indiremedi. Adamını kovalama konusunda da verimsizdi. Etkisiz bir 90 dakika çıkardı.

Diallo: Hem fizik gücünü tam anlamıyla bulamadığından hem de kolunda taşıdığı bandajdan dolayı biraz tutuk oynuyor. Yine de mücadele gücü yüksekti. İşin savunma kısmında üzerine düşeni yapmaya çalıştı.

Baiano: Her zaman agresif, heyecanlı ve sert oynuyor. İkili mücadeleden kaçınmayan bir yapısı var. Orta alanın direncini yüksek tutan bir oyuncu. Hücuma geçişlerde, daha seri olmalı ve daha fazla mesafe kat etmeli.

Stancu: O da fizik gücü iyi olmadığından geriye dönüşlerde sıkıntı çekiyor. Kaçırdığı pozisyon onun golcü klasına yakışmadı. İkinci yarıda forvete kaydırılsa, dinlenerek oynayacağından, savunma hatasını değerlendirebilirdi.

Sessegnon: Maç boyunca rakip oyuncuların yakın takibindeydi. Onun yüzünü döndüğünde ne kadar tehlikeli olacağını bildiklerinden, çoğu kez faulle durdurmayı ve sinirlendirip oyundan düşürmeyi denediler. Öyle olunca etkisi diğer maçlara göre düşüktü.

Sio: İleri uçta yalnız kaldı fakat kendisi de çoğu topu ezdi. Rakip savunmacıları zorlayamadı, pozisyona giremedi, şut atamadı, arkadaşlarına alanlar açamadı. Temposu düşük, mücadelesi zayıftı. Eksi puan aldı.

Berat: Oyuna ısınamadan yaptığı top kaybı az daha takımın başını yakacaktı ama çabuk toparlandı. Orta sahayı çekip çevirdi, dikine oynamasıyla, takımını ileriye daha çok ve etkili çıkarmaya başladı.

Ayite: Takıma geç katıldığı için eksikleri olduğundan genelde son bölümde tercih ediliyor. Etkisini daha iyi görebilmemiz için savunmanın arasına ve arkasına yaptığı koşulara etkili pasların gelmesi lazım.

 
Dünyaya bağlanma sergisi
 
Nallıhan iğne oyası modaya yansıdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sultanlar ve Ankara manşetleri süsledi
Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nın önemli bölümüne ev sahipliği ...
Tehlikeli zıtlaşma
Ankaragücü’nde, yönetim ile taraftar arasındaki çatlak, her geçen gün ...
Tepkiyle açıldı farkla kapandı
Sarı-lacivertli taraftarlar, maç boyunca yönetimi istifaya davet etti. ...
 
Yeni sayfa yeni umut
Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, bu karşılama öncesinde ...
İster bisikletle ister yürüyerek
Başkent, ‘Birlikte Yürüyelim’ temasıyla dün başlayan ve 22 Eylül’e kadar ...
Aile dayanışması
Milli cimnastikçi Kamelya Tuncel, Azerbaycan’da bugün başlayacak Dünya ...
 
Hentbolda milli kamp
A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2020 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası ...
Orman kupası Karşıyaka’nın
Orman Genel Müdürlüğü 180. Yıl Basketbol Turnuvası’nda birinciliği Pınar Karşıyaka kazandı.
Yuca anısına turnuva
Türk Telekom Spor Kulübü, geçen yıl hayatını kaybeden, kulübün basketbol ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri