Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
16 Şubat 2010 Salı - 12:16

Görüşmeyi Açıklayın!

Devlet Bahçeli: Hükümetin başının rolünün de belgeleriyle açıklanması yakındır.

Görüşmeyi Açıklayın!

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

-Sel yaşanan bölgelerde önlemler yetersiz. Afetlere karşı kalıcı tedbirlerin hayata geçirilmesi artık zorunlu hale geldi. Yöredeki insanların kayıpları acilen giderilmeli.

-Yedi yıl boyunca yapılan bütün uyarılara karşın adeta savaş mağlubu bir ülkenin çaresizliği içinde taviz üstüne taviz vererek içte ve dışta milletimizin bütün birikimlerini tahrip eden AKP zihniyeti yolun sonuna dayanmıştır.
Yedi yıl gibi uzun bir süredir devam eden iktidar siyasetinde uslup kirliliği ve seviye kaybı nedeniyle aşağılanmayan hakarate uğramayan hor görülmeyen taviz verilmeyen hiçbir milli manevi değer kalmamıştır.

-Aradan geçen yıllardan sonra hükümetin süreklendiği yer ABD'den ürken, Avrupa'Dan çekinen buna karşılık işçi ve memurdan kaçan bir yönetim çürümüşlüğüdür. Hükümetin bu aşamadan sonra kazandıracağı bir şey yoktur. Yeterki ilk seçim gününe kadar tahribatı daha fazla katlamasın

AKP'NİN BAAS REJİMİ ARAYIŞI


-AKP'nin TBMM'deki sayısal çokluğu demokratik güç ve imkan olmaktan çıkmakta sivil isyasetin otokrat arayışlarının zemini haline gelmektedir. BUnun devam halinde Başbakanın hırçın öfkeli itici kavgacı ve dışlayıcı müflis politikalardan, Başbakanlığı seçilmiş hükümdarlık zanneden sakat demokrasi anlayışından, milletin yarısına düşman, oy vermemişleri hasım gören sorunlu milli irade zihniyetinden, ve hazımsızlıktan beslenerek muhaliflerin sindirilmek, basının susturulmak istendiği tek parti diktası veya AKP'ye mahsus bir Baas rejimi arayışının işaretleri alınmaya başlanmıştır.

HABUR'DA SİS PERDESİ ARALANIYOR

Üniformalı teröristlerin zafer çığlıkları ile omuzlar üstünde karşılandığı, bu alçalmaya nezaret eden güvenlik ve kamu güçleriin eliyle devlet otoritesinin ayaklar altına alındığı, devlete açıkça meydan okunduğu, hükümet memurlarının PKK'lıları aklamak için birbiriyle yarıştığı, anayasa ve kanunların çöpe atılıdğı görüntüler hafızamızda.

Şimdi Habur'da yaşananlarla ilgili olarak sis perdesi aralanmaya, bizce malum ama kamuoyu tarafından yeterince anlamlandırılamayan ihanet projesinin hesap verecek aktörleri ortaya çıkmaya başlamıştır.

BAŞBAKAN'IN ROLÜ DE ORTAYA ÇIKACAK

Bölücülükle yarıgılanan bir esmi milletvekili yaptığı açıklama ile PKK'lıların törenle kucaklanması, serbest kalmaları için hakimlerin ayarlanması, eli kanlı canilerin gönlünün alınmasında bütün tezgahı hazırlayan İçişleri Bakanı olduğunu açıklamıştır. Yaşanan rezaletlerle, yaşannaların sorumlusu ve yetkilisi arasında ilk andan itibaren zaten kurulmuş bulunan bu illiyet bağının şimdi ortaya çıkması şaşartıcı değildir. Yıkım sürecinde ve törirst kabul töreninde İçişleri Bakanınının gerisinde hükümetin başının rolünün de belgeleriyle açıklanması yakındır.

GÖRÜŞMEYİ AÇIKLAYIN

Başta Başbakan olmak üzere İçişleri Bakanı ile olaya müdahil idari, adli, güvenlik makamlarının ve memurların bu zan altında ve töphmetten bir nebzede olsa kurtulmaları ve haklarında verilecek hükmü hafifletmelerinin yolu yaptıkları yanlışları itiraf etmekten pişman olduklarını söylemekten ve milletimizden özür dilemekten geçmekte.
Bizim bu aşamada hesap sorma hakkımızı saklı tuttarak İçişleri Bakanından PKK aracılarından beklentimiz 15 Ekim 2009 tarihinde yapılan görüşmenin kamuoyuna açıklanmasıdır.

SANATÇILARA TUZAĞA DÜŞMEYİN ÇAĞRISI

PKK'yı aklama ve siyasete çekme arayışı olan yıkım projesine toplumsal destek için sanatçılara yönelik kampanya başlatıldı. Biz siyasi görüşleri bize uysun uymasın sanat dünyasına saygılıyız. Eserlerini görüşlerini özgürce ortaya koymalarından yanayız. Ancak sanatın toplumcu özelliklerini istismarla Türkiye'nin önüne koyan yıkım projelerinin bilmeden yanında yer almalarını istemeyiz, dilemeyiz. Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin tahribatında hiçbir sanatçımızın alet olacağına da ihtimal vermeyiz. Bu konuda yanlışlar yaparak kirli bir cepheleşmenin içine düşmemeleri, milletimizden uzlaşacakları bir sürece girmemeleri ve ülkemizin tarihinde kötü hatıralar bırakmamaları en büyük temennimizdir. Bunun da böyle olacağına inanıyoruz, sanatçılarımıza tuzağa düşmeyecekleri konusunda güveniyoruz.

 
AKP'ye can simidi yolda mı?
 
Başsavcı Cihaner tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şener'den Hükümet'e...
Abdüllatif Şener: Her şey özelleştirilirken neden inşaat sektörü devletleştiriliyor?
MHP'den Avşar kızına gönderme
Oktay Vural: 'Biz neyin ne mal olduğunu biliyoruz. Ne yaparlarla yapsınlar.'
Başbakan sıkıştı cambaza bak numarası yapıyor
Bir dönem AK Parti'nin zirvesinde yer alan Türkiye Partisi Genel Başkanı ...
 
Demirel esti gürledi...
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel "Sivil iktidar için asker yönetmek bir sanattır" dedi.
Ataklı Fena Yakalamış!
Vatan’ın dünkü iki özel manşeti de çok ilginçti. “Yeğenini korumadı” başlıklı ...
EVET BU OYUNU BOZUN!
Sayın Deniz Baykal; Çarşaflı kadınlara CHP rozeti taktığınızda “türban ...
 
İşte AKP'şi şoka uğratan anket
SONAR Araştırma şirketinin yaptığı seçim anketine göre partilerin alacağı oy oranları:
AKP 'sır' tasarıya start verdi
'Devlet sırrı' tasarısı raftan indiriliyor, cumhurbaşkanına özel yetki veriliyor.
'Bunlar sivil faşizmi bilmiyor'
MHP Lideri Devlet Bahçeli AKP' için "Cumhuriyetle hesaplaşıyorlar" dedi.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri