Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
HABERLER>MAGAZİN
2 Nisan 2017 Pazar - 11:09

İkbal Gürpınar içini döktü: Tesettüre girince kapılar kapandı

Hakkımda kötü ithamlarda bulunuyorlar. Kanallarda iş bulamıyorum. CHP veya MHP’li belediyelere de iş yaparken, bir anda hiçbir yerden davet gelmemeye başladı” “Defalarca proje geliştirdim. Kanallara defalarca sundum. Ama olmuyor. Olumlu tarafına bakıyorum, annem alzheimer oldu, onunla ilgilenebiliyo

İkbal Gürpınar içini döktü: Tesettüre girince kapılar kapandı

Türkiye gazetesinden Burcu Çetinkaya'nın röportajı

İkbal Gürpınar ismini çok geç duydum. Çok gezmekten televizyon dünyasıyla ilişkim sunuculukla kısıtlı kaldı. Bir gün tesettüre girme kararı aldığım zaman “Yeni bir İkbal Gürpınar” başlıkları geldi karşıma. Medyada meraktan araştırma yaptım ve karşıma başlıklarla üstüne basılan bir “örtünen sunucu” kavramı çıktı. Hayatın yoğunluğu sebebiyle orada bıraktım İkbal Gürpınar’ı. Yıllar sonra kendisiyle Şanlıurfa’da tanıştık. Karşımda bir hatip, sunucu, konuşmacı, son derece yüksek hafızası ve espri yeteneği olan müthiş pozitif bir kadın vardı. Onunla tanıştığım sırada yıllarımı verdiğim, dünyaya adımı yazdırdığım ralliye geri dönmeye çalışıyordum. Karşıma çıkartılan “Örtünen rallici” imajıyla mücadele veriyordum. Ümitsizliğe kapıldığım sırada kendisi bana terapi gibi geldi. Ben de bu pozitif enerjiden siz de yararlanın istedim ve İkbal Gürpınar ile keyifli sohbetimi röportaja dönüştürdüm.

“Ben festivallerden para kazanıyordum. Başımı örtünce sunuculuk, reklam teklifleri iptal oldu. Ben de ‘Allah’ım ne yapacağım? Bana bir yol göster’ dediğimde karşıma yaşam koçluğu çıktı. 360 derece yaşam koçu oldum. Okan Üniversitesinden ve Doğu Akdeniz Üniversitesinden de medyatörlük, ara buluculuk eğitimi aldım” diye başladı söze.

- Nasıl karşınıza çıktı ara buluculuk eğitimi? 

Programımıza gelen bir avukat vardı. O yaşam koçu olduğunu anlattı. Ben zaten bilmeden yapıyormuşum. Sistemli bir şekilde fark ettirmek önemli tabii ki. Bu benim hayatımı kurtardı... İlk kitabım da yaşam koçluğu ve medyatörlüğü örneklerle anlattığım bir kitaptı.

- Kaç çocuğunuz var? Kaç kere evlendiniz?

Biri 29 yaşında biri 10 yaşında iki çocuğum var. 3 kere evlendim.

- En son gazetemize eşinizle beraber röportaj vermişsiniz, neden oldu bu ayrılık, çok yazılıp çizildi?

Ayrılığımızla ilgili kimseye bir açıklama yapmadım. Maalesef beni itibarsızlaştırmak için üzerimde sistemli bir çalışma yaptılar. Çünkü ben AK Parti Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu üyesiyim. Belki milletvekili olma hevesim var zannettiler.

- 3 kere evlenmiş olmak sizi üzüyor mu? Başarısızlık gibi hissettiriyor mu?

Kitabımda bu yüzden evlilikle ilgili bir bölüm yazdım. 3 kere boşanmış bir kadın nasıl ara buluculuk desteği verebilir insanlara? Yapılmaması gereken neyse hepsini öğrenmiş oldum yaşayarak. 2 eşimin affına sığınarak söylemek istiyorum. Eğer bu günkü bilgi birikimim olsaydı, herhâlde ben ilk eşimden hiç ayrılmamış olurdum.  

 

- Onca başarıma rağmen, ben sadece “örtünen rallici”den ibaret olmaya başladım. Siz de böyle bir şeyle karşılaştınız mı?

Farklı bir yaratıkmışım gibi konuşuyorlar hakkımda. Kanallarda iş bulamıyorum. Ben herkese eşit mesafede bir insanken, mesela CHP veya MHP’li belediyelere de iş yaparken, bir anda hiç bir yerden davet gelmemeye başladı.

- Ne zaman tesettüre girdiniz?

7 yılı geçti. Ben gençliğimde de örtülüydüm. Sonra İmam Hatip’te Kenan Evren döneminde okulda mecburen açtık, ama dışarıda kapalıydım. Evlendikten sonra ilk eşimle evliyken başımı açmıştım, eşim açmamı istemişti.

- Tesettürle ilgili kısıtlamalardan etkileniyor musunuz hâlâ?

Yeni yeni bitmeye başladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın bunca zaman sabrede sabrede kazandırdığı bir özgürlük var. Havaalanlarında durdurup 65-70 yaşında kadınlar “Sen Atatürk’e ihanet ettin. Sen Atatürk kadınıydın ne oldu, çok zengin bir Arap Şeyhi mi buldun?” gibi sözler işittim. Daha büyük hakaretler işittim ama sosyal medyadan olan hakaretlere dava açınca, çok olumlu bir sonuç alınamıyor.

- Televizyon veya reklam dünyasında sizce tesettürle ilgili ön yargılar ne durumda?

3 yıldır işsizim. Reklam dünyası ise bambaşka. Muhafazakâr şirketlerin ve hatta muhafazakâr insanların sırtından para kazanan şirketlerin çoğu konuyla hiç alakası olmayan insanları reklamlarında kullanırlar. Aşağılık kompleksleri var bence. Ben 4 yıldır helal sertifikalı ürünler üzerine eğitimler alıp eğitimler veriyorum. Bu kapsamda bir şampuan markasının tanıtımlarını yapmaya başladım. Bir tanıtım fuarında, tanıtım yüzü olduğum bir helal şampuan için “bunlar da dini kullanıyor hah” deyip yanımdan geçenler oldu. “Şampuanın da helali mi olurmuş?” diyorlar. Yahudiler bu kadar helal kavramına önem verirken ve bu kadar az oranda kanser hastası varken neden müslüman bir ülkede bu kadar çok depresyon, bu kadar çok kanser hastası var diye bir düşünmeliyiz bence.

- Konuk olduğunuz TV programlarında sorun var mı?

Alişan ve Çağla Şikel’in programına beni 3 kez çağırdılar. Evrim Akın’ın programına defalarca konuk oldum. Reytingler benim katıldığım programlarda çok yüksek. Ama yöneticilere program sunuyorum o zaman “yok” cevabı alıyorum.

- Mücadeleye devam mı televizyon için?

Ben artık vazgeçtim. Defalarca proje geliştirdim. Kanallara defalarca sundum. Ama olmuyor. Olumlu tarafına bakıyorum, annem alzheimer oldu onunla ilgilenebiliyorum. Geçen sezon bir kanaldan teklif aldım ama beni magazine sunucu yapmak istediler. Bir ay çalıştıracaklar. Yani beni küçük düşürecekler. 3 yıldır televizyonda yokum, 5 yıldır canlı yayında yokum. Ama Allah’a çok şükür her gittiğim salon dolu oluyor. Sosyal medya sağ olsun. Hatta yayınevime “İkbal bitti onla niye kitap çıkarıyorsun?” demişler. O da “Siz İkbal’in bittiğini nereden çıkarıyorsunuz? Görüceksiniz” demiş ve çok satanlar listesindeyiz çok şükür. 

MACERAPEREST

54 ülke gezdim

- Kaptanlık ehliyetim var, yamaç paraşütü yapıyorum, araç kullanmayı çok seviyorum. Kendime ait bir teknem yok ama kiralıyorum. Oğlumla 54 ülke gezdim.

Şanlıurfa nasıl geçti? Ne düşünüyorsunuz Ş. Urfa hakkında? Nerelerini çok seviyorsunuz? Hangi yemeklerini seviyorsunuz?

- Muhteşemdi. Burada farklı bir ruh hâline bürünüyorum. Eyüp Peygamber’in makamı beni çok etkiliyor. Hazret-i İbrahim’in makamı da. Allah’a sonsuz teslimiyeti hatırlatıyor. Ciğerine, bostanasına bayılıyorum. Bugün 2 porsiyon ciğer yedim.

Etiketler:
 
Advocaat’tan Volkan Şen açıklaması: Umrumda değil
 
Nurettin Canikli: Anketler %58 gösteriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nurseli İdiz İzmir'de gözaltına alındı
Ünlü tiyatro sanatçısı Nurseli İdiz, İzmir'de gözaltına alındı. İdiz, ...
FETÖ’den Tatlıses’e çifte darbe
Fethullahçı Terör Örgütü’nün ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in de başına ...
İranlı Popstar Tohi: Türkiye’de huzurlu ve mutluyum
Nevruz etkinlikleri için Antalya’ya gelen İran’ın pop sanatçılarından ...
 
Survivor'da kim elendi? Survivor adaya kim veda etti?
Survivor’da bu hafta adaya veda eden yarışmacı oldu. Survivor’da eleme ...
Evlilik programları masaya yatırılıyor
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı İlhan Yerlikaya Basın Yayın ve ...
Tayfun Talipoğlu'nun ölümünde krem şüphesi!
Tayfun Talipoğlu’nun ani ölümü akıllara bir televizyon kanalında yayınlanan ...
 
Salih Güney: 'Recep İvedik iğrenç
Günümüz sinemasını ‘Fiyasko’ diye niteleyen Güney, “Komediler güzel... ...
Efsane isim Chuck Berry hayatını kaybetti
Rock and Roll müziğinin efsane ismi Chuck Berry, 90 yaşında hayatını kaybetti.
Esra Erol evlilik programını bırakıp bu işi mi yapacak?
Esra Erol, İtalyan Şef Danilo Zanna’nın Youtube’ta yayınlanan şov programı ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri