Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyonu (KAAN) Uygulaması üzerinden yapılan 138 bin 968 bildirim sonucunda 42 bin 984 adli ve idari işlem gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'nın talebiyle Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen KAAN EGM Mobil Uygulaması, 30 Eylül 2020'de kullanıma sunuldu.
Bu uygulama, özel güvenlik görevlilerinin genel kolluk kuvvetleriyle etkili bir iletişim ve işbirliği içerisinde koordinasyon sağlamasını hedefliyor. Suçların henüz gerçekleşmeden önlenmesi ve genel kolluğun hızlı bir şekilde bilgilendirilmesi gibi konularda önemli rol oynayan uygulama, güvenlik süreçlerini hızlandırıyor.
500 binden fazla kişiye verilen eğitimle birlikte, hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu, şüpheli paket ve aranan kişiler gibi suçların önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik etkinlik sağlandı. Bugüne kadar 507 bin 362 kişi eğitim aldı. Uygulama, 81 ilde 63 bin 49 noktada 261 bin 329 özel güvenlik görevlisi ve 39 bin 556 genel kolluk personeli tarafından aktif olarak kullanılıyor.
KAAN uygulaması aracılığıyla özel güvenlik görevlileri, uyuşturucu madde kullanımı, aile içi şiddet, kayıp çocuklar ve trafik kazaları gibi olaylarda aktif rol aldı. Böylece, ülke genelinde görev yapan kolluk kuvvetlerinin yanı sıra yaklaşık 370 bin kişi daha güvenlik alanında katkı sağladı.
Vatandaşların toplam 4 milyon 135 bin 900 lirası dolandırıcılardan kurtarıldı Bilecik, Isparta, Gaziantep, Ordu ve Kırklareli'de banka özel güvenlik görevlilerinin KAAN uygulamasını kullanarak, dolandırıcılık girişimlerini engellediği ve vatandaşların 4 milyon 135 bin 900 lirasının kurtarıldığı belirtildi. Ayrıca Isparta’da gerçekleşen bir kapkaç olayında, şüphelinin 67 bin 390 lira ile yakalanması, uygulamanın etkinliğini bir kez daha gösterdi.