Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Bakan Kurtulmuş: Parlamentodaki her partinin görüşünü alacağız
Bakan Kurtulmuş: Parlamentodaki her partinin görüşünü alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>ASAYİŞ
29 Mart 2017 Çarşamba - 12:33

Katliam Evinden geriye askıda asılı çamaşır ve küçükbaş hayvanlar kaldı

Adana’nın Kozan İlçesi’nde dün gece geç saatlerde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda biri çocuk beş kişi hayatını kaybettiği olayla ilgili bir kişi gözaltına alınmıştı.

Katliam Evinden geriye askıda asılı çamaşır ve küçükbaş hayvanlar kaldı

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Çokak Mahallesi’nde meydana gelen olayda Hüseyin Doğan’ın evine akşam saatlerinde geldiği iddia edilen İbrahim A.(30) adlı şahıs, evde bulunan Doğan ailesi kurşun yağmuruna tuttu. Saldırıda ağabeyinin evine misafirliğe gelen Mehmet Doğan (38), dini nikahlı eşi Ayşe Ayrancı ile ev sahibi ağabey Hüseyin Doğan, dini nikahlı eşi Fatma Yavuz ve oğlu Hakkı Doğan (8) saldırı sonrası hayatını kaybetti. Saldırıda evde bulunan 20 yaşındaki Görkem Temizkan ise şans eseri kurtulduğu evden kaçarak köylülere ve 112 acil müdahale ekiplerine haber verdi.

Köylü vatandaşlara evlerine silahlı saldırı düzenlendiğini ve ailesinin katledildiğini kaydeden Görkem Temizkan’ın ifadelerinden yola çıkan jandarma ve işbirliği yaptığı polis ekipleri olayla ilgili İbrahim A. (30) adlı vatandaşı Kozan Organize Sanayi Bölgesi’nde yakalayarak gözaltına aldılar. İbrahim A.’nın Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu devam ederken, yapılan sorgulamanın ardından zanlının jandarma ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.

Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan İbrahim A. adlı zanlının olaydan bir gün önce Mehmet Doğan’ın tarlasını sürdüğü ve katliamdan 20 dakika önce de olayda hayatını kaybeden Mehmet Doğan ile tartıştığı daha sonra Mehmet Doğan’ı ağabeyi Hüseyin Doğan’ın evinde silahla bastığı iddia edildi. Silahlı saldırı sırasında evde bulunan ve olaydan şans eseri kurtulan Görkem Temizkan adlı şahsın ifadeleri doğrultusunda zanlının Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı ve sorgulandığı öğrenildi.

Cinayetin işlendiği gecenin ardından olay yerinde sabaha kadar bekleyen jandarma ekipleri günün ağarmasının ardından cinayetin işlendiği Hüseyin Doğan’ın evinde incelemelerde bulundular. Hüseyin Doğan’ın evinin incelendiği sırada bahçede bulunan ve olayda hayatını kaybeden Doğan ailesine ait yavru bir köpeğinde sürekli eve girmeye çalıştığı ve bir jandarma görevlisinin de yavru köpeği evden uzaklaştırmaya çalıştığı kaydedildi.

Yine olayda misafirliğe gittiği ağabeyi Hüseyin Doğan’ın evinde hayatını kaybeden Mehmet Doğan ve dini nikahlı eşi Ayşe Ayrancı’nın ağabeyine 600 metre mesafede bulunan prefabrik evde sessizliğin hakim olduğu, evin kapılarının kapalı olduğu ve kimsenin kalmadığı evde akşamdan yıkanmış ve serilmiş çamaşırlar da dikkat çekti. Yine olayın işlendiği Hüseyin Doğan’ın evinde bulunan çok sayıda küçükbaş hayvan ve yavru bir köpekte dikkat çekti.

Olayla ilgili değerlendirmede bulunan Abdullah Sarıca isimli köylü vatandaş ise her iki ailenin durumlarının iyi olduğunu, kimseye muhtaç olmadıklarını ve neden böyle bir cinayete kurban gittiklerini anlamadıklarını belirterek, köylü olarak üzgün olduklarını kaydetti.

Cinayette hayatını kaybeden Doğan kardeşlerin amcaları ismet Doğan ise; “Akşam saat sekizde ben evdeyim. O arada oturuyorum bana bir telefon geldi komşudan. Dedi ki İsmet emmi köydeki hadiseyi duydun mu dedi. Kim dedim. Beşide ölmüşler dedi. O arada tesadüfen ben jandarmayı aradım ben.
Çokak Köyü Muhtarı Üzeyir Çürük, “Ben olayın olduğu an bakkalda oturuyordum. Telefon geldi 18-20 yaşlarında bir genç kaçmış olaydan ve bir eve sığınmış. Oradaki ev sahibi beni telefonla aradı böyle böyle bir olay var beş kişiyi vurdular jandarmayı ve 112’yi arayın dediler. Bizde aradık ve müdahale ettiler. Köyün dışında oturan aileydi zaten bizimle pek ilişkisi yoktu ama iyiydiler ve kimseye zararları yoktu. Köylü olarak üzgünüz. Yedi sekiz yaşlarında çocuğa silah sıkılmış ve kadınlar ölmüş" diye konuştu.

Etiketler:
 
Nurseli İdiz İzmir'de gözaltına alındı
 
Gül'den flaş bayrak mesajı: 'Ulusal birliği tehdit eder'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ülke genelinde aranıyordu: Adana’da bulundu
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından Türkiye ...
İrlandalı boksöre rakip çıktı
Kartal'da park yeri yüzünden çıkan kavgada kendisine tekme atmaya çalışan ...
İzmir'de iki ayrı patlama: 1 ölü, 1 ağır yaralı
İzmir'in Buca ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen iki ayrı patlamada ...
 
Adana’da eve silahlı saldırı: 5 ölü
Adana’nın Kozan ilçesinde bir eve kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce ...
Evet’ çalışması yapan seçim aracı şoförüne darp
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı adına seçim ...
Gri listedeki 2 terörist etkisiz hale getirildi!
Bitlis’in Tatvan ilçesinde etkisiz hale getirilen 13 PKK bölücü terör ...
 
İstanbul'un Anadolu yakasında dev uygulama
İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan üç ilçede yapılan asayiş uygulamasında ...
Şehit kaymakam Safitürk suikastının planlayıcısı Kızıltepe’de yakalandı
Mardin Derik İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edildiği ...
FETÖ’cülerin toplantısına baskın: Gülen’e ait iç çamaşırı...
İstanbul’da Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri tarafından düzenlendiği iddia ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri