Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı
UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda düşüş dönemi başladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda düşüş dönemi başladı
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
45 ilde 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
45 ilde 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
HABERLER>SİYASET
14 Şubat 2013 Perşembe - 09:28

Koordinasyon olsa Büyükşehir alınırdı

Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, “Çankaya ve Yenimahalle belediyeleri koordinasyon içinde çalışabilseydi, önümüzdeki seçimlerde CHP’nin Büyükşehir’i kazanmak için şansı olurdu” dedi.

Koordinasyon olsa Büyükşehir alınırdı

Başkent yerel siyasetinin ‘en tanınan başkan yardımcısı’ olan Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, CHP’den istifa etmesinin ardından geçen bir yılı, gelecek siyasi planlarını ve 2014 yerel seçimleriyle ilgili düşüncelerini Ankara Hürriyet’e anlattı.
Hakkında çıkan, ‘Yenimahalle’yi Şenol Balaban yönetiyor’ söylentilerinin belediye yönetimindeki başarıya gölge düşürmek için kasıtlı çıkarıldığını belirten Balaban şöyle konuştu:

YARDIMCI İNİSİYATİF ALIR

“İşine dört elle sarılan, ilçesinin menfaatlerini ön planda tutan bir başkan yardımcısı inisiyatif alıp, ürettiği projelerle belediye başkanına destek vermeli. Bunları yaparken başkanın emrinde olmalı ancak emir eri de olmamalı. Vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerini ön planda tutarak, alışılmışın dışında bir başkan yardımcılığı görevi üstlendiğim için ‘Belediyeyi Şenol Balaban yönetiyor’ söylentileriyle bizi yıpratmaya çalışıyorlar.

KADRODA OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

Bir de söylentilerin dışında bel altı vurmaya kalkanlar da var. Bu durumun Sayın Başkan’a rahatsızlık ve zarar vereceğini düşündüğümden iki kere istifamı sundum, ikisini de kabul etmedi. Şu an görevimin başındayım ancak Sayın Başkan istifa mektubumu istediği zaman işleme koyar, en ufak bir rahatsızlık duymam. Sayın Başkanımız Fethi Yaşar’ın kamuoyunda başarılı bir çizgisi var. Sayın Başkanım aday ilan edilirse yine güçlü bir şekilde seçime hazırlanacaktır ancak ben bu kadroda olmayı düşünmüyorum.

CHP’Yİ SIKINTILI GÜNLER BEKLİYOR

CHP’de sevgi yoksunluğu başladı. Sevginin olmadığı yerde de kol kola yürümeniz imkansız. Bir siyasi partide taban tabana zıt söylemlerin olması doğru değil. Ayrı düşünceler olabilir ama tüzük ve program tektir. Bu yüzden CHP’yi sıkıntılı günler bekliyor. Yerel seçimlerde başarı istiyorlarsa bir an evvel toparlanmaları lazım.

GÜNDÜZ NÜFUSU ÜÇ MİLYONU GEÇİYOR

Bugün Yenimahalle ve Çankaya ilçelerinin gündüz nüfusu üç milyonun üzerine çıkıyor. Eğer Çankaya ve Yenimahalle belediyeleri koordineli çalışsaydı bugün Büyükşehir Belediyesi CHP’nin hedefi olurdu. Ancak Çankaya’da ayrı, Yenimahalle’de ayrı bir şey söylenirse bu halka güven veren bir duruş olmaz.
Yenimahalle Belediyesi başarılı görünüyorsa demek ki biz başarılı işler yapıyoruz. Bu doğru ve başarılı yapıyı örnek alıp diğer belediyelerde uygulatmak ise il örgütlerinin ve partinin görevi. Burada müdahaleci olmayıp, birine başarılı diğerine başarısız derseniz, ister istemez kendi belediyelerinizi karşı karşıya getirmiş olursunuz. Şimdi seçime 13 ay gibi bir süreleri var ama bugün için koordineli hareket zor görünüyor.

‘ÇANKAYA BANKO’ ANLAYIŞI YANLIŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in İstanbul ile ilgili bir demecini okudum. ‘Dönüşmeyecek, fikrini değiştirmeyecek insan yoktur’ mesajı vermişti. Bu Çankaya için de geçerlidir. Midyat’a pirince giderken, evdeki bulgurunuzdan olma ihtimaliniz var. Çünkü adı üstünde seçimdir. Dolayısıyla ‘Çankaya bankodur’ diye bir anlayış kesinlikle yanlıştır.

KAVGA ETMEK LÜZUMSUZDUR

Büyükşehir ile gereksiz yere kavga etmeniz lüzumsuzdur ve kavga etmeniz için de neden yok. İnsanlar, ‘hizmet edin’ diye oy veriyor, ‘kavga edin’ diye değil. Eğer iş yapamıyorsanız, iş yapma becerisine sahip değilseniz, ‘oynayamayan gelin, yerim dar dermiş’ misali kavgayı öne çıkartırsınız ve ‘Büyükşehirle kavgalı olduğumdan dolayı bana hizmet ürettirmiyor’ dersiniz. Biz yaklaşık dört yıldır görev yapıyoruz ve ben çok ciddi kavga edecek bir şey göremedim.”

 

 

 
İstanbul’a hızlı yolculuk 2014’te
 
Gazda stok ayarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD ve Ankara'nın arası bozuldu
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılması büyük yankı buldu.
Bakan Avcı uyuyanları yakaladı
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ankara, Gazi ve Yıldırım Beyazıt ...
Turgut Altınok MHP’ye geri dönüyor
Ankara’da Gökçek’in en büyük rakibi olarak gösterilen Turgut Altınok, ...
 
Sahte ödül iddiası kavga çıkardı
Büyükşehir Belediyesi’nin kazandığı “Ankara’ya BM’den onaylı En Yaşanabilir ...
CHP'li Vekil Hüseyin Aygün'e Saydırdı
CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, 'Yunanistan'a karşı soykırım yaptık' ...
‘Yaşar kaçtı’ dedirtmem
Başkanlık hırsının olmadığını ve 2014 Yerel Seçimleri’nde teklif gelmesi ...
 
Gökçek'in iftira davası başladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e iftira attığı iddia edilen ...
Yeni Bakan’dan Gökçek’e sosyal proje sitemi
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler sempozyumunda ...
Vali Yüksel başkan adayı mı
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in ismi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için konuşuluyor.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri