Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>EKONOMİ
28 Eylül 2010 Salı - 09:43

Küçük işletmeler büyüdü

Ankara’nın en önemli organize sanayi bölgesi olan OSTİM’de bir zamanlar besmele çekip küçük ölçekteki işletmelerinde alın terleri ile çalışmaya başlayan firmalar, bugün neredeyse ‘tam teşekküllü fabrika’ ölçeğinde üretim yapmaya aday.

Küçük işletmeler büyüdü

AVRUPA ülkelerinde üretilen birçok sanayi ürününü artık OSTİM’de bulmanın kolay olduğunu söyleyen Ankaralı üreticiler, hedeflerinin beş yıl içinde fabrikalaşmak olduğunu söyledi.
1993’te kurduğu şirketinin giderek büyüdüğünü söyleyen girişimci Kaya Karan, bazı ürünlerin üretiminde Türkiye’de tek olduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Üç kişi bundan 17 yıl önce bu imalathaneyi kurduk. Büyük ilerlemeler kaydettik. Hedefimiz en kısa sürede kendi fabrikamızı kurup, daha büyük işlere imza atmak. Gerek gıda olsun gerek hammadde olsun gerekse çimento gibi ürünlerin sevkiyatı için kullanılan vakumlu boruların bakım ve onarımını yapıyor, aşınmayı önleyen tedbirler alıyoruz. Zaman kaybını yarı yarıya indiren vakumlu borular 40 saatte aktarımı yapılacak bir ürünün altı saatte alınmasını sağlıyorlar.”
Çevre dostu
Yaptıkları işin büyük ve zaman alacak hammadde veya ürünlerin sevki olduğunu anlatan Karan, çevreyi kirletmeden aktarım yapmanın çok önemli olduğunu vurguladı ve “Diyelim ki 40 bin ton gibi bir ürünü bir yerden aktarma yapacaksınız. Bakımını  büyük özenle yaptığımız vakumlu borular bu ürünün çok az bir sürede taşınmasını sağlayacaktır. Bizim görevimiz üretim için kullanılan hammaddeyle üretim sonrası atıkların ekonomik ve çevreye zarar vermeyecek şekilde sevkidir” dedi.
Karan özellikle cam fabrikaları ve demir çelik fabrikalarına hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.
Yangın dolabı
Ostim’ de bir başka imalathanenin sahibi olan Talat Kuruçayırlı da, ileride fabrika haline gelmelerinin yakın olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“1997’den bu yana üretim yapıyoruz ve bu işte çok iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Bir çok şekilde ürünlerimize talepler artıyor. Hem yurt içinde hem de yurtdışında işler yapıyoruz. Anadolu’nun bir çok yerinde bayiliklerimiz mevcut. İlerleyen dönemde fabrika açma yolundayız. Yangın dolapları tek başına bir anlam ifade etmiyor.  Önemli olan içindeki sistemi de üretebilmek.”

Kalifiye eleman ihtiyacı var

OSTİM’de 1986 yılından beri inşaat çatıları, paslanmaz su depoları gibi demir çelik üreten İsmail Dündar, “1956 yılında ikinci kuşak olarak çok küçük bir şekilde işe başladık. 1986’da OSTİM’e geldik. Dün çok küçük bir dükkandık, bugün bir imalathaneyiz. Yarın ise fabrika olacağız. Türkiye’de kalifiye eleman yetişmeli, çünkü sektörün buna ihtiyacı var” dedi.

TİGEM’den büyük hayvan ithalatı    

TARIM İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) düzenleyeceği dört ayrı ihaleyle ABD’den toplam bin 550, hayvan ithalatına açık ülkelerden de toplam bin 800 baş gebe düve ithal edecek.
TİGEM’in Resmi Gazete’de yayımlanan ihale duyurularına göre, ABD’den ithal edilecek 800 baş siyah alaca (Holstein Friesian) ırkı damızlı gebe düveye ilişkin ihalede teklif mektupları 25 Ekim saat 10.30’a kadar, yine ABD’den aynı özelliklere sahip 750 gebe düve için de teklif mektupları 25 Ekim saat 14.00’e kadar alınacak.
Müdürlük yapacağı iki ayrı ihale ile de hayvan ithalatına açık ülkelerden 900’er baş simental ırkı gebe düve alacak. 900 baş gebe düve ithalatı için teklifler 26 Ekim saat 14.00’e, diğer 900 baş gebe düve için de teklifler 26 Ekim saat 10.30’a kadar yapılacak.
İhale şartnameleri 300’er lira bedel karşılığında TİGEM’in Ankara Karanfil Sokak’taki genel müdürlük binasından alınabilecek.

 
Kesilenler ağaç değildi!
 
KOSGEB eylem planının en önemli uygulayıcısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
101 milyar lira kredi kullandılar
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun İnteraktif Bülteni’ne göre ...
Türkiye krizden çıktı
AGSD Başkanı Karakuş, bugün açıklanan büyüme rakamlarının istikrar trendine ...
Sanayici şikayetçi
Devlet desteklerinin yetersizliğinden yakınan Ankara Sanayici ve İş Adamları ...
 
AVM'ler sayı olarak sorun
Amerika’nın en çok satan gazetesi Wall Street Journal, Türkiye’de alışveriş ...
AVM’de rekabet hızla buyuyor
Ankara’da, AVM enflasyonu yaşandığını belirten Gordion Alışveriş Merkezi ...
"Türkiye yaklaşımı istiyoruz"
KOBİDER Başkanı esnaf ve sanatkarlarının prim ve vergi borçlarına dikkat ...
 
Sanayide toparlanma
Ankara Sanayi Odası Başkanı, Ankara sanayisindeki toparlanmanın devam ...
Türk zevki dünya pazarına açıldı
Türk tasarımlarını Avrupa ülkelerinden daha başarılı bulduğunu ifade eden ...
İllede yeniden yapılanma
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın maddi ve teknik desteğe ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri