Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
11 Şubat 2012 Cumartesi - 01:14

Kurtuluş reçetesi

Teknik Direktör Hakan Kutlu, “İlk proje eski yöneticilerin icra ve temliklerini 1-2 dönem ertelemeleri olacaktır” önerisini getirdi.

Kurtuluş reçetesi

ANKARAGÜCÜ Teknik Direktörü Hakan Kutlu, asli görevinin yanısıra sosyal önderliğini üstlendiği Ankaragücü’nün kurtuluş reçetesini de yazdı. Genç teknik adam, “Ya alacakları olan eski yöneticiler, bunları 1-2 dönem erteleyecek; ya da biz yurt içinden veya dışından 16-17 yaşındaki gençleri altyapımıza kazandırarak bu zor günleri aşacağız” dedi. Kutlu, öncelikle yeni seçilen yönetim kuruluna hayırlı olmasını dileyerek, “İnşallah Ankaragücü’nün geleceğine yönelik hamleler yaparlar ve başarılı olurlar. Yeni yönetim kurulunun işi oldukça zor, bu takımın çok fazla miktarda borcu var. Bu borcu değil bizim yönetimimizin, Türkiye’de hiçbir Anadolu takımının yönetiminin bir anda ödeyebileceğini sanmıyorum” diye konuştu. Daha önce “Bizim şu an ne kadrodaki oyuncu sayımız, ne de kadro yapımız bu ligi taşıyacak kapasitede” şeklinde açıklama yaptığını dile getiren Kutlu, “Burada futbolcularımın yeteneklerinden ve özverilerinden bahsetmiyorum. Bizim sadece 17-18 kişilik genç ağırlıklı, iyi niyetli bir kadromuz var” ifadesini kullandı.

Ankaragücü’nün kurtuluşu için teknik reçete

“Bu işin aşılmasının iki çaresi olduğunu” belirten Kutlu, “Kurtuluşun ilk akla yakın formülü, alacakları olan eski yöneticilerin, bu alacaklarını 1-2 dönem ertelemeleri. Kimseye para bağışlasın demiyoruz ancak bu alacaklarını ertelesinler ki, bu kulüp yaşamaya devam etsin. Eğer ki bu yapılamıyorsa, ikinci plan olarak ekibimizle beraber bir projemiz var. Bunu da yönetim kurulundan bazı isimlerle paylaştık. Yeni başkanımızla da en kısa süre içinde paylaşacağız. Ankaragücü’nün geleceğini kurtarma açısından yurt içinden veya dışından 16-17 yaşlarındaki arkadaşları altyapımıza kazandırıp, bu arkadaşlarımızı en az 1 yıl altyapımızda oynatıp sonra (A) takıma çıkartmayı planlıyoruz. Ankaragücü’nün bence esas kurtuluşu bu olur. Hem kimseye bağımlı olmayan bir takım kurulur, hem de bu kulübün geleceği kurtulur. Bu proje için de zaman, maliyet ve ekip lazım” dedi.

Hakan Kutlu’dan tribünlere övgü dolu sözler

Kutlu, geçen haftaki Manisa maçında tribünlerin gösterdiği birlikteliğin kendisini çok memnun ettiğini söyledi. Genç teknik adam, “Hem kulüpte, hem de taraftarlar arasında ayrışmalar yaşandı ama buradaki futbolcuların vermiş olduğu mücadele, tribünlerin de birlikteliğini sağladı. Bu birliktelik, son maçta da had safhaya ulaştı. Ankaragücü tribünlerinin zaten böyle olması gerekiyor. Bu tribünler, bundan 10 yıl önce tek ses, tek yürekti ama zaman içinde yaşanan olumsuzluklar, onlara da sirayet edip, ayrışmalarına sebep oldu. Son maçta yaşananlar gerçekten çok çok güzeldi. İnşallah bu görüntü böyle devam eder” ifadelerini kullandı.

Gelinen şu durumu rüyamızda görsek inanmazdık

Kriz sürecinin çok yıpratıcı olduğunu kaydeden genç teknik adam, “Çok fazla seveni olan bu büyük camiaya her zaman bir yerden destek gelir, kulüp sıkıştığı noktada oradan çıkardı. Fakat şu an durum çok farklı. Çünkü mali anlamda hiç bu kadar borç altına girmemişti. Biz Ankaragücü’nde en az 10 yıl futbol oynamış oyunculardan kurulu bir teknik ekibiz. Kulübün bu duruma geleceğini rüyamızda görsek inanmazdık. Teknik heyet olarak aramızdaki konuşmalarda bunu hayretle karşılıyoruz. Yaşanan sıkıntılardan kurtulma adına, sahiplenme adına hiç bir hareket olmadı. Burada Ankaralı büyüklerimizden bahsediyorum. En son Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç ile milletvekilleri Hakan Şükür ve Aylin Nazlıaka’nın girişimleri oldu. Fakat bu girişimlerle Ankaragücü, hayatını devam ettiremez. Kulübün kendi ayakları üzerinde durması gerekli. Onların gösterdiği duyarlılık, bizi onurlandırdı, sevindirdi” dedi.

Ligin koşu rekoru kırıldı

Hakan Kutlu, Manisaspor maçının ilk yarısında futbolcularının ligin koşu mesafesi anlamında rekor kırdıklarını hatırlatarak, “Çocuklar, futbol ve kazanmak adına çok şey yapıyor, çok mücadele ediyor” diye konuştu. Kırılan bu rekorun futbolcularının nasıl bir ruh haliyle sahaya çıktıklarını gösterdiğini kaydeden Kutlu, “Oyun anlamında iyi şeyler yapıyoruz ama gol sıkıntısı çekiyoruz. Benim bahsettiğim oluşumu yapmayı başarırsak, ön bölgedeki sorunu da aşarız” diyerek sözlerini tamamladı.

 
Amatör kulüplere malzeme yardımı
 
Zeynep Dizdar coşturacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Amatör kulüplere malzeme yardımı
Keçiören Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren on iki ...
Metro kenti rahatlatacak
Önceki gün yapılan protokolle yarım kalan inşaatları tamamlanacak olan ...
Korsan geliri yüzde 50 azalttı
TESK Başkanı Palandöken, korsan taksiler yüzünden taksicilerin gelirinin ...
 
Ankara kara teslim oldu
Ankara’da önceki gün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, mesai çıkış ...
Çöpçü yangını gördü büyük faciayı önledi
Bir evde meydana gelen yangın, korku dolu anların yaşanmasına neden olurken, ...
Kayak tutkunlarının Ilgaz keyfi
Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Ankara’ya 200 kilometre uzaklıktaki ...
 
Gökçek’ten vekillere tavsiye
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile AK Parti Gaziantep Milletvekili ...
Tekne'ye ABD’den Çevre ödülü
ODTÜ Volitan isimli çevreci tekne tasarımıyla Çevre Oscarları olarak bilinen ...
ASELSAN intiharlarında 'yakalama' kararı
ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in ölümüyle ilgili olay yeri incelemesini ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri