Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür"
Bakan Kacır: 'Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk'
Bakan Kacır: "Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek"
LGS başvuruları başladı
LGS başvuruları başladı
HABERLER>SPOR
16 Mayıs 2019 Perşembe - 12:03

Ligin sonunda korkutan tehdit

Oyuncunun avukatı, ödeme takvimine uyulmadığı gerekçesi ile kulübe uyarı yazısı gönderirken, FIFA’nın puan silme cezasını hatırlattı. Kulüp yetkilileri, bu tür dosyalarda, belli bir sürecin işlediğini, olumsuz durum karşısında ceza çıksa bile bunun gelecek sezona kalacağını ileri sürdü.

Ligin sonunda korkutan tehdit

Ankaragücü’nde bitmeyen çilesi yeni bir tehlikenin kapıya dayanmasına yol açtı. 2010-2011 döneminde sarı-lacivertli ekibin formasını giyen Avusturyalı oyuncu Michael Klukowski’nin avukatının, oyuncunun ödenmeyen alacağı ile ilgili başlattığı girişim, camiayı endişelendirdi. Oyuncunun Avukatı, yaptıkları ödeme takvimine kulübün uymadığını gerekçe gösterip, Ankaragücü’ne uyarı yazısı gönderirken, yazının içinde, FIFA’nın eksi 6 puan silme cezasını hatırlattı. Kulüp yetkilileri, bu tür dosyalarda, belli bir sürecin işlediğini, olumsuz durum karşısında ceza çıksa bile bunun gelecek sezona kalacağını ileri sürdü.

 

30 MART’TA PARİS’TE GÖRÜŞME

 

Ankaragücü yetkilileri, futbolcu ile kendilerinden önceki dönemde yapılan sözleşmenin şartlarını kendilerinin yerine getirmek zorunda kaldıklarını hatırlattı. Ankaragücü yönetimi, Klukowski’nin FIFA’ya başvurmasının ardından, kendisi ve avukatı ile görüşmüş ve bir ödeme takvimi belirlemişti. Yapılan yeni ödeme planında, Ankaragücü’nün Birinci Lige ve Süper Lige çıkması durumundaki ödeme şartları, kalem kalem belirtilmişti. Sarı-lacivertlilerin bu süreçte, takım Süper Lige çıktıktan sonraki ödemeler konusunda, bu yılın Ocak ayından sonra aksaklık yaşadığı öğrenildi.

Ankaragücü yetkililerinin, 30 Mart 2019 tarihinde oyuncunun Avukatı ile Fransa’nın Başkenti Paris’te bir araya gelirken, oyuncunun alacağı olan 160 bin Euro için önce 22 Nisan, ardından da 6 Mayıs günleri için ödeme sözü verdiği ancak yaşanan ekonomik sıkıntı nedeni ile bunun gerçekleşemediği belirtildi.

 

FC BOCHUM KULÜBÜ ZORLAMADI

Ankaragücü, 7 yıllık süreçte FIFA’ya giden dosyaları çok büyük oranda temizlerken, sadece Stanislav Sestak’ın transferinden dolayı Alman kulübü Bochum ile Klukowski’nin alacaklarını sıfırlayamadı. Bu süreçte, Klukuwski’ye 500 bin Euro’nun üzerinde bir ödeme gerçekleştirildiği, Bochum kulübünün ise aksayan ödemeler konusunda, sözlü olarak şikayette bulunduğu ancak resmi bir girişim başlatmadığı ifade edildi.

 

FIFA’YA RESMİ BAŞVURU YOK

 

Klukowski’nin avukatının Ankaragücü kulübüne gönderdiği ihtarname gibi yazının ardından henüz FIFA’ya resmi başvuruyu yapmadığı öğrenildi. Kulüp yetkilileri, Klukowski ile yaptıkları sözleşmenin 3 aşamalı olduğunu, geçen sürede 500 bin Euro üzerinde ödeme yaptıklarını hatırlatıp, “Resmi başvuru yapıldıktan sonra en az 3 haftalık bir süreç var. FIFA bize sormak, savunmamızı almak ve süre vermek zorunda. Sonrasında ihtar yazısı gelmesi lazım. Biz, oyuncuya hiç ödeme yapmamış değiliz. FIFA, kulübün bu iyi niyetini de göz önünde bulunduracaktır. TFF ile konuşuldu ve gerekli tedbir alındı” ifadelerini kullandı.

 

BU DOSYA GEÇMİŞE DAYALI

Ankaragücü taraftarı, kısa süre önce Balıkesir Baltok kulübünün 6 puanın silinmesinin endişesini taşırken, iki dosya arasında fark olduğu ve kırmızı-beyazlıların, FIFA’dan gelen ihtara rağmen adım atmadığı için ceza ile karşı karşıya kaldığı belirtildi. Sarı-lacivertli yöneticiler, Klukowski dosyasının geçmişe dayalı olduğunu hatırlatıp, “FIFA, yeni yapılan sözleşmelerde, oyuncunun alacağının ödenmemesi durumunda, ihtarı çekip, direk ceza verilmesinin yolunu açtı. Ancak, bu sözleşme 7 yıl önce yapıldı. Geçen sürede, Ankaragücü olarak verdiğimiz sözlerin yüzde 90’ını yerine getirdik. FIFA’ya başvuru olması halinde başlayacak süreç önemli. Bu sezonu etkileyecek bir ceza söz konusu olmaz. FIFA’nın bize vereceği sürede bir ödeme olmazsa, gelecek sezon eksi puan cezası gelebilir. Tüm bu sıkıntıları, gelirlerimiz temlik altında olduğu için yaşıyoruz” diye konuştular.

BEŞTEPE’DE HAREKETLİ SAATLER

Ankaragücü’nde, Sivasspor ile oynanacak önemli maç öncesi kritik gelişmeler yaşanıyor. Ricardo Faty’nin sözleşmesini tek taraflı fesih etmesi ile başlayan süreç, Başakşehir maçı sonrası da sürüyor.

Brice Djedje önceki gün sözleşmesini fesih edip takımdan ayrılırken, Pinto’nun da sözleşmesini tek taraflı fesih etme hakkı kazandığı öğrenildi. Pinto şu anda takımdan ayrılmazken, önümüzdeki günlerde yeni fesihlerin gelebileceği ifade edildi.

Bu arada eski yönetici Murat Ağcabağ ile birlikte eski basın sözcüsü Tuna Yılmaz’ın da kulüp üyeliğinden çıkarıldığı belirtildi.

Son antrenmana, Aydın Karabulut, Altay Bayındır, Hadi Sacko ve Oscar Scarione katılmadı.

 
Temizlik bizden temiz tutmak sizden
 
Mutluluğa ‘Evet’ dediler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ligde kalacak güce sahibiz
Sarı-lacivertli ekibin Başkanı Mehmet Yiğiner de hakemlerin art niyetli ...
Demiratlılardan sessiz sürüş
Ankaralı bisikletliler, ‘Sessiz Sürüş’ turunda bir araya gelerek, trafik ...
Çocuklar başardı başkan
Kırmızı-siyahlılar, elde ettikleri başarıyı şampiyonluk kupası ile taçlandırırsa ...
 
Süpersin Gençler
Bir puanın yeteceği maçta, dengeli ve akıllı bir taktikle mücadele eden ...
Suskun silahlar
Gençlerbirliği’nin forveti Stancu ile Ankaragücü’nün golcüsü Orgill, Mart ...
Gençler’in vizesi evlatların elinde
Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nde bitime iki hafta kala heyecan dorukta. ...
 
İnce hesap dönemi
Gençlerbirliği şampiyonluk yarışında, Ankaragücü ise lige tutunma mücadelesinde ...
Süper hayali erteledi
Eryaman Stadı’nda coşkulu başlayan gece, kabus gibi sonuçlandı. Teknik ...
Böyle oynayınca kimseden korkmayız
Tecrübeli teknik adam, ligin kalan bölümünde iç sahada bir maç oynayacaklarını ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri