Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
24 Haziran 2011 Cuma - 10:22

Mamak farklılaşıyor

Mamak’ın makus kaderinin yatırımlarla değişeceğini söyleyen Belediye Başkanı Akgül, “Biz yıllarca bir misafirimiz geldiğinde Mamak’ta gezdirecek bir şey olmadığı için başka ilçelere götürmenin ezikliğini yaşadık. Yapacağımız rekreasyon alanlarıyla çekim merkezi bir ilçe yaratıyoruz” dedi.

Mamak farklılaşıyor

ANKARA’nın ‘gecekondu başkenti’ Mamak’ın Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçenin makus kaderinin yatırımlarla değişeceğini belirterek, “Biz yıllarca bir misafirimiz geldiğinde Mamak’ta gezdirecek bir şey olmadığı için başka ilçelere götürmenin ezikliğini yaşadık. Şimdi dev alışveriş merkezleriyle ve yapacağımız rekreasyon alanlarıyla çekim merkezi bir ilçe yaratıyoruz” dedi.
60 metrelik bir kule içinde yapacakları planetaryumun Türkiye’de bir benzerinin olmadığını ve uzayın Mamak’tan izleneceğini söyleyen Akgül projelerini
anlattı:
“Geride kalan iki yılda tasarruf tedbirleriyle belediyede mali disiplini sağladık. Görevi devraldığımızda çok sayıda haciz, çok sayıda ödeme ve kamu borçları vardı. Zor bir süreçti, özetle anlatmak gerekirse bugün hiçbir işçisinin alacağı olmayan ve müteahhitlerin hakedişlerinin gününde yapıldığı bir belediye olduk. Mamak Belediyesi hareket kabiliyetine kavuştu. Mart 2010’dan itibaren vergi dairesi, emekli sandığı, SSK dahil olmak üzere kamu bürolarının carilerini yatırıyoruz. Torba yasayla birlikte de geçmişe dönük borçları yapılandırıp beş yıllık görev süremizin sonunda geçmişten borcu kalmayan ve borç biriktirmeyen bir belediye yaratmış olacağız. 
Tabii ki geride kalan iki yılı aşkın sürede sadece mali tabloyu düzenlemedik. Rutin hizmetleri aksatmamanın yanı sıra yatırımları planladık ve bazılarının temellerini attık. 
Üzerinde 40 gecekondu vardı
Mamak’ta fark yaratacak bir projenin planlarını hazırlıyoruz. Mamak İmam Hatip Lisesi’nin arkasında Samsun Yolu’nun kenarında 60 metre yüksekliğinde bir kule üzerine planetaryum yapacağız. Asansörle çıkılacak kuledeki planetaryumla Mamak’tan uzayı izleme imkanı sunacağız. 30 dönümün üzerinde alanda asansörleri ve yürüyen merdiveni sayesinde yaşlıların, engelli vatandaşlarımızın ve çocukların rahatlıkla ulaşabileceği bir alan olacak. Bu boyutta bir örneğini Türkiye’de yok. Bir yılı aşkın süredir projeye başlamak için mülkiyet problemlerini çözmek için çalıştık ve 40’ın üzerine gecekonduyu gürültüsüz şekilde anlaşarak kaldırdık. Projesi çizildi ve en geç 2012 yılının içinde bitirmek istiyoruz. En geç 2013 yılının ilk aylarında bitirmiş oluruz.” 
Hatip Çayı’nda gondol gezecek
“ÇAĞLAYAN Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Kartaltepe olarak bilinen bölgeye 100 bin metrekarelik bir rekreasyon alanı yapacağız. Bu sene başlayacağız. Planetaryum’un bu alanın içerisinde olacak. Kartaltepe’de Türkiye’nin en büyük çocuk 
oyun alanını yapacağız. Amfi tiyatro ve Fitness aletleri, nikah salonuyla bölgenin sosyal anlamda bir çok ihtiyacını karşılayacak. Geniş bir seyir salonun yanı sıra kongre salonu da olacak. İki etaplı projenin ikinci etabında da ıslahı yapılmış Hatip Çayı’nda gondolları yüzdüreceğiz.”
Plağı tersine çevireceğiz
“BİZ hep şunun ezikliğini yaşadık. Bir misafirimiz geldiğinde Mamak’ta götürecek hiçbir yer bulamıyorduk. Ama bugün gelinen noktada -IKEA bunun ilk adımı- Mamak’a insanların gelmesinin bir sebebi olacak. Bir anlamda plağı tersine çevirmiş olacağız. Yatırımlarla sadece Mamak’ın değil 
Ankara’nın çehresi değişecek. Ankara’nın doğusu hem ihmal edilmişti. Arazi eğimleri, mülkiyet problemleri gibi bir çok sebep sayılabilir. 

 
LÖSEV’e yeni doku tiplendirme cihazı
 
Ulvi Cemal Erkin anısına ulusal beste yarışması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuar alanı için 8 ortaklı şirket
Fuar alanı çalışmaları kapsamında sekiz kurumun ortak olacağı 100 milyon ...
Radyo iLEF sınırı aştı
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin fm 91.0 frekansından yayın ...
Kazakistan'da Ankara günleri
Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki Kazakistan’ın bağımsızlığının 10. ...
 
Ayı saldırdı
Kazan’da ilçesinde mantar toplamaya giden yaşlı adam ayı saldırısına uğradı.Örencik ...
Türk profesöre uluslararası ödül
Bayındır Hastaneleri Kulak Burun Boğaz Bölüm Başkanı ve Uluslararası Kulak ...
Kızılay- Çayyolu metrosu için 15 başvuru
Ankara'da Kızılay-Çayyolu metro hattında yarım kalan alt yapı işlerine ...
 
Sokak ortasında korkunç cinayet
Başkent'te bir emlakçıda çalışan 21 yaşındaki Rahime Yıldız Uçar, ayrı ...
Başkent Ankara'da yangın alarmı
Ankara'da bir yatak fabrikasına ait depoda çıkan yangın itfaiyeyi alarma geçirdi.
Gökçek'ten arsa uyarısı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Güneykent'in nerede olduğunu ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri