Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
3 terörist etkisiz hale getirildi
3 terörist etkisiz hale getirildi
Bayramın ilk günü güneş enerjisinden elektrik üretimi rekor kırdı
Bayramın ilk günü güneş enerjisinden elektrik üretimi rekor kırdı
Dışişleri Bakanlığı, Asya İşbirliği Diyaloğu’nun kuruluş yıl dönümünü kutladı
Dışişleri Bakanlığı, Asya İşbirliği Diyaloğu’nun kuruluş yıl dönümünü kutladı
Bayram tatilinin üçüncü gününde 824 trafik kazası meydana geldi
Bayram tatilinin üçüncü gününde 824 trafik kazası meydana geldi
Sarıyer’deki yangın kontrol altına alındı
Sarıyer’deki yangın kontrol altına alındı
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
14 Haziran 2024 Cuma - 11:22

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den “devamsızlık affı” açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara’da yıllık değerlendirme toplantısında açıklama yaptı. Tekin, devamsızlıkla ilgili herhangi bir af ya da benzeri bir düzenleme yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den “devamsızlık affı” açıklaması

Bakan Tekin’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Eğitim öğretim süreçlerimizdeki başarılarımızı başka ülkelerle kıyaslarken sadece okullar ve öğretmenlerle kıyaslamayalım. Başka ülkelerdeki ebeveynlerin sürece katkısıyla da kıyaslayalım. En azından kendimizi de muhasebeye tabi tutalım isterim.

Herkese hayırlı tatiller diliyorum. İnşallah sağlıkla, mutlulukla ve huzurla bir bayram geçiririz. Herkesin bayramını tebrik ediyorum.

Uzun bir yaz tatiline gidiyoruz. Yaz tatilinizin de hepimiz açısında sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçmesini temenni ediyorum. İnşallah eylül ayının başında tekrar buluştuğumuzda hepimiz sağlıkla, huzurla bir araya gelmiş oluruz. İnşallah Filistin’deki zulmün sona erdiği bir eğitim öğretim yılı bizi bekler. Dünyada, Türkiye’de barışın, mutluluğun, huzurun egemen olduğu bir dönem geçirmemizi temenni ediyorum. Hepinize hayırlı tatiller diliyorum.

Yaklaşık 76 bin tane okulumuz var. 1 milyon 100 bin tane öğretmenimiz var. Bu 76 bin okuldaki idarecilerimiz, müdürlerimiz, müdür yardımcılarımızı topladığımızda 100 binin üzerinde eğitim kurumu yöneticimiz var. Bu kadar büyük bir ailenin emeklerinin takdir edildiği, onlara teşekkür edeceğimiz bir hafta içerisinde bir günün, bütün bir haftanın, bütün bu emeklerin üstünü örtüp tartışmaları başka bir yere evirmesinden dolayı gerçekten huzursuz ve mutsuzum.

Medya, siyaset, sivil toplum örgütlerinden de bir şey rica ediyorum. Bu kadar büyük bir ailenin içerisindeki bir tane olumsuzluğu bu kadar gündem yapacağınıza, şuradaki öğretmen arkadaşlarımızın yıl boyunca yaptığı fedakarlıkları keşke aynı samimiyetle, gayretle medyatik hale getirseniz. Onlara şükran borçlarımızı keşke bu şekilde ödesek.

Olayın detayına baktığımızda öğretmen arkadaşımızın, bütün eğitim öğretim yılı içerisinde çocukla, kendi çocuğu gibi ilgilendiğini, üstüne düşenleri yaptığını görüyoruz. Olay bambaşka bir şeyken birden bire öğretmenimiz, dolayısıyla da 1 milyon 100 öğretmenimizin tamamı zan altında bırakılıyor. Milli Eğitim Bakanı olarak bu konuda sosyal medya, medya, sivil toplum örgütü, siyasetçi, herkesi biraz daha sorumlu davranmaya davet ediyorum.

Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Bakan olarak bu konuda ihmali, yanlışı olan kişilerle ilgili gerekli işlemleri, incelemeleri yapacağız ama beni üzen şey yeterince mevzunun detayı araştırılmadan birileri toplum nezdinde öğretmen, idareci arkadaşlarımızı linç ediyorlar. Yıl boyunca sergilenen emeğe, çabaya saygısızlık olarak görüyorum.

Sınıf tekrarıyla ilgili şu an okullarımızdaki henüz bu anlamdaki işlemler tamamlanmadı. Karne sürecinin tamamlanmış olması okullarımızda bu anlamdaki telafi niteliğindeki süreçlerin tamamlandığı anlamına gelmez. Bayram sonrası net rakamları göreceğiz. Genel olarak baktığımızda da çok marjinal bir tabloyla karşı karşıya değiliz. Bayram sonrası yapılacak işlemlerle beraber gayet yönetilebilir bir süreç göreceğiz.

Devamsızlıkla ilgili herhangi bir af ya da benzeri bir düzenleme yapmayı düşünmüyoruz. Çocuklarımız inşallah bu düzene alışacak ve bundan sonra okulda daha fazla vakit geçirecek.

Açık öğretim aslında örgün öğretim çağının dışına çıkmış ya da insani sebeplerle örgün öğretim alamayacak olan çocukların yönlendirdiği bir mekanizma. Yani zorunluluk durumunda başvuracağımız bir şeydir. Bu tür bir durum olmadığında çocukların açık öğretime yönlendirilmesi Milli Eğitim Bakanlığı’nın da kendisi açısından bir zafiyeti teşkil eder. Çocuklarımızın örgün öğretime gelip, örgün öğretimde bizim öğretmenlerimizden eğitim almasını arzu ediyoruz.

Çocuklarımızın üniversiteye hazırlık dahil bütün eğitim öğretim ihtiyaçlarını giderebilecek kadar büyük bir aileyiz. Çocuklarımızın bu anlamda eksiklikleri, ihtiyaç duydukları bir hazırlık süreci varsa hepsini okullarımızda açacağımız, yıllardır bu dersleri vermiş öğretmen arkadaşlarımızın vereceği DYK kurslarıyla bu işi çözebileceğimizi her ortamda söylüyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

 
Aile ve Gençlik Fonu’nda ikinci etap ödemeleri hesaplara yatırılıyor
 
Manisa'da Geç Roma Dönemi'ne ait mozaik pano ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEB, yaz okulları ile öğrencilere destek sağlayacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 Temmuz itibarıyla ilkokul 2. sınıftan ...
Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığınca, öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer ...
ALES 2 başvuruları başladı
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Akademik Personel ve Lisansüstü ...
 
Bakan Kacır, LGS'ye girecek öğrencilere başarılar diledi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bugün Liselere Geçiş Sistemi ...
Bu yıl üniversite sınavına 13 milyon 420 genç girecek
Çin Eğitim Bakanlığı, 31 Mayıs Cuma günü, “gaokao” olarak da anılan ülke ...
Yılmaz, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi’nin tanıtım toplantısına katıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika ...
 
Türkiye Maarif Vakfına 5 milyar 702 milyon TL kaynak aktarılacak
Türkiye Maarif Vakfına 2024 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden ...
Bakan Tekin, Özel Heybeliada Rum Erkek Lisesi'ni ziyaret etti
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Özel Heybeliada Rum Erkek Lisesi'ni ziyaret etti.
Bakan Tekin, yeni müfredatı onayladı
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni onayladı.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri