Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı
UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda düşüş dönemi başladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda düşüş dönemi başladı
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
45 ilde 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
45 ilde 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
HABERLER>GÜNDEM
30 Ocak 2017 Pazartesi - 19:33

Müslüman olan Kolombiyalı Milena: 'Kendimi çok iyi hissediyorum'

Müslüman olan Kolombiyalı Milena İyigün, İslamiyet’i seçtikten sonra bazı arkadaşlarının kendisiyle irtibatı kesmesine rağmen, kendini huzurlu hissettiğini söyledi.

Müslüman olan Kolombiyalı Milena:  Kendimi çok iyi hissediyorum

Kolombiyalı Milena İyigün, internette tanıştığı Sosyal Bilgiler Öğretmeni Serkan İyigün ile evlenerek Kayseri’ye yerleşti. Ülkesinde dış ticaret bölümünü okuyan genç kadın, Kayseri’de çalışmaya başladığı iş yerindeki arkadaşları ile Büyükşehir Belediyesinin Meslek Edindirme Kurslarındaki Türkçe eğitmeni Eda Balkan’ın aile yaşantısından çok etkilendi ve Müslüman olmaya karar verdi.

“Türkiye’deki aile yaşantısından çok etkilendim”
Milena İyigün, “Eda öğretmen ve patronumdan, onların aile yaşantılarından çok etkilendim. Sonra Türkiye’de insanların aile yaşantılarının neden bu kadar güzel olduğunu düşündüm ve nedeninin İslamiyet olduğunu anladım. Bu yüzden İslamiyet ile ilgilenmeye başladım. Kutsal Kitap’ı ve Kur’an’ı okudum, araştırdım. Kutsal Kitap’ın çok değiştirildiğini anladım. Böylece Müslüman olmaya karar verdim” diye konuştu.

“Kur’an ve İncil arasındaki en büyük fark, Allah tanımlarında”
Kolombiya’da kendilerine İsa’nın Allah ile eşit tutulduğunu öğrettiklerini belirten Milena İyigün, “İncil’de İsa Allah gibi ama bu doğru değil. Kuran’da ise en büyük Allah. Kur’an ve İncil arasındaki en büyük fark bu” dedi.

Müslüman olma isteğini ilk Eğitmeni Eda Balkan ile paylaştığını dile getiren Milena İyigün, Müslüman olduktan sonra yaşantısında çok ciddi değişiklikler olmadığını, yalnızca namaz kılmaya ve dua etmeye başladığını söyledi. İslamiyet’i seçmesinden sonra Kolombiya’daki çoğu arkadaşının kendisi ile görüşmeyi kestiğini belirten Milena İyigün, “Kolay değil tabi ki; çok arkadaşım dostum gitti. Ama kalbimde çok iyi hissediyorum. Allah’a daha yakınım şimdi. Şimdi daha iyi biliyorum ki güzel bir ailem olacak. Ben çocuklarımla örnek bir aile olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar sıcakkanlılar ve savaşçı değiller”
Tüm dünyada İslamofobinin giderek yaygınlaştığına dikkat çeken Milena İyigün, Müslümanları tanıdıktan sonra, bu düşüncesinin tamamen ön yargıdan ibaret olduğunu anladığını söyledi. Milena İyigün, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Amerika, Kolombiya’da Müslüman her zaman kötü haberdi, terörist, DAEŞ gibi anılıyordu. Ama kocamla tanıştıktan sonra Kur’an’ı öğrendim ve okudum. Çünkü kimse bize Kuran’ı anlatmıyordu. Sonra buraya geldim ve Müslüman insanların ne kadar sıcak kanlı olduklarını gördüm. Burada çocuklar çok saygılı yetişiyor ama Kolombiya’da uyuşturucu kullanımı çok fazla. Burada da var ama Müslüman bir ülke olduğu için Kolombiya kadar fazla değil. Ben buradan Müslümanların kötü insanlar olduğunu düşünenlere, Müslümanlar’ın bir aile gibi çok yakın ve sıcak kanlı olduklarını, çok yardımsever olduklarını ve savaşçı olmadıklarını söylemek istiyorum.”

“Müslümanları terörist sanıyordu”
Milena İyigün’ün Müslüman olmasında davranışları ile etkili olan Eğitmeni Eda Balkan ise ilk tanıştıkları dönemde Milena’nın İslam’a karşı çok önyargısı olduğunu ifade etti. Eda Balkan, “Kolombiya’da öğrendiklerinden dolayı İslamofobisi vardı. Herkesi terörist zannediyordu. Ama bizleri tanıdıkça, yaşam tarzımızı gördükçe bunlar hakkında fikirleri değişmeye başladı. Kuran ile İncil’i kıyaslamaya başladı. Değişen ayetlerin farkına varmaya başladı ve yavaş yavaş İslamiyet’e ısınmaya başladı” dedi.
Müslüman olduktan sonra Milena’nın yaşamında çok ciddi değişiklikler olmadığını kaydeden Eda Balkan, “Zaten çok dürüst, güvenilir, kendi hayatına dikkat eden, insanlar ile ilişkisine dikkat eden bir insandı. Yani çok büyük bir farklılık olmadı, sadece ibadetlerinde farklılıklar oldu” ifadelerini kullandı. 

Etiketler:
 
‘Terörizmin Yeni Yüzü’
 
Piyasalar ’not’tan etkilenmedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
30 Ocak 2017 yurtta hava durumu
Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, ...
Yüzükleri Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı
15 Temmuz Gazisinin ailesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
NATO’da görevli 40 yüksek rütbeli Türk subayı Almanya’ya iltica talebinde bulundu
Almanya’daki NATO üssünde görevli yüksek rütbeli 40 subayın Almanya’ya ...
 
Trump, Suriyeli mültecilerin ABD’ye girişini yasakladı
ABD Başkanı Donald Trump, imzaladığı başkanlık kararnamesi ile Suriye’den ...
28 Ocak 2017 yurtta hava durumu
Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç ...
Bu çeşmeden su içen şifa buluyor
Bursa’nın Orhaneli ilçesinde bulunan çeşmeden su içenler hastalıklarına ...
 
Dışişleri Bakanı'ndan flaş Yunanistan açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, darbecileri Türkiye'ye iade etmeyen ...
Bakanlık’tan Yunanistan’a kaçan darbecilerle ilgili flaş adım
Adalet Bakanlığı, kaçan darbecilere ilişkin ikinci iade talebi dosyasını Yunanistan'a gönderdi.
Vali Topaca’dan Taşdelen’e ziyaret
Ankara Valisi Ercan Topaca, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’i makamında ziyaret etti.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri