Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
16 Aralık 2019 Pazartesi - 10:41

Müthiş dönüşümüz fitili ateşlesin

Kulüp Başkanı Fatih Mert, “Sonuç yaşatmaya çalıştığımız kulübümüz için inşallah başlangıç olur” derken, Teknik Direktör Mustafa Kaplan, “6 maçtır puan alamıyorduk. Bir yerde dönüş yapmamız gerekiyordu. Bu motivasyonumuzu sürdürmeliyiz” diye konuştu.

Müthiş dönüşümüz fitili ateşlesin

Ankaragücü Süper Ligin 15. haftasında, Galatasaray ile deplasmanda 2-2 berabere kalırken, yeni yönetim döneminde alınan ilk puan olması ve maçın içindeki hikayesi nedeniyle, bu karşılaşma camia adına büyük bir gurur oldu.

Ankaragücü Kulüp Başkanı Fatih Mert, son anda puan elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Mert, ligde son dönemdeki maçlarını kaybettiklerini hatırlatarak, “Şimdi mutluyuz. Her şey kötü gidiyordu ama bugün 10 kişiyle 1 puan alabilmek gerçekten büyük mutluluk. Ankaragücü, ligin transfer yapamayan tek takımı. Zorluklarla mücadele ediyoruz. Bu, kulübümüz için inşallah başlangıç olur” diye konuştu.

 

REKABETİ NASIL ETKİLEYECEK

 

Futbol Federasyonu’nun kulüplerin harcama limitini yüzde 30’dan 40’a çıkarmasıyla ilgili soru üzerine Mert, “Transfer tahtasını açamadığımız için transfer yapamadık. Bizim orada limitimiz var. Bunun rekabeti nasıl etkileyeceğini bilmiyorum. Bizim gibi transfer yasağını kaldıramayan takımlar var. Yüzde 10 yükseltilmesi haksız rekabete yol açar diye düşünüyorum. Kulüpler Birliğinde bir toplantı yapılacak. Bu zaten çıktı artık. İnşallah bizim gibi takımlara da yardımcı olacak bir formül bulunur” değerlendirmesinde bulundu.

Bir basın mensubunun “Bazı kulüplerin kollandığını düşünüyor munusuz?” şeklindeki sorusu üzerine Fatih Mert, “Olabilir. Bana öyle gibi geliyor. Çünkü alınmış bir kararın revize edilmesi sanki birilerine yardımcı olmak için yapılmış gibi geliyor” ifadelerini kullandı.

 

MAÇIN HAKKI BERABERLİKTİ

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan ise zorlu maçtan puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Kaplan, 6 haftadır yenildiklerini hatırlatarak, “Puan aldığımız için mutluyuz. Uzun bir aradır puan alamıyorduk. Gol yollarında sıkıntı çekiyorduk. İyi bir maç oldu” ifadelerini kullandı.

Maçın ilk yarısında kontra ataklarla pozisyon bulduklarını aktaran Kaplan, şöyle konuştu:

“İlk yarıda yakaladığımız ani ataklarda öne geçebilseydik farklı bir maç olurdu. 2-0’dan sonra iyi bir dönüş yaptık. 10 kişi kaldıktan sonra direncimiz ve isteğimiz arttı. Uzun bir aradan sonra aldığımız 1 puanla üzerimizdeki baskıyı kaldırdık. Hakemleri, Galatasaraylı futbolcuları, Fatih hocamı ve kendi oyuncularımı kutluyorum. İyi bir maç oldu. Maçın hakkı beraberlik gibi göründü. 10 kişi ile 2 gol bulup 1 puan almak bizi mutlu etti. Camiamıza ve taraftarlarımıza armağan olsun.”

EKSİK KALINCA DİRENÇ ARTTI

 

“Tüm oyuncularımda kazanma isteği vardı. Bir yerde bir dönüş yapmamız lazımdı. 6 maçtır kazanamıyorduk. Oyuncularım iyi motive olmuştu. Buraya gelirken Galatasaray’ın yorgunluğundan faydalanmayı düşündük. 10 kişi kaldıktan sonra direncimiz ve motivasyonumuz arttı. Bu da bize puan getirdi. Maçın çok hikayesi var. Geriye düşünce karşılık verdik. Hamlelerimiz de yerinde oldu. Galatasaray’a karşı deplasmanda hem de bir oyuncu eksik oynarken, 2-0’dan 2-2 yapmak da bir mucize. Saha içerisindeki alternatiflerimiz sıkıntılı. Bu oyun formatını son 2 maçta da uygulamak istiyoruz. İyi bir sonuç aldık. Orgill maçın başında ısınmada sakatlandı. Buna rağmen oynamak istediğini söyleyince devam ettik. Geçen sene bıraktığımız Orgill değil. 10 kişi kalınca Pazdan’ı öne çıkarttık, İlhan’ı forvete koyduk. Üçlü savunmaya döndük. Çünkü skor 2- oldu ve kaybedeceğimiz bir şey yoktu. Risk aldık, cesur oynadık ve üzerimizdeki baskıyı attık. Önümüzdeki 2 maçta 4 ya da 6 puan alırsak var olduğumuzu göstereceğiz”

SAHADA NELER OLDU

Korcan: İlk yarıdaki tek pozisyonda top üzerine geldiği için sıkıntı yaşamadı. Yüksek toplarda, uzun boyu ve güçlüğü fiziğine rağmen, meşin yuvarlağı tutmak yerine çoğunlukla yumruklamayı tercih edince, kısa düşen toplar, rakibe ikinci şansları tanıdı.

Cebrail: Sağ bekte mücadelesi ve enerjisi ile ayakta kalmaya çalıştı. İlk yarıda Nagatomo ile giriştiği amansız kapışmalarda iyi direnç gösterdi. İkinci yarıda temposunu kaybedip bazı anlarda oyundan düşünce, kanadında derin boşluklar oluştu.

Kulusiç: Ankaragücü adına maçın en etkileyici performanslarından birini sergiledi. Savunmada hep dikkatli ve ilk toplara müdahalede başarılıydı. Yüksek ortaların çoğunu topladı. Penaltıda pozisyonunda şanssız, beraberlik golünün başlangıcındaki pasta ise ustaydı.

Alihan: Ankaragücü’nün kalabalık beşli savunmasının ortasında verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştı. Derli toplu, sert ve disiplinli oynadı. Tehlike olarak büyüyebilecek bazı ataklarda önemli hamleleri ile artı puan aldı.

Pazdan: Belki geçen sezon ki performansının biraz gerisinde ancak yine de savunmanın en dinamik ve sağlam isimlerinden. Tecrübesini en kritik anlarda ortaya koymayı biliyor. Açıkları kapatmak için ekstradan koşular yapmak zorunda kaldı.

Pinto: Galatasaray’ın etkili olduğu sağ kanatta savunma anlamında zorlandığı anlar oldu ancak topla çıkışla

Kitsiou: Maçın kahramanlarından biriydi. Sağ önde oynadı. Yine çok koştu, çok çalıştı, top çaldı, ikili mücadeleye girmekten çekinmedi. Verimli, istekli ve inatçı oyununun karşılığını, uzatma anlarında attığı güzel golle taçlandırdı.

Sedat: Orta alandaki boğuşmalarda rakiplerine karşılık verdi. A.Gücü’nün, çok adamla kendi alanına çekilip, rakibin pas kanallarını tıkadığı anlarda, alanını iyi parselledi. Arkadaşlarına yardıma gitti. İlk yarıda kritik hatası az kalsın başına iş açacaktı.

Faty: Fizik gücünü tam anlamıyla sahaya yansıttığı söylenemez. Belki öne çıkan büyük hataları yoktu ancak maç içinde kendini çok fazla gösterme şansı da bulamadı. İdare eder bir hali vardı.

rda ve arkadaşlarına olumlu paslar uzatmada takımın en iyilerindendi. Topun, takımında kalması konusunda soğukanlılığını her zamanki gibi korudu.İlhan: Ankaragücü adına maçın yıldızıydı. İlk yarıda elverişli bir pozisyonu değerlendiremedi. Buna rağmen oyundan bir an olsun kopmadı. Kanadını çok iyi kullandı. Hem penaltıyı aldı hem de gole dönüştürdü. İkinci golün de pasıakıllıca nı verdi.Orgill: Geçmiş maçlara göre daha sinirli bir oyun oynadı. Gereksiz yere sarı kart gördükten sonra gelecek maçları da düşünerek daha dikkatli olması gerekirdi. Bazı pozisyonlarda tek top oynamak yerine, yüzünü dönebilse tehlikeli atakları b

aşlatabilirdi.

Hasan, Moke ve Alper: 3 oy

uncu da oyuna son anlarda girdi. Topla fazla oynama şansları olmadı. Eksik kalmış Ankaragücü’nün ileride çoğalmasına katkı sundular ve sonuçta bir puan geldi.

 

 
Kantinler denetlendi
 
Yenilgiden sonra çıkış sürmeliydi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rekabet üst düzeyde
Ligde kolay maç olmadığının altını çizen deneyimli teknik adam, “Her takımın ...
Avrupalı Telekom
Mavi-beyazlılar, bu sonuçla birlikte gruptaki 6. galibiyetini aldı ve ...
Bu cendereden çıkacağız
Ankaragücü’nün teknik direktörü Mustafa Kaplan, “Bu cendereden çıkacağız” ...
 
Medya turnuvasında çeyrek final heyecanı
Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen ve 34 takımın katılımı ile başlayan ...
Her yeni gün dosya geliyor
Transfer yasağını kaldırmak için bazı oyuncularla yaptıkları görüşmelerde ...
Gençler rüyadan uyandı
Güçlü rakibi karşısında öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan kırmızı-siyahlılar, ...
 
Bu gidiş gidiş değil
Sarı-lacivertliler, Göztepe’ye Eryaman Stadı’nda 3-1 kaybedip, 9 puanla ...
Gençler zorlu sınavda
Kırmızı-siyahlıların, zirve adayı rakibi karşısındaki son dönem performansı ...
Medya turnuvasında heyecan sürüyor
Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen, Basın Futbol Turnuvası’nda ikinci ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri