Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
24 Şubat 2016 Çarşamba - 10:13

Ortak sorun aydınlatma

Başkent’teki ilçe belediye başkanları, kentteki aydınlatma yetersizliğiyle ilgili Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in “Karanlık Başkent olur mu” çıkışına destek vererek, şu çağrıyı yaptı: * EnerjiSA hassas davranmalı. * Sokaklar aydınlanırsa olumsuzluklar biter. * Avrupa’yı örnek alalım.

Ortak sorun aydınlatma

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in, “Bırakın sokakları, meydanı karanlık Başkent olur mu? Başkent’i aydınlatmayacaksanız nereyi aydınlatacaksınız” diyerek yaptığı açıklamaya, diğer ilçe belediye başkanlarından da destek geldi. Ankara Hürriyet’in, Merasim Sokak’taki hain terör saldırısı sonrası çalışmalarına başlanan Başkent Güvenlik Eylem Planı’na, kentin en büyük sorunlarından biri olan ‘aydınlatma’ konusunun da eklenmesi gerektiğine dikkat çekerek, ‘Güvenliğe ışık tut’ manşetiyle konuyu gündeme getirmesinin ardından ilçe belediye başkanları açıklamalarda bulundu. Taşdelen’in, “Karanlık Başkent olur mu?” çıkışını destekleyen belediye başkanları, Avrupa’daki kentleri örnek göstererek, sokak ve cadde lambalarıyla bina cephelerinin de aydınlatılmasını istedi. Elektrik alt yapısındaki yatırımın artırılması gerektiğine işaret eden başkanların değerlendirmeleri şöyle:

AVRUPA’DA ŞEHİRLER CIVIL CIVIL

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar: 
“Elektrik idaresinin özelleştirilmesinden sonra kentin doğru dürüst aydınlanmadığını görüyoruz. Vatandaşlardan da bu konuda bize şikayetler geliyor. Gelişmiş ülkelerin büyük kentlerine gittiğimizde akşam saatlerinde uçakla şehre inerken cıvıl cıvıl aydınlık olduğunu görüyoruz. Bunun Başkent’te de yapılması gerekli. Son terör saldırısında da karanlıktan yararlanmış olabilirler. Aydınlatma problemi, hırsızlık gibi kötü olaylara da neden oluyor. Bilhassa sanayi sitelerinde ve şehrin ara sokaklarında çok az lamba var. Bu konuda Büyükşehir, ilçe belediyeri ve EnerjiSA ortak çalışma yaparak daha aydınlık hale getirebilir. EnerjiSA’ya biz de söylüyoruz. Onlar led ampül aldık şu kadar ödenek ayırdık diyorlar. Bunlar bildiğim kadarıyla kârlarının yüzde yirmisi ölçeğinde yatırım yapıyor. Devlette iken yüzde yüzüne yatırım yapılıyordu. Yeteri kadar buna pay ayrıldığını düşünmüyorum. Bu çözülemeyecek bir sorun değil. Ankara’nın yararına olan bir şey. Bir kentin gece saatlerinde de canlı olması için en önemli husus aydınlatma. Sokaklarda büyük eksiklik var giderilmesi gerekiyor. Biz bu konuda üzerimize düşeni yaparız.”

ENERJİSA DAHA HASSAS OLMALI

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak: 
“Şehrin aydınlık olması önemli. Bu konuda yetki EnerjiSA’da. Onların da gerekli hassasiyeti göstermesi lazım. Zaman zaman bize de şikayetler geliyor. Bu şikayetleri de biz Enerjisa’yla görüşerek çözmeye çalışıyoruz. Görüştüklerimiz çözülüyor. Doğrudan vatandaşın şikayetini esas alarak çözüm üretmeleri lazım. Vatandaş bize netice alamıyoruz diye geliyor. EnerjiSA’dan daha dikkatli daha hassas olmasını istiyoruz. Keçiören’de zaman zaman yeni yapılan yerlerde yatırımlar gecikebiliyor. Yeni bölgelerimizde yatırımlar daha hızlı olursa daha iyi olur. Terör konusunda da hırsızlık konusunda da bana göre büyük bir etkisi yok. Şehrin aydınlık olması önemli estetik açıdan da güzel. Parklarımızda kendimiz led aydınlatma yapıyoruz. Vatandaşımız parkları rahat kullanabiliyor. Sokaklarda da ampüller patlayabiliyor. Arızalar çıkabiliyor. Enerjisa’nın daha dikkatli ve hızlı müdahale etmesi daha iyi olur diye düşünüyorum.                                                                                                  ”YATIRIM KONUSUNDA CİMRİ DAVRANILIYOR

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel: 
“Ankara’da aydınlatmada sıkıntılı olan bölgeler, cadde ve sokaklar var. Vatandaşlarımızın gece saatlerinde de yaşamlarını sağlıklı sürdürebilmeleri için aydınlatmaların daha iyi olması gerekli. İnsanların yaşam kalitesini yükselten bir konuma getirilmeli. Bir takım olumuzlukların önüne geçerek art niyetli insanların niyetlerini gerçekleştiremeyecek bir yapıda olması lazım. Bunun için de EnerjiSA’nın Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin üzerlerine düşeni yaparak bu konuyu takip etmeleri lazım. Vatandaşlardan bu yönde sık sık şikayetler geliyor. Yazışmalarımızı yaparak çözüm sağlamaya çalışıyoruz. Şöyle de bir gerçek var; Elektrik işi özelleştirildi. Özelleşmesinden kaynaklanan yatırımda da bir geri duruş var. Yatırım konusunda cimri davranılıyor. Yatırım yapılmadığında istediğimiz talepleri karşılayamıyoruz. Başkent’te 6 milyon insanın gece ve gündüz yaşamlarında güvenlik için ne gerekiyorsa yapılması lazım. Burada yaşayan insanlarımızın gerek aydınlatma gerek kamera gibi emniyet tedbirleri en üst seviyede alınmalıdır. Bütün illerimiz önemli ama Türkiye’nin Başkenti Ankara hem yurt içinde hem de yurtdışında bir adım önde olup dikkat çeken konumdadır. Aydınlık olması bu açıdan önemlidir.”

BİNALARIN CEPHELERİ DE AYDINLATILMALI

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki:
“Açıkçası elektrik şirketi biraz daha yatırımını artırmalı. Şirketin her ilçe ile ilgili düzenli bir organizasyonu olmalı. Yeni sokaklar açılıyor bu anlamda da ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Kurumla biraz daha işlerini hızlandırmak için yakın görüşüyoruz. Yerel idareler de kendilerine ait bina cephelerini aydınlatmalı. Özellikle bu Avrupa’da çok yaygın. Dış cephe aydınlatmalarına da önem verilmeli. Altındağ, gelişen ve değişen bir yer. Kendi gücümüz oranında bunları yapmaya çalışıyoruz. İnsanları bu konuda eğitmeye gayret ediyoruz. Sokaklarla ilgili müdahalemiz olamıyor. Bazen yapmış olduğumuz sokaklara da bu tür lambaları koyuyoruz. Vatandaş da sıkıntısında bize geliyor. Hem sokak aydınlatmalarının yanması ile ilgili hem de sokaklarda sökülmesi gereken direklerle ilgili problemler olabiliyor. Direkler zamanında sökülmüyor. Dediğim gibi elektrik idaresi kesinlikle yatırım miktarını artırmalı. Kesinlikle yaptığımız tesisleri, parkları, bahçeleri ve tesisleri belediye olarak aydınlatıyoruz. Buraların paralarını da biz ödüyoruz. Yapılan çalışmayla sokak ve caddelerin aydınlatması konusunda ücretlerini de belediyeler ödeyecekti. Yanlış hatırlamıyorsam 2017’ye ertelendi. Ertelenmeseydi bunları ödeyebilecek belediye sayısının da az olacağını düşünüyorum                                           .”KARANLIK İŞLER KARANLIKTA OLUR

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna: 
“Aydınlatma olursa olumsuz faaliyetlerin önlenmesine de vesile olur. Karanlık işler genellikle karanlıktan geçer. Adı üstünde karanlık iş karanlıkta vuku buluyor. Aydınlık olursa insanların yaşamı için daha sağlıklı olur. Vatandaştan zaman zaman bize ulaştırılan sıkıntılar oluyor bizler de EnerjiSA’ya iletiyoruz. Onlar da programlarına göre işleri yürütüyorlar. Burada esas olan bu enerji dağıtım firmasının EPDK ile olan görüşmelerinde bu aydınlanma mevzusuna biraz daha ağırlık vermeleri lazım. Neticede EPDK buna karar vermeli. Yatırım programlarını tahmin ediyorum EPDK’ya onaylatıyorlar. Bu aydınlanma işine de bu anlamda biraz daha önem verilebilir. Bu durum tedbir ve güvenlik açısından da büyük öneme sahip. Olumsuz olayların olmaması için şehrin aydınlığı önemli. Aydınlanmanın çözümünün ardından diğer yatırımlara da devam edeceklerdir.”

 
Şefkatevleri 10 bin kişiyi ağırladı
 
‘Hücumda üretken değildik’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şefkatevleri 10 bin kişiyi ağırladı
Büyükşehir Belediyesi tarafından tedavi olmak için Başkent’e gelen hasta ...
Teraziye sıkı ayar
Mamak Belediyesi ilçede hizmet veren esnafın terazilerini yerinde denetlemeye devam ediyor.
Ankaralı ünlülerden tepki tweet’leri
Ankaralı ve Ankara doğumlu ünlü isimler, önceki akşam yaşanan hain terör ...
 
Vatandaş istemedi belediye mühürledi
Ege Mahallesi’nde, önceki gece dikilen baz istasyonu, mahallelinin tepkisi ...
'Tapumuz yok canımız var'
Mamak Ege Mahallesi Özbilgin Caddesi’nde bulunan bir gecekondu, içinde ...
ÖHO’lar Bayırbucak için çalıştı
Başkent’te hizmet veren özel halk otobüsleri (ÖHO), dün elde ettikleri ...
 
Ankara’da iş kazaları 44 can aldı
2015’te Türkiye’de bin 730 işçi, iş kazaları nedeniyle hayatını kaybetti. ...
C vitaminli anket
Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki BELSO şirketinin günlük olarak satışa ...
'Aşk için' tasarımlar
Sevgililer Günü’ne özel ‘Aşk İçin’ konseptiyle tasarlanan birbirinden ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri