Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Türkiye'den UEFA'ya Demiral tepkisi
Türkiye'den UEFA'ya Demiral tepkisi
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Merih Demiral'a verilen cezaya tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Merih Demiral'a verilen cezaya tepki
Erdoğan: Biz bölgemizde bir teröristan kurdurmadık, kurdurmuyoruz ve asla kurdurmayacağız
Erdoğan: Biz bölgemizde bir teröristan kurdurmadık, kurdurmuyoruz ve asla kurdurmayacağız
UEFA'dan Merih Demiral'a 2 maç ceza
UEFA'dan Merih Demiral'a 2 maç ceza
Bakan Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor
Bakan Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor
HABERLER>KADIN
9 Mart 2013 Cumartesi - 10:38

Pencere farklı mesaj aynı: Şiddete hayır

Çankaya Belediyesi ile Ankara Hürriyet’in Dünya Kadınlar Günü bağlamında düzenlediği söyleşide, Behzat Ç. dizisinden de tanıdığımız oyuncu Seda Bakan, PSİKODER Başkanı Dr. Cem Keçe, psikolog İlkim Öz ve belediye personeli Selma Özdemir, aile içi şiddeti tartıştı. Konuklar arasında tiyatro sanatçısı, yönetmen, oyuncu Erdal Beşikçioğlu da yer aldı.

Pencere farklı mesaj aynı: Şiddete hayır

ÇANKAYA Belediyesi ve Ankara Hürriyet, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel ‘Aile İçinde Kadına Şiddet’ konulu bir söyleşi düzenledi. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen söyleşide Behzat Ç. dizisinden de tanıdığımız film, dizi oyuncusu Seda Bakan, PSİKODER Başkanı, Aile Danışmanı Dr. Cem Keçe, psikolog, Aile ve Evlilik Danışmanı İlkim Öz ve Çankaya Belediyesi’nde sözleşmeli temizlik işçisi olarak çalışan Selma Özdemir konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğe Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Behzat Ç. tiplemesiyle de bir Ankara markası olan, tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu, Hürriyet Gazetesi Bölge Koordinatörü Yaşar Sökmensüer de katıldı.

GÜVEN VEREN SİSTEMLER ÜRETMELİYİZ

Şiddetin önüne geçmek için topluma yaklaşmak ve toplumu algılamak gerektiğini anlatan Başkan Tanık, “Şiddeti kamçılayan sebeplere karşı dirençli, bilinçli yapılara ihtiyacımız var. İnsanların yanlızlığa düşmelerine, şiddete yönelmelerine izin vermeyecek toplumsal ilişki ağı ve güven veren sistemler üretmeliyiz. Şiddet çoğu kez yapılan şakalara bile siniyor” dedi.

EĞİTİM YAYGINLAŞTIRILMALI

Şiddetin sadece fiziksel olmadığını ifade eden psikolog İlkim Öz, psikolojik olarak da şiddetin gösterildiğini kaydetti. Şiddetin bulaşıcı olduğunun altını çizen Öz, şiddet unsurunun topluma yayılmadan önce çözümler üretilmesi gerektiğini ve şiddete karşı eğitimin yaygınlaştırılmasının önemine değindi.

KADIN OLMAK AYIP HALE GETİRİLDİ

George Orwell'in aynı isimli romanından tiyatroya uyarlanan, yönetmenliğini Erdal Beşikçioğlu'nun yaptığı "Hayvan Çiftliği"nde de başarılı bir performans sergileyen Seda Bakan da, kadınların çok yönlü baskıya maruz bırakıldığını ifade ederek, şunları söyledi: “Yaşadığımız coğrafyada artık kadın olmak, kadın kelimesini kullanmak ayıp hale getirildi. ‘Kadın’ bile denmiyor artık bayan kelimesi kullanılıyor. Dünyada kadınlara farklı bir siyaset uygulanıyor, daha kolay yönlendirmek için eğitimsiz, ekonomik yaşamın dışında bırakılmaya çalışılıyor, çünkü düşünen insanı yönlendirmek zor. Sevgi ve eğitim ile şiddetin önüne geçilebilir” dedi.

ŞİDDET KADINLARIN AMANSIZ BELASI

Şiddetin kadınların "amansız belası" olduğunun altını çizen temizlik işçisi Selma Özdemir, sık sık coşkulu alkışlarla kesilen konuşmasında şunları söyledi:
“Bugün kadınlarımız boşanmak istediği için öldürülüyorsa, istemediği kişiyle evlenmeye zorlanıyor, hayır dediği zaman ailesi tarafından katlediliyorsa, kürtaj yasası yasaklandığı için tecavüze uğradığı halde istemediği bir çocuğu doğurmak zorunda bırakılıyorsa bu kadınlarımız asıl devletin şiddetine maruz kalıyor.”

BİR ERKEK OLARAK UTANIYORUM

Kadına yönelik şiddet haberlerini duyduğu zaman bir erkek olarak utandığını ve üzüldüğünü dile getiren Dr. Cem Keçe, kadına tekme atmanın sadece anne karnındaki bebeğin hakkı olduğunu söyledi. Hayatından örneklerle kadın ve erkek farklılıklarına da değinen Keçe, kadına yönelik şiddet sorununun çözülmesi için çok daha sıkı çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

BEHZAT Ç.'NİN KAZANDIĞI TAZMİNAT SIĞINMA EVİ'NE

Söyleşinin ardından izleyicilerle birlikte olan Erdal Beşikçioğlu, gizlice fotoğrafının çekilerek yapılan bir haber nedeniyle kazandığı tazminatı Çankaya Belediyesi Kadın Sığınma Evi’ne bağışladı. Beşikçioğlu, “Bu tuhaf tabi ki, o gazeteci benim fotoğrafımı çekerken gösterdiğim tepki için ‘Zorba Behzat’ diye bir başlık atmıştı, şimdi o ‘Zorba Behzat’ bu sığınma evine kazandığı bu tazminatı vermek ister” dedi.

 

 
 

 
YHT’de Kurumsal Kart dönemi başladı
 
Emniyetin kadın şahinleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ev işleri kadınların en büyük engeli
Çalışmayan kadınların yüzde 60’ı iş gücüne dahil olamama nedeni olarak ...
Türk sinemasının sultanı geliyor
Türk sinemasının sultanı yıldız oyuncu Türkan Şoray, 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Fotoğraflarla Kadınca Kararınca
Kadınların, “erkek işi” diye tabir edilen alanlarda da var olduklarını ...
 
Kadınlara pasta dersi
Mamaklı 20 kadın, meslek sahibi olmak ve ev ekonomisine katkı sunmak amacıyla ...
Bahar havası
Vakko, 2013 İlkbahar-Yaz Sezonu kadın koleksiyonunu, özel bir davetle ...
Yılda bin 887 saat işte geçiyor
Türkiye'de çalışanlar, yılda ortalama bin 877 saatini işte geçiriyor. ...
 
Kadınlar motosiklette pistleri ağlatacak
Türkiye Motosiklet Federasyonu, bu sezondan itibaren pist branşında sadece ...
Şiddeti davul yapıp dövdüler
CHP Altındağ İlçe Başkanlığı önünde toplanan kadınlar Ulus’a kadar yürüyerek, ...
Kadınlar sokakta dans etti
14 Şubat'ta 12.30 - 13.30 saatleri arasında Yüksel Caddesi'nde bir araya ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri