HAVACILIK alanında çalışmaya 27 yıl önce F-16 uçaklarının montajı ile başlayan TAI, şimdi birbirinden farklı projelere imza atıyor.
Türkiye’nin MALE sınıfı ilk milli insansız hava aracı ANKA’yı uçuran, Göktürk uydu projesinde çalışan, geleceğin milli savaş uçağı ile ilgili fizibilite çalışmalarına başlayan TAI’nin bu yıl dünyanın en büyük 100 savunma firması listesine girmesi bekleniyor. Bu amaçla Akıncı tesislerine 2,9 milyon metrekarelik alanı KOBİ örgütlenmesine ayıran TAI savunma sanayisinde önemli bir yeniliğe de öncülük etti.
Rekabet gücü artacak
30 Mart tarihinde gerçekleşen TAI Genel Kurulu kararı ile OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın yönetim kuruluna girdi. Ostim 1975 yılında kooperatif olarak kuruldu. Bugün 5 bin KOBİ’yi bünyesinde barındırıyor ve bunların 72’si savunma alanında çalışıyor. Aydın, “OSTİM olarak işbirliği yaparak rekabet gücümüz arttırmak istiyoruz. TAI ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile işbirliği yaparak daha derli toplu organize çalışıyoruz. Onların projeleri ile bizim hedeflerimiz uyuşuyor. KOBİ’lere iş veren savunma firmaları sayesinde bilgi, beceri, iş yapma şeklimiz de değişiyor. Onlardan çok şey öğreniyoruz” dedi.
Birikim değerlendirilecek
Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ise “Biz TAI’ye daha önce de farklı konumlarda örneğin THY, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumlardan birikimleri olan kişileri yönetim kuruluna aldık ve çok büyük faydasını gördük. Şimdi KOBİ’lerin savunma ve havacılığa daha çok girmesini istiyoruz. O yüzden karardan çok memnunum” dedi.