Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı
UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda düşüş dönemi başladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda düşüş dönemi başladı
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
45 ilde 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
45 ilde 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
HABERLER>DÜNYA
21 Şubat 2022 Pazartesi - 20:34

Xi Jinping’in ‘Kış Olimpiyat Oyunları’ndaki tarihi izleri

31 Temmuz 2015 tarihinde dünya Beijing’i kış olimpiyatları için seçti. 4 Şubat 2022 gününde ise, Beijing dünyayı hayran bıraktı.

Xi Jinping’in ‘Kış Olimpiyat Oyunları’ndaki tarihi izleri

Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları başlamadan bir gün önce, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping şöyle konuştu; “Sıfırdan başladık. 2015 yılında ‘Kış Olimpiyat Oyunları’na başarıyla başvurduk. O zaman ortaya koyduğumuz hedeflerin hepsini hayata geçirdik ve bugüne kadar çalıştık. Bu zor bir süreçti.”

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’nı takdirle değerlendirdi. Bach, “Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları son derece başarılı. Sporcular çok mutlu oldular ve bu dönemki olimpiyat oyunlarından memnun kaldılar.” diye konuştu.

2014 yılının başında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Rusya’nın Soçi kentine ziyarette bulundu. Soçi temaslarında Cumhurbaşkanı Xi, 43 saat içinde düzenlenen 12 iki taraflı ve çok taraflı görüşmelerde Çin’in kış olimpiyat oyunlarına başvurma çalışmaları için çaba gösterdi. Xi’nin ortaya koyduğu “300 milyon kişinin kar sporlarına katılması” kavramı ise, Bach’da derin izlenim bıraktı.

Beijing Kış Olimpiyat Oyunları’na başvurmasının kritik aşamasında Cumhurbaşkanı Xi, “Beijing’i seçerseniz, Çin halkları Beijing’de dünyaya muhteşem ve olağanüstü bir kış olimpiyat oyunları sunacaktır.” dedi.

2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’nın kapanış töreninde ise Xi Jinping Çin’i temsil ederek dünyaya kış olimpiyat oyunları davetini sundu. Xi, “Ben ve milyonlarca Çin vatandaşı, 2022 yılında Beijing’de sizleri bekliyoruz!” diye hitap etti.

2021 yılının son gününde Xi Jinping yeni yıl kutlama mesajında, Çin’in dünyaya muhteşem bir kış olimpiyat oyunlarını sunacağını yineledi. Xi, dünyanın Çin’den beklentisinin yüksek olduğunu ve Çin’in bunun için hazır olduğunu kaydetti.

Çin’in kış olimpiyat oyunlarına başvurma ve düzenleme sürecinde Cumhurbaşkanı Xi Jinping daima öncülük etti.

Dünyanın ilk çifte olimpiyat şehri Beijing oldu

4 Şubat 2022 gününde, Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları başladı. Beijing dünya tarihinde ilk kez hem “Yaz Olimpiyat Oyunları”na hem de “Kış Olimpiyat Oyunları”na ev sahipliği yapan ülke oldu.

Aslında geçen 6 senede Cumhurbaşkanı Xi, Beijing Kış Olimpiyat Oyunları için gayret gösteriyordu. 20 Ağustos 2015’te Xi Jinping Kış Olimpiyat Oyunları ile ilgili düzenlenen toplantıda, yeşil, paylaşım, dışa açılım ve dürüstlük dahil ev sahipliği kavramlarını ortaya koydu. Söz konusu altı kavram, Beijing Kış Olimpiyat Oyunları’nın başarılı düzenlenmesinin temelini teşkil etti.

Geçtiğimiz yıllarda Xi Jinping art arda 5 kez Beijing Kış Olimpiyat Oyunları’nın yarışma alanlarında incelemelerde bulundu. Beijing, Yanqing ve Zhangjiakou dahil üç yarışma bölgesinde Xi Jinping’in izleri var.

Xi Jinping, “Biz kış olimpiyat oyunlarına en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız. Dünyaya özel, güzel ve olağanüstü bir kış olimpiyat oyunlarını sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Xi, Çinli sporcuların Beijing Kış Olimpiyat Oyunları’na en iyi bir şekilde hazırlanarak katılmalarını da istedi. Xi, konu hakkında “Halihazırda Çin’in buz ve kar sporlarına bakıldığında, buz sporlarımız kar sporlarımızdan daha güçlü duruyor. Dolayısıyla buz sporlarımızın avantajları korunmalı, kar sporlarımızın daha geliştirilmesi lazım.” diye konuştu.

Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’na Çin milli takımı ilk kez tüm branşlarda katıldı. Çinli sporcular, Kış Olimpiyat Oyunları’nın 35 branşında ilk kez yarıştı.

Son yıllarda Cumhurbaşkanı Xi, buz ve kar sporlarını çalışan milli takımı birkaç kez ziyaret ettti. Xi Jinping, ziyaretler boyunca antrenör ve sporcularla derin fikir alışverişinde bulundu ve onları teşvik etti.

Çin’in kış olimpiyat oyunlarına başarıyla başvurmasından Ekim 2021’e kadar, Çin’de buz ve kar sporlarına katılan kişi sayısı 346 milyonu buldu.

Çin, Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’na dair taahhütlerini yerine getirdi.

Cumhurbaşkanı Xi, “Çin, kış olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmasıyla bir yandan bu alandaki spor düzeyini yükseltti, diğer yandan halklar arasında buz ve kar sporlarını iyi şekilde tanıttı. Çin’de buz ve kar sporlarının kalitesi de arttı.” dedi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, “Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’e bir altın madalya vermek istiyorum!” diye konuştu. Tıpkı Bach’in dediği gibi, olimpiyat oyunlarının yaygınlaştırılması konusunda Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping şampiyon ünvanını hak ediyor.


Hibya Haber Ajansı

 
Hudutlarda yasa dışı geçişlerle mücadele
 
Haftalık insidans haritası yayımlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk heykeltıraşın “Lirik Mesaj” eseri, Beijing Olimpiyatları’nda sergilendi
2022 Beijing Kış Olimpiyatları ve Paralimpik Kış Oyunları’nda kamusal ...
Beijing Kış Olimpiyatları'nın açılış ve kapanış törenlerinde kullanılan yüksek teknolojiler
Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nda, mekan inşasından spor etkinliği organizasyonuna ...
Çin’in kuracağı dev madencilik şirketinin ortakları açıklandı
Çinli yetkilileri, geçtiğimiz yılın sonunda bir kararname ile China Rare ...
 
Çin yeni kuantum bilgisayar yazılımı “isQ-Core’u tanıttı
Çin, kuantum bilgisayarları için yeni bir programlama yazılımını, "isQ-Core" ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan Somali'ye taziye mesajı
Dışişleri Bakanlığı, Somali’de düzenlenen terör saldırısında hayatını ...
Birçok ülkenin sporcuları ve izleyicilerinden Beijing Kış Olimpiyatları’na övgü
2022 Beijing Kış Olimpiyatları yaklaştıkça, bazı ülkelerin sporcuları ...
 
Türkiye ile Yunanistan çalışma toplantısı yapacak
Türkiye ve Yunanistan arasında ekonomi ve ticaret alanlarındaki Pozitif ...
Çin: Ukrayna krizinde savaş seçeneği poker fişi gibi kullanılmamalı
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD’nin istihbarat biriminin ...
Dünyada uluslararası öğrenci sayısı 5 milyonu aştı
Üniversitede kariyer odaklı eğitim ve global network arayışları, uluslararası ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri