Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>EKONOMİ
12 Ekim 2010 Salı - 03:50

Yabancılar bizden iyi gördüler

Gayrimenkulün yükselen yıldızının Ankara olduğunu belirten Trio Yatırım Değerleme Genel Müdürü Taşkın Haşemoğlu, yabancı yatırımcıların ve İstanbullu firmaların son iki senedir Ankara’da arazi yatırımı yaptığını söyledi.

Yabancılar bizden iyi gördüler

ANKARALILAR yerine yabancı yatırımcıların ve İstanbullu büyük inşaat firmalarının Başkent’te çalışmalara başladığını belirten Trio Yatırım Değerleme Genel Müdürü Taşkın Haşemoğlu, “Ankara’nın getirdiği avantajları, hem idari olarak, hem de Başkentliler olarak çok iyi kullanabildiğimizi düşünmüyorum” dedi.
Yabancı yatırımcıların ve İstanbullu firmaların son iki senedir Ankara’da arazi yatırımlarını yaptıklarını ifade eden Haşemoğlu, şunları söyledi:
Değer kaybetmiyor
“Eş zamanlı olarak proje çalışmaları sürüyor. Çok yakın zamanda bu projelerle tanışacağız. Bu firmaların son zamanlarda Ankara’yla ilgilenmeye başlamasının nedeni, gayrimenkulün yükselen yıldızının Ankara olması.  İstatistiki verileri incelediğimiz zaman, Ankara’nın yaşanabilecek en uygun şehir seçildiğini ve piyasalar ne kadar kötü olursa olsun, gayrimenkul değeri olarak Ankara’daki değer kayıplarının minimum seviyelerde seyrettiğini görüyoruz. Bu verilerin duyulmasıyla beraber, firmalar da cesaretlenerek ciddi bir arayışa girdiler.
Rekabet alıcı için avantaj
Firmaların Ankara’da projeler yapmaya karar vermesindeki önemli nedenlerden biri de, İstanbul’daki büyük rekabet. İstanbul’da şu an konut projelerinin sayısı 500’ü aşmış durumda. Bu sebeple rekabet de inanılmaz boyutlarda. Bu rekabet ortamı, alıcılar için büyük bir avantaj.
Geleceği farkında değiller
Rekabetin olduğu yerde imtiyaz da çok olur. İnşaat firmaları çok güzel kampanyalar düzenliyor. Alıcılara avantaj sağlayan bu kampanyalar, satıcılara ise ekstra maliyet getiriyor ve firmaların kar marjları düşüyor. Bu gibi durumlar, firmaları alternatif üretmeye zorluyor. Ankara, firmaların tutunacağı bir kurtarıcı olarak görülüyor. Başkentli bazı firmalar hala Ankara’nın geleceğinin farkında değil. Hala kendi yağlarında kavrulmayı tercih ediyorlar ve profesyonelleşemiyorlar. Bu konuda ciddi eksiklik var. Ankara’da sadece bir iki tane profesyonelleşmiş firma var. Onlar da zaten projelerini ortaya koyuyorlar.
Fiyatlarda artış yaşandı
İstanbullu ve yabancı firmalar bu açığı gördükleri için Ankara’ya yoğunlaştı. Yakın zamanda Ankara’da her gayrimenkul için olmasa da fiyatlarda gözle görülür artışlar yaşama ihtimalimiz çok yüksek. Ankara’da çok değişken bir fiyatlama var..

Referandum sonrası  piyasa hareketli

“REFERANDUMDAN sonra, hem satışlar hem de projeleri gezen, inceleyen insanlar açısından çok hareketli bir piyasa var. İnsanlar artık ‘Kriz ortamı bitsin de öyle yatırım yapayım’ diye düşünmekten sıkıldı. Biz bunlarla yaşamaya alıştık. Bu sebeple beklentilerimizi maksimum altı ay ya da bir sene erteliyoruz. Sonrasında bir şey alacaksak da, satacaksak da hızlı hareket ediyoruz. Belli piyasalar artık anormal şeyler olmadıkça çok şiddetli etkilenmiyor. Şu an hareketli bir piyasa yaşıyoruz.
Seçimden önceki ve sonraki altı ayda, piyasalarda olumlu bir hava her zaman gözlemlenmiştir. Biz de piyasalarda o hareketli ortama girdik. Piyasalardaki bu hareket en az bir sene devam eder.”

Yakında fiyatlar dengeye oturacak

2005 yılından itibaren gayrimenkuldeki iniş çıkışlar, esnek bir piyasayı karşımıza getirdi. Emsal değerler birbiriyle örtüşmez oldu. Ancak yakın zamanda fiyatlar bir dengeye oturacaktır.
Gayrimenkulde kötü diyebileceğimiz bir dönemi geride bıraktık. Ankara, önümüzdeki en az 10 yıl boyunca gayrimenkulün yıldızı olmaya devam edecektir. Başkentliler olarak şehrimize güvenmeye ve yatırım yapmaya devam etmeliyiz.”

 
Vali boş durmuyor
 
Sorun takip mekanizması kuruluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
10 çiftçiye 200 koyun
Şereflikoçhisar İlçesi’nde Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Sosyal Yardımlaşma ...
1.5 milyon kişiye iş kapısı açılacak
Bu yılki büyüme hedefini % 6.8'e çıkaran Hükümet, 3 yıllık Orta Vadeli ...
Gölbaşı'na müjde
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara’da şehir içindeki ikinci el oto galerileriyle ...
 
Altından vazgeçmeyin
Yılbaşından buyana ons fiyatı sürekli artan altının, yatırımcısını sevindirmeye ...
1. Ankara Sanayi Fuarı açıldı
Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Forum Fuar işbirliği ile düzenlenen ''Ankara ...
Küçük işletmeler büyüdü
Ankara’nın en önemli organize sanayi bölgesi olan OSTİM’de bir zamanlar ...
 
101 milyar lira kredi kullandılar
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun İnteraktif Bülteni’ne göre ...
Türkiye krizden çıktı
AGSD Başkanı Karakuş, bugün açıklanan büyüme rakamlarının istikrar trendine ...
Sanayici şikayetçi
Devlet desteklerinin yetersizliğinden yakınan Ankara Sanayici ve İş Adamları ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri