Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
11 Ekim 2020 Pazar - 12:59

Yumurta anne sütünden sonra en kıymetli besin

Yumurta, içerdiği yüksek kaliteli protein; mineral, vitamin ve biyoaktif bileşen miktarı açısından anne sütünden sonra en kıymetli besin sayılıyor.

Yumurta anne sütünden sonra en kıymetli besin

 MSD Hayvan Sağlığı, insan ve hayvan sağlığının aynı derecede önemli olduğunu ve birbirlerini desteklediklerini savunan “tek sağlık” anlayışı kapsamında, sunduğu aşı ve ilaç çözümleri sayesinde hayvan refahının yükseltilmesine ve halk sağlığının güçlendirilmesine katkı sağlıyor. MSD Hayvan Sağlığı, 9 Ekim Dünya Yumurta Günü’nde de yumurtanın faydalarına vurgu yaparak kamuoyunda bilincin ve farkındalığın artırılmasını amaçlıyor.

MSD Hayvan Sağlığı’nın sunduğu çözümler ile Türkiye’deki güçlü yumurta sektöründeki paydaşlara kanatlı hayvanların hastalıklardan korunması, hastalıkların tedavisi ve kontrol altında tutulmasına destek olduğunu vurgulayan MSD Hayvan Sağlığı Kanatlı ve Balık İş Birimi Direktörü Mustafa Söylemez, “Gıda güvenliğini koruyarak insanların sağlıklı ve iyi şartlarda üretilmiş yumurtalara erişimini sağlamak ve hayvan refahını artırmak bizim öncelikli amaçlarımız. Bu kapsamda yem verimliliğini ve yumurta üretimini optimize etmeye yardımcı olan bağırsak sağlığı ürünleri, solunum yolu hastalıklarına karşı ürünler ve bağışıklık destekleyiciler de dahil geniş bir portföyümüz bulunuyor. Ayrıca, yumurta tüketiminin faydaları konusunda kamuoyu bilinç ve farkındalığını artırmak üzere çalışmalar yürütüyoruz. MSD Hayvan Sağlığı olarak yumurta sektöründeki paydaşlarımız ve iş ortaklarımız ile çok yakın çalışıyoruz. Kanatlı endüstrisine küresel anlamda yapmış olduğumuz katkılarla dünyadaki halk sağlığını koruyup, gıda güvenliğine destek olmaktan ve yüksek kalitede protein-yumurta üretimine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.

“Sofrada yumurtaya daha çok yer açılmalı”

Porsiyon başına 7 gr protein içeren yumurta, kasların güçlenmesine ve korunmasına yardımcı oluyor. Yumurtalar ayrıca sağlıklı bir zihin, vücut ve sağlıklı yaşamın desteklenmesine yardımcı olan 14 vitamin ve minerali içeriyor. Bu sayede, vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de destek oluyor. Anne ve bebeğin sağlıklı olabilmesi için gerekli olan amino asitlere sahip yumurta, anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini de olumlu etkiliyor. Hafızanın güçlendirilmesine de olumlu katkı yaptığı bilimsel olarak kanıtlanmış olan yumurta, kaliteli protein içeriği sayesinde vücutta onarım faaliyetlerini artırarak, yara, yanık, enfeksiyon gibi durumlarda tedaviye katkı sağlıyor.

Gıda Aydınlatma Platformu Başkanı ve İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, yumurtanın dünyada anne sütünden sonra en kıymetli protein olarak kabul edildiğini belirterek, “Yumurta, yüksek kaliteli protein içermesi nedeniyle, bebeklerin, çocukların ve ergenlerin sağlıklı büyüme ve gelişiminde çok önemli bir besindir. Bir orta boy yumurta yaklaşık 70 kkal enerji içermesine ek olarak, yapısında çok çeşitli vitamin, mineraller ve biyoaktif bileşenler de bulundurmaktadır. Yumurta sarısı A vitamini, D vitamini, E vitamini, tiamin, biotin, riboflavin, pantotenik asit, çinko, bakır, kalsiyum ve demirden zenginken; yumurta akı da niasin, sodyum, klor, magnezyum, kükürtten zengindir. Yumurtanın faydalarına rağmen ülkemizde maalesef her üç yetişkinden yalnızca biri her gün yumurta tüketiyor. O yüzden, Dünya Yumurta Günü gibi zamanlarda yumurtanın faydalarını anlatmak ve kamuoyu bilinç ve farkındalığı yaratmak oldukça önemli. Daha sağlıklı bir gelecek ve daha sağlıklı nesiller için sofrada yumurtaya daha çok yer açmalı,” dedi.

MSD Hayvan Sağlığı Hakkında

Dünyada önde gelen biyofarmasötik şirketi olan MSD bir asırdan uzun bir süredir, pek çok zorlu hastalıklara karşı ilaç ve aşı geliştirerek yaşam için keşfediyor. MSD Hayvan Sağlığı ise, Kenilworth, N.J., ABD merkezli Merck & Co., Inc. Şirketinin global hayvan sağlığı birimidir. MSD“Daha Sağlıklı Hayvanlar İçin Bilim®” vizyonu doğrultusunda hayvanları iyileştirmek ve daha sağlıklı olmalarını sağlamak üzere çalışmakta; veteriner hekimler, çiftçiler, evcil havyan sahipleri ve hükümetlere, veterinerlik ürünleri, aşılar ve sağlık yönetim çözümlerinin yanı sıra, dijital kimlik ve izleme ürünleri gibi hizmetlerden oluşan geniş bir portföyde hizmet sunmaktadır. Hayvanların sağlığını, refahını ve performansını korumayı ve geliştirmeyi amaçlayan MSD Hayvan Sağlığı, dinamik ve kapsamlı Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra modern ve küresel tedarik zincirine de büyük yatırımlar yapmaktadır. 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren şirketin ürünleri yaklaşık 150 pazarda satılmaktadır.

30 yıldan uzun bir süre boyunca, Türkiye’deki operasyonlarına devam eden MSD Hayvan Sağlığı, 2017 yılında Vilsan Veteriner İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi satın alarak hayvan sağlığını geliştirmeye yönelik taahhüdünü daha da ileriye taşımıştır. Bu satın alma ile birlikte genişleyen ürün portföyü, üretim kapasitesi ve özverili ekibiyle Türkiye’deki kanatlı, ruminant ve evcil hayvan sektörüne hizmet etmeye devam etmektedir.

 

Daha fazla bilgi için www.msd-hayvan-sagligi.com adresini ziyaret edebilir veya Facebook , Instagram ve LinkedIn üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hibya Haber Ajansı

 
Haftanın özeti
 
Ağrı'da şehidimiz var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koronavirüs günlerinde omurga ve bel sağlığınızı koruyun
Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde, gelen tedbirler kapsamında ...
Evden çalışırken yapılan 6 hata
Pandemi dönemi dolayısıyla devam eden evden çalışma zorunluluğu, beraberinde ...
RTA Laboratuvarları, yeni hızlı tanı testi çalışmalarını tamamladı
RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret A.Ş, ...
 
Pandemi döneminde bağımlılığa dikkat
Covid -19 salgını şüphesiz bireylerin biyolojik sağlığı kadar ruhsal sağlığını da derinden etkiledi.
Kalp hastalarına aşı uyarısı
Zaturre ve grip yaygın mikrobik hastalıklar olup, kronik hastalığı olan ...
Pandemi döneminde okullarda alınması gereken önlemler
Okullar bu yıl Covid-19 önlemleri doğrultusunda açılıyor. Okula gidecek ...
 
Pandemide hasta bağımlılığına dikkat
Pandemi sürecinde yaşanan belirsizliklerin bireylerde endişe ve kaygı ...
Omega-3 deposu balığın tam zamanı
Sabri Ülker Vakfı, besin çeşitliliğinde önemli bir yere sahip balığın ...
Her hastalığı corona sanmayın
Coronavirüs, Coronaviridea ailesinden, insanlarda basit soğuk algınlığından ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri