Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
15 Nisan 2019 Pazartesi - 10:29

Ankaragücü büyük oynadı

Sarı-lacivertliler, Kayserispor’u deplasmanda yenip, alt grupla olan puan farkını iyice açtı: 2-0

Ankaragücü büyük oynadı

Başkent ekibi kritik maçın ilk yarısında etkili, ancak şanssızdı. İkinci yarıdaki özverili mücadele sonuca yansırken, üç puan getiren golleri, Tyler Boyd ve İlhan Parlak attı.

Stat: BŞB Kadir Has

Hakemler: Halis Özkahya (***), Alpaslan Dedeş (***), Aleks Taşcıoğlu (***)

İstikbal Mobilya Kayserispor: Lung (**), Levent (*), Sapunaru (*), Kana Bıyık (**), Kucher (*) (Dk. 63 Kravets *), Şamil *)(Dk. 73 Mert *), Hasan Hüseyin (*), Varela (**) (Dk. 82 Bilal *), Chery (**), Deniz (**) Umut (*)

MKE Ankaragücü: Altay (***), Kitsiou (***), Pazdan (***), Kulusic (***), Pinto (***), Djedje (***), Moulin (**) (Dk. 82 Aydın **), Sedat (**)(Dk. 73 Moke **), Sacko (***), Boyd (***), Sadaev (**) (Dk. 53 İlhan Parlak ***)

Goller: Dk. 77 Boyd, Dk. 90+6 İlhan Parlak (MKE Ankaragücü)

Sarı kart: Dk. 90+2 Kitsiou (MKE Ankaragücü)

Süper Ligde tehlike hattının uzağında durmak isteyen Ankaragücü, son haftaların yükselen değeri Kayesirspor’u deplasmanda 2-0 yenip, çok önemli bir galibiyet alırken, alt grupla olan puan farkını da iyice açtı: 2-0 

17. dakikada Deniz’in pasına hareketlenen Chery’nin, ceza yayı önünden kaleye sert şutunda kaleci Altay topu iki hamlede kornere çeldi. 29. dakikada Ankaragücü atağında Sadaev’in şık pasında topla buluşan ve sol çaprazdan ceza alanına giren Pinto’nun şutunda, meşin yuvarlak uzak kale direğinin dibinden auta çıktı. 43. dakikada sağ kanttan gelişen Ankaragücü atağında, Moulin’in pasında topla buluşan Kitsiou’nun çaprazdan ceza sahasına girer girmez şutunda, kaleci Lung gole izin vermedi. Karşılaşmanın ilk devresi 0-0 tamamlandı.

 

SON BÖLÜMDE NEFESLER TUTULDU

 

65. dakikada Moulin’in soldan kullandığı köşe vuruşunda, ön direğe hareketlenen Sedat’ın kafa vuruşunda kaleye yönelen meşin yuvarlağı kaleci Lung son anda kurtardı. 74. dakikada sağ kanattan gelişen Ankaragücü atağında, Kitsiou’nun ortasında arka direğe koşu yapan Kulusic’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

77. dakikada Kayserispor yarı alanının ilk metrelerinden Kitsiou’nun uzun pasına koşu yapan Boyd, kalesini terk eden Lung ile Levent arasındaki anlaşmazlığı iyi değerlendirerek araya girip topa ayak koydu. Boyd’un vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1. 90. dakikada Kayserispor atağında Chery’nin sert şutunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 90+6. dakikada Boyd’un taç atışında topu alarak ceza alanına giren Aydın’ın pasını, İlhan Parlak, boş kaleye gönderdi: 0-2.

NOTLAR:

* İki takım ligde 29. kez karşılaşırken, bu maça çıkana kadar 10 galibiyeti bulunan Ankaragücü, rakibi ile olan galibiyet serisini eşitledi. 7 mücadele ise berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertliler, ilt yarıdaki rövanşı da vermedi.

* Ankaragücü’nün genç kalecisi Altay Bayındır, bu maçta yeni yaşına girdi. 14 Nisan 1998 doğumlu olan genç eldiven, doğum gününde başarılı bir performans sergiledi.

* Ankaragücü’nde, kart cezalısı Canteros ile Orgill, bu maçta forma giyemedi. Teknik Direktör Mustafa Kaplan, orta alanda Moulin, forvette ise Sadaev’e forma verdi.

 

* Ankaragücü bu sezon Kayser’de üçüncü kez maça çıkarken, bu statta ilk kez kazandı. Sarı-lacivertliler, ligin ilk yarısında sahasının bakımda olması nedeni ile Kayseri’de oynamak zorunda kaldığı maçlarda, Beşiktaş ve Göztepe’ye yenilmişti.

* Ankaragücü rakibi ile oynadığı son 5 Süper Lig maçının üçünü kaybederken, kazandığı iki maçı da bu sezon aldı.

* Ankaragücü, bu maça çıkana kadar Kayserispor ile deplasmanda karşılaştığı son 4 Süper Lig maçını kaybetmiş ve bu maçlardaki toplam skor 10-1 olmuştu. Sarı-lacivertliler, bu zinciri kırdı.

* Son 13 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden, 6 galibiyet ve 6 beraberlik alan Kayserispor’un çıkışına Ankaragücü, 2-0’lık skorla dur dedi.

* Süper Lig’de ü3maçtır galip gelemeyen Ankaragücü (2 berberlik - 1 yenilgi) serisine, Kayseri’de sonra verdi. Ankaragücü son deplasman galibiyetini, 4-2’lik skorla Antalyaspor maçında aldı.

* Bu maça çıkanakadar, Süper Lig’in ikinci yarısında Ankaragücü’nün attığı 11 golde Dever Orgill’e (6 gol - 1 asist) 3 gol ve 4 asist ile eşlik eden Tyler Boyd, gol sayısını 4’e yükseltti.

* Karşılaşmayı 10 bini aşkın taraftar izlerken, Ankaragücü taraftarı takımını yine yalnız bırakmadı. Mça bitiminde, oyuncular ile birlikte taraftarlar büyük bir sevinç yaşadı.

 
Aşkın’la açıldı
 
Ankara hak ettiği ölçüde turizmden payını alamıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savunmaya ceza revizyonu
Gençlerbirliği, Giresun virajını hasarsız dönerken, 4 oyuncu cezalı duruma düştü.
Çalıştığımız yerdeki soruyu çözemedik
Ankaragücü ile Fenerbahçe, Eryaman Stadı’ndaki zorlu 90 dakikayı, birer puan alarak tamamladı.
Yenikent’te hayal kırıklığı
Osmanlıspor, zirveye yakınlaşma adına, mutlak galibiyet hedefiyle çıktığı ...
 
Şampiyonluk acıyla gelir
Gençlerbirliği, kendi sahasında oynadığı Boluspor maçında, kritik bir ...
Hedef seriyi üçlemek
Gençlerbirliği, lige verilen uzun aranın ardından, hafta içi mesaisinde ...
Son bölümde hüsran
Türk Telekom, play-off sıralaması açısından önem taşıyan maçta Tofaş’a ...
 
Şampiyonlar Beştepe’de
Gençlerbirliği, Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü futbolcularını ...
Lig maçına hazır oluruz
Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, özel maçtaki oyunun ölçü olmayacağını söyledi.
50 bin hayali gerçekleşmedi
Ankaragücü taraftarı, passolig kart alma konusunda, Süper Ligden sadece 3 kulübü geride bırakabildi.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri