Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
HABERLER>SPOR
23 Mayıs 2019 Perşembe - 12:46

Ayrık otlarını temizleyeceğiz

Yiğiner, “Bu yaşananlar Türk futbolunun bir problemidir. Ankara’da, çözülmek üzere. Para vermeyince statta posta koyuyorlar. Kaos ortamı oluşturmaya çalışıyorlar. Kulübü ele geçirmek için bunları kullanıyorlar. Tüm bunları aşacağız” dedi.

Ayrık otlarını temizleyeceğiz

Ankaragücü Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, Demir Grup Sivasspor maçını kazanarak ligde kalmalarına sevinemediklerini söyledi. Ankara’daki son maçta tribünlerin maçını bitimine 5 dakika kala yönetim ve başkan aleyhinde tezahürat yapmasını değerlendiren Yiğiner, “Bazı gruplar (Hırsız başkan) diye bağırdılar. Ne hırsızlığımızı görmüşsünüz? Ne vardı da neyi çalacaktık” dedi. Yiğiner, göreve geldiğinde kulübün içler acısı bir durumda olduğunu vurgulayıp, şunları söyledi:

“Amatöre kesin düşer denilen bir kulüptü. 70 milyon dolar borç vardı. Bu sürede hem borç ödedik, hem de iki kez şampiyonluk yaşayıp, takımımızı Süper Lig’e çıkardık. Süper Ligde işler farklı boyutlara taşınıyor. Yeni bir ekip kurduk. Stat problemi çıktı. Bazı maçları Afyon ve Kayseri’de oynamak zorunda kaldık. İlk yarının bitimine doğru hocamız bizi istifaya davet etti. Yönetimin değişmesi gerektiğini söyledi. Baktık ki arkasından bu futbol çetesi çıktı. Hocanın görevine son verip yolumuza devam ettik. 12 futbolcuyu gönderdik ve çok ucuz maliyetli 12 futbolcuyu kadromuza kattık. 20. haftadan sonra bu arkadaşları oynatmaya başladık. Bizim yaptığımız tarihe geçecek bir başarıdır. Bitime 1 hafta kala 40 puan yaptık. Hiçbir menfaat beklemeden destekleyen taraftarlarımızın ciddi emeği oldu. Teknik ekip, futbolcular ve şehir kulübe sahip çıktı. Neticesinde ligde kaldık.”

 

SADECE A.GÜCÜ’NÜN PROBLEMİ DEĞİL

 

 

“Son dönemde yaşananlar sadece Ankaragücü’nün problemi değil. Türk kulüplerinin problemi. Kapanan kulüplere baktığınızda altında yatan sebepler bunlardır. Türkiye’de şu var. Biletler basılıyor, taraftarlara veriliyor. Taraftarlar biletleri satıyordu. Biz göreve gelince bu bilet satma olayını kaldırdık. Bundan rahatsız olan kesimler oldu. Bu nedenle taraftarlarla bir sürü olaylar yaşadık. Bunu aştık. Taraftarlarımızın yüzde 95’inde hiçbir problem yok. Yüzde 5 bu olayların içinde. Taftarlarn parayla bağırtılıyor. Bizden otobüs parası alıyor. Bir gruba 5 bin lira veriyorsun adam en son ‘10 bin lira vereceksin’ diyor. Artık tehdit eder duruma geldi. Bunları parayla bağırttırıyorlar. Kayseri’ye giderken otobüs parası vermedim. Çünkü belediyelerden de para almışlar. Belediyelere teşekkür ettikten sonra kıyamet koptu. Para vermeyince taraftarları kışkırtıyor ve üzerimize salıyorlar.”

 

NE SÖZ VERMİŞSEK YERİNE GETİRDİK

 

“Borç var. Borcun neyini çalacaksın? Nereden bir lira para almışız ?. MKE sponsorluk ücretini bu sene ödemedi. Bugüne kadar ne söz vermişsek yerine getirdik. Bize böyle bağırıp bizden para alacağını sananlar, bizi yıldıracağını sanan satılıklara da mümkün değil, bu kulübü bırakmayız. Bu problem de çözülmek üzere. Para vermeyince statta posta koyuyorlar. Kaos ortamı oluşturmaya yaratmaya çalışıyorlar. Kulübü ele geçirmek için bunları kullanıyorlar. Tüm bunları aşacağız. Gerçek taraftarlar bu olaylara üzülüyorlar. Bu ayrık otlarını sistem dışına çıkartacağız.”

 

EKONOMİK SIKINTI DEVAM EDER

“Ekonomik sıkıntı gelecek sezonda da yaşanır. Dövizin yükselişinin sürmesi durumunda kulüplerin sıkıntısı bitmez.

Biz MKE ve Ankara BŞB’Den destek alırsak büyük bir sıkıntı gözükmüyor. Yine bu futbol çeteleriyle uğraşırsak, bu kaos ortamlarıyla beraber enerjimizi oralara harcarız. Huzurumuz olmaz. Bu tür insanların, geçimini kulüpler üzerinden sağlayan ‘taraftarım’ diye geçinen bu avantacıların bir an önce temizlenmesi lazım. Bunu da temizleyeceğiz.”

 

KARARLAR BAYRAM SONUNA KALDI

 

“Gelecek sezon yapılanması bayramdan sonra netleşecek. Takımın ligde kalmasında önemli rol oynayan teknik direktör Mustafa Kaplan ve ekibine teşekkür ediyorum. Başarılı olacağına inandık ve göreve getirdik. Kampa gitmeyen oyuncu grubunu, 20. haftadan itibaren sahaya sürerek başarılı oldular. Futbolcular ve teknik kadro konusunda kararımızı bayramdan sonra veririz. Ekonomik durumumuza bakarız ve hoca da o şartlara uyarsa bir aksilik olmazsa da devam ederiz.”

 

TARAFTAR DA HOŞNUT DEĞİL

 

“Gerçek Ankaragücü taraftarı yaşananlardan hoşnut değil. Her zaman taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Hep desteklediler. Böyle devam etsinler. Kulübe sahip çıksınlar. Biz, Türkiye’nin başkenti Ankara’dan hem Avrupa kupalarına gidecek, hem Şampiyonlar Ligi’ne gidecek bir yapıyı oluştururuz. Bu bilgi ve birikim bizde var. Dileyen taraftarlar kulübe gelsinler, ancak dışarıdan duyduklarına inanmasınlar.”

TAKIM DAĞILIYOR

Demir Grup Sivasspor’u yenerek Süper Lig’de kalmayı garantileyen Ankaragücü’nde dağılma sürüyor. Sözleşmesini tek taraflı fesih ederek takımdan ayrılan Brice Djedje ve Pinto’dan sonra kiralık olarak forma giyen Thibault Moulin de son maçı beklemeden kulüpten ayrıldı. Ankaragücü’nde kiralık olarak forma giyen ve Göztepe maçında sarı kart cezası nedeniyle oynamayacak olan Boyd’un da kulüple ilişkisini kestiği belirtildi.

Kulusic, Pazdan, Canteros ve Orgill’in de sözleşmelerini fesih etmek için FIFA’ya başvuru yaptıkları ifade edildi. Bu oyuncular, alacakları 15 gün içinde ödenmezse tek taraflı fesih ile serbest kalma hakkı elde edecek.

 
Tiyatroda nöbet başladı
 
Kars kazı adını dünyaya duyurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şampiyonlardan Yaşar’a ziyaret
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Atletizm ...
Bu gurur hepimizin
Sarı-lacivertli formayı giyen oyuncuların bu armanın değerini çok iyi ...
Dünya harikası
2015 yılında Rusya’da elde ettiği başarıyı 2019’da İngiltere’de tekrarlayan ...
 
Lider taç töreninde
Süper Lige yükselmeyi geçen hafta garantileyen Gençlerbirliği, bugün oynayacağı ...
Ligin sonunda korkutan tehdit
Oyuncunun avukatı, ödeme takvimine uyulmadığı gerekçesi ile kulübe uyarı ...
Ligde kalacak güce sahibiz
Sarı-lacivertli ekibin Başkanı Mehmet Yiğiner de hakemlerin art niyetli ...
 
Demiratlılardan sessiz sürüş
Ankaralı bisikletliler, ‘Sessiz Sürüş’ turunda bir araya gelerek, trafik ...
Çocuklar başardı başkan
Kırmızı-siyahlılar, elde ettikleri başarıyı şampiyonluk kupası ile taçlandırırsa ...
Süpersin Gençler
Bir puanın yeteceği maçta, dengeli ve akıllı bir taktikle mücadele eden ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri