Gani, çıkacak kanunla "minibüs" tanımının yeniden düzenleneceğini belirtti. Kanunun, minibüsçü esnafının çalışma koşullarını kolaylaştırıcı, maddi açıdan rahatlatıcı ve destekleyici nitelikte olmasını istediklerini bildiren Gani, verdikleri hizmet ve araçlarının donanımı açısından Avrupa Birliği’ne uygun koşulları amaçladıklarını söyledi.
Belediye otobüsleri ve özel halk otobüslerinin ayakta yolcu aldıklarını, bu durumun herhangi bir sorun yaratmadığını savunan Gani, "Karayolları Trafik Kanunu Tasarısı’nda yapılacak değişikle ayakta 3-4 yolcu alınmasına izin verilmesini istiyoruz" dedi.
Gani, minibüslerin fiziki koşulları açısından ayakta kısa süreli yolculuğa engel bir durum bulunmadığını, hem vatandaşın hem de şoför esnafının bu yönde talebi olduğunu savundu.
Vatandaşın özellikle sabah işe gidiş ile akşam iş çıkışı saatlerinde, yeni bir araç beklemektense "ayakta da olsa gitmeye" razı olduğunu ifade eden Gani, minübüsçülerin ayakta yolcu taşıdıkları için cezalı duruma düşmeyi istemediğini, bu konudaki yasal engelin kalkması gerektiğini kaydetti.
Ulus’ta yeni durak yeri
Minibüslerin Ulus’taki durak yerlerinde değişikliğe gidileceğini bildiren Gani, Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezine (UKOME) başvurduklarını söyledi.
Büyükşehir Belediyesinin "Ulus Tarihi Kent Projesi" kapsamında Ulus bölgesinde restore çalışmalarının sürdüğünü belirten Gani, minibüs esnafının da rahat bir ortamda işlerini yürütebilmesi için durakların Bent Deresi’nin bulunduğu boş alana taşınmasını istediklerini kaydetti. Gani, UKOME’den çıkacak karar doğrultusunda gerekli düzenlemenin yapılacağını belirtti.