Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
28 Mayıs 2019 Salı - 12:19

Osmanlı tamam Telekom devam

Başkent’i futbol ve basketbolda temsil eden iki takım, pazar günü kritik iki maça çıkarken, alınan sonuçların ardından Osmanlıspor, ‘tamam’, Türk Telekom ise yola ‘devam’ dedi.

Osmanlı tamam Telekom devam

* Osmanlıspor, 2-0 kaybettiği maçın rövanşında, Gazişehir Gaziantep karşısında 2-0’ı buldu. Mor-sarılar, penaltılar sonunda rakibine 9-8 kaybedip, finalin eşiğinden döndü ve sezonu kapattı.

Türk Telekom, deplasmanda elinden kaçırdığı Fenerbahçe Beko’yu, kendi evinde 88-85 yenip, seriyi eşitledi. Yarı finale çıkacak takımı belirleyecek üçüncü maç İstanbul’da oynanacak.

Spor Toto Birinci Futbol Ligi play-off yarı final ilk maçında Gazişehir Gaziantepspor’a 2-0 yenilen Osmanlıspor, Eryaman Stadı’nda oynanan rövanş maçında Mehmet ve Sinan’ın golleri ile 90 dakikayı 2-0 önde kapadı. Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca, penaltı atışlarına geçildi. Mor-sarılar, penaltılarda rakibine 9-8 kaybetti ve Süper Ligin son adımı olan final oynama şansını yitirip, sezonu kapadı.

 

OYUNCULAR YÜREĞİNİ ORTAYA KOYDU

Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, çarpıcı ifadeler kullandı. Olağanüstü bir maçtan sonra şansa bağlı olan penaltı atışlarında turu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Özköylü, şunları söyledi: “Oyuncularımız finale yükselmek için her şeyi yaptı. Ama sonunu getiremedik. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Sahada olağanüstü oynayan, yüreğini ortaya koyan, maçtan önce konuştuğumuz her şeyi dört dörtlük değil, daha fazlasını yapan Osmanlıspor vardı. Karşımızdaki takım çok büyük bütçelerle kurulmuş, iyi oyunculara sahip bir ekip. 120 dakikada elle tutulur pozisyonları yok. Kalecimizin ‘kurtardı’ diyebileceğim bir pozisyon dahi yok. Saha dışı faktörlere de değinmeliyiz. İlk maçtan önce yaşadığımız bazı sıkıntılar neticesinde 4 oyuncumuzu kadro dışı bıraktık. Her şeyi göze aldık. Geri dönüş, kolay bir iş değil ama neticeye ulaşamadık.”

 

HERKESİN DIŞLAMAYA ÇALIŞTIĞI TAKIMIZ

 

“Yaşadığımız bazı sorunlar var. Burada söyleyemeyeceğim bazı şeyler var. Sıkıntılarımızı kendi içimizde çözmeye çalıştık. Maalesef halledemedik. Biz geldikten sonra 12 maçta 11 galibiyet, 1 beraberlik almış, lider olmuş bir Osmanlıspor vardı. Ondan sonra kendi içimizde bazı problemler yaşadık. Bunları çözme konusunda maalesef başarılı olmadık. Bunlar sonuca yansıdı. Gazişehir Gaziantep gibi arkasında koca bir şehir olan takım değiliz. Bizim arkamızda belediye, valilik yok. Rakip takım seyircisi bizden fazla. Daha önce Melih (Gökçek) başkan, belediye başkanı olduğunda, bazı destekleri alabiliyorduk. İşimiz daha rahat olabiliyordu. Ama bu süreçte aile içinde bir takım olduk. Dışarıdan o gücü almamız engellendi. Biz de isteriz, 10-15 bin kişi seyirci desteğiyle oynamak. Ankara’nın daha fazla Osmanlıspor’a sahip çıkmasını isterdim ama maalesef sevilmeyen bir takımız. Herkesin nefret ettiği, dışlamaya çalıştığı bir takımız. Her şeye rağmen biz mücadelemizi sonuna kadar yaptık.” Osmanlıspor’da kadro dışı bırakılan 4 futbolcu; Caner Arıcı, Beykan Şimşek, Anıl Karaer ve Galip Güzel’in, antrenana çıkıp-çıkmama konusunda, Teknik Direktör Osman Özköylü ile tartıştıkları öğrenildi.

 

TRİBÜN DESTEĞİ İLE KAZANDIK

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe Beko’yu 88-85 yenerek, seride durumu 1-1’e getiren Türk Telekom, gözünü yarını oynanacak üçüncü maça çevirdi. Bu sezon Fenerbahçe Beko karşısında ilk galibiyetini alan Türk Telekom, rakibini üçüncü maçta da yenip, play-off yarı finaline adını yazdırmayı hedefliyor.

Türk Telekom Başantrenörü Burak Gören, tribünlerin desteğiyle maçı kazandıklarını ifade edip, şöyle konuştu:

“Sezon başında çok ciddi bir basketbol takımı kurduk. Bizim için ligin son maçı olabilecek bir karşılaşmada tribünlerin inanılmaz bir desteğiyle kazandık. Ankara’da basketbolu yaşatmak için biz de var olmaya çalıştık. Fenerbahçe ile beşinci maçı oynadık. Özellikle Türkiye Kupası’nda son topta kaybettikten sonra yenebileceğimizi biliyorduk. Sahadaki şartlar eşit olduğu takdirde Fenerbahçe’yi yenebileceğimize inanıyorduk. Çok saygı duyduğumuz çok büyük bir kulübü yenmeyi başardık. İstanbul’da neyle karşılaşacağımızı çok iyi biliyoruz.”

 

4 YILDIZ 71 SAYI ÜRETTİ

 

Türk Telekom’un seriyi eşitlediği maçta, 4 oyuncu yıldızlaştı. Baştan sona büyük çekişmeye sahne olan müsabakada, Campbell 26 sayı ile sahanın en skorer ismi oldu. Landesberg 19, Stimac 14, Gabriel ise 12 sayı attı. Telekom’un attığı 88 sayının 71’i, bu 4 oyuncudan geldi.

 
Liseli 100 genç meşale
 
15 Temmuz anıtına akıl almaz saldırı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Puan sınırını aştı
34 haftayı; 22 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 yenilgi ile kapatıp 70 puan ...
Ayrık otlarını temizleyeceğiz
Yiğiner, “Bu yaşananlar Türk futbolunun bir problemidir. Ankara’da, çözülmek ...
Şampiyonlardan Yaşar’a ziyaret
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Atletizm ...
 
Bu gurur hepimizin
Sarı-lacivertli formayı giyen oyuncuların bu armanın değerini çok iyi ...
Dünya harikası
2015 yılında Rusya’da elde ettiği başarıyı 2019’da İngiltere’de tekrarlayan ...
Lider taç töreninde
Süper Lige yükselmeyi geçen hafta garantileyen Gençlerbirliği, bugün oynayacağı ...
 
Ligin sonunda korkutan tehdit
Oyuncunun avukatı, ödeme takvimine uyulmadığı gerekçesi ile kulübe uyarı ...
Ligde kalacak güce sahibiz
Sarı-lacivertli ekibin Başkanı Mehmet Yiğiner de hakemlerin art niyetli ...
Demiratlılardan sessiz sürüş
Ankaralı bisikletliler, ‘Sessiz Sürüş’ turunda bir araya gelerek, trafik ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri