Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
16 Nisan 2019 Salı - 12:02

Zirve yeniden Gençler’in

Kırmızı-siyahlılar, Balıkesir Baltok’u 1-0 yenip, 10 hafta aradan sonra yarışta öne geçti. Başkent ekibi, son 5 haftaya girilirken, üçüncü sıradaki rakibi değişse de 7 puanlık farkı korudu ve Süper Lig yolunda dev bir adım attı. Kalan maçların üçünü içerde oynayacak olan Şimşekler’in, deplasmandaki

Zirve yeniden Gençler’in

Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nin 29. hafta maçında Balıkesirspor Baltuk’u, Eryaman Stadı’ndaki mücadelede 1-0 yenen Gençlerbirliği, 10 hafta aradan sonra yeniden liderliğe yükseldi. Başkent ekibine kritik maçta, üç puan getiren golü, 83. dakikada penaltıdan Nadir Çiftçi attı. Uzatma anlarında ise Ahmet Oğuz, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Denizlispor ve Osmanlıspor’un puan kaybettiği haftada, Hatayspor üçüncü sıraya yükselirken, kırmızı-siyahlılar, üçüncü basamaktaki rakibi değişse de 7 puanlık farkı koruyup, Süper Lig yolundaki büyük avantajını sürdürdü.

2. YARININ BAŞINDA SARSILDI

Başkent ekibi, 41 puan topladığı sezonun ilk yarısını, en yakın rakibi Abalı Denizlispor’dan 5, üçüncü sıradaki Gazişehir Gaziantep’ten ise 10 puan önde zirvede tamamlarken, ikinci yarının ilk haftalarında yaşadığı puan kayıpları sonrası kaptırdığı liderlik koltuğuna tekrar çıkmak için 10 hafta beklemek zorunda kaldı.

Sezonun ikinci yarısının ilk maçında Hatayspor’a sahasında 3-1 mağlup olan kırmızı-siyahlılar, 41 puanla liderliğini korudu ancak Denizlispor’un, Gazişehir Gaziantep’i mağlup etmesinin ardından puan farkı ikiye düştü.

Ardından 19. haftada Altınordu’ya iç sahada 2-0 mağlup olan Gençlerbirliği, bu sonuçla liderlik koltuğunu, Adana Demirspor’u 5-1 mağlup eden Abalı Denizlispor’a kaptırdı.

Ligin 20. haftasında Eskişehirspor’a 3-2, 21. haftasında da Osmanlıspor’a 2-0 kaybeden Gençlerbirliği, ikinci yarıdaki 4 müsabakasından mağlup ayrılıp, üçüncü sıraya kadar geriledi. Kırmızı-siyahlılar, bu dönemde Ziraat Türkiye Kupası’ndan da elendi.

41 PUANDA TAKILIP KALDILAR

Gençlerbirliği, sezonun ilk yarısının sonunda puan hanesinde yazdırdığı 41 rakamını ancak 4 hafta sonra değiştirebildi. Sezonun 22. haftasına üçüncü sırada giren kırmızı-siyahlılar, Şanlıurfa’da oynanan müsabakada, Tetiş Yapı Elazığspor’u 2-1 mağlup ederek puanını 44’e çıkardı ancak lider Abalı Denizlispor ile Osmanlıspor da kazandığı için zirvede sıralama değişmedi.

Başkent ekibi, 23. haftada Ümraniyespor’u 2-1’lik skorla geçerken, zirveyi averaj hesabı belirledi. Ligin zirvesi, 47 puana sahip üç takım Osmanlıspor, Abalı Denizlispor ve Gençlerbirliği şeklinde sıralandı.

Sözeri gitti Üzülmez geldi

Başkent ekibinde yönetim, 24. haftada deplasmanda alınan Afjet Afyonspor beraberliği (0-0) sonrasında teknik direktör değişikliğine gitti. Kırmızı-siyahlı takım, Erkan Sözeri’nin ardından göreve getirilen İbrahim Üzülmez yönetiminde ilk maçına, 25. haftada Altay karşısında çıktı.

YENİDEN İKİNCİ SIRAYA ÇIKTI

Osmanlıspor’un 24. haftada Gazişehir Gaziantep’e kaybetmesinin ardından ligin zirvesi, lider Abalı Denizlispor (50) ve ikinci basamakta Gençlerbirliği (48) olarak şekillendi.

Yeni teknik direktörü Üzülmez yönetimindeki ilk maçında Altay’ı 1-0 yenerek puanını 25. haftada 51’e çıkaran kırmızı-siyahlılar, Abalı Denizlispor ile puanını eşitledi ancak averajla ikinci basamakta yer aldı.

Sezonun 26. haftasında Gençlerbirliği, Adanaspor’u (0-1), Abalı Denizlispor da Afjet Afyonspor’u (1-3) mağlup ederken, 27. haftada kırmızı-siyahlı takım Boluspor ile (1-1), Denizli ekibi de Altay ile (3-3) berabere kaldı.

Başkent ekibi, 28. haftada Giresunspor’u (1-0), Abalı Denizlispor da Adanaspor’u (4-3) yenerek puanını 58’e çıkardı.

Abalı Denizlispor’un 29. haftada sahasında Boluspor ile 0-0 berabere kalmasıyla kırmızı-siyahlı ekip için yeniden liderlik şansı doğdu.

Balıkesir Baltok’u 1-0 yenerek şansını iyi değerlendiren Gençlerbirliği, puanını 61’e yükselterek 10 hafta sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

YENİ RAKİP İSTANBULSPOR

Sezonun ilk yarısında müthiş seri yakalayan ve rakipleri ile olan puan farkını açarak yürüyen Gençlerbirliği’ne ilk yenilgiyi Balıkesir Baltok yaşatırken, kırmızı-siyahlılar, 1-0’lık sonuçla, rövanşı almış oldu. Gençlerbirliği, ligin kalan bölümünde sırasıyla; İstanbulspor, Karabükspor (d), Denizlispor, Gazişehir Gaziantep (d) ve Adana Demirspor ile karşılaşacak.

 
Festivale devam
 
MHP’den İstasyon Caddesi çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankaragücü büyük oynadı
Sarı-lacivertliler, Kayserispor’u deplasmanda yenip, alt grupla olan puan farkını iyice açtı: 2-0
Savunmaya ceza revizyonu
Gençlerbirliği, Giresun virajını hasarsız dönerken, 4 oyuncu cezalı duruma düştü.
Çalıştığımız yerdeki soruyu çözemedik
Ankaragücü ile Fenerbahçe, Eryaman Stadı’ndaki zorlu 90 dakikayı, birer puan alarak tamamladı.
 
Yenikent’te hayal kırıklığı
Osmanlıspor, zirveye yakınlaşma adına, mutlak galibiyet hedefiyle çıktığı ...
Şampiyonluk acıyla gelir
Gençlerbirliği, kendi sahasında oynadığı Boluspor maçında, kritik bir ...
Hedef seriyi üçlemek
Gençlerbirliği, lige verilen uzun aranın ardından, hafta içi mesaisinde ...
 
Son bölümde hüsran
Türk Telekom, play-off sıralaması açısından önem taşıyan maçta Tofaş’a ...
Şampiyonlar Beştepe’de
Gençlerbirliği, Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü futbolcularını ...
Lig maçına hazır oluruz
Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, özel maçtaki oyunun ölçü olmayacağını söyledi.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri